da li zelite da vam" pomognem"

tehduduk

Buduća legenda
Poruka
29.570
elem, trebala sam juce hitno izvrsiti neku uplatu na strani devizni racun,
udjem u prvu banku, predam odstampane podatke, sa mejla
krecu pitanja:
- imate li racun kod nas
razmislim sekund, u koju sam banku usla
- imam ...
- za koga uplacujete ... i krece agonija
sta uplacujem, za koga, jedno ime na papiru ( eeeej, odstampana stranica mejla!!!), dilema privatno ili fizicko lice- da bi doslo dotle da ne mogu ja da uplatim vec mora osoba cije je ime na papiru, a uopste nije bitno za obicnu uplatu na racun!

radnja se razvija, ja sam vec zvala pravnika da razgovara sa njima posto mi pricaju gluposti na bankarskom jeziku koji ne razumem, a na moja pitanja ne umeju dati odgovor na srpskom, niti samo reci STA JE POTREBNO DA IZVRSIM UPLATU.

izdvojena sam u odeljak, i obraca mi se sa
- da li vi zelite zavrsiti ovo- :eek: kao da ja njih zahebavam a ne oni mene svojim neznanjem, i losom komunikacijom, pokusavajuci se praviti pametne a ne omogucavajuci klijentu da izvrsi obicnu uplatu!
- da li cete vi prestati da me zezate( bila sam fina)
elem, u razgovor su ukljuceni pravnik i osoba na ciji se racun uplacuje iznos- svi sokirani jer je nastao problem ni iz cega, strendzer je jos vristao od smeha da ni sa jednom bankom iz inostranstva nije imao ovakvu scenu...

posle par sati agonije problem je resen, strendzer je poslao mail sa podatcima na MOJ mail, sa MOJIM imenom ....

sto je mene sokiralo i iznova me sokira- bahatost kojim se sluzbenik obraca dok mu pomazem da uradi SVOJ a ne MOJ posao ....
setih se iskustva mm na starom DIFu, iscaseno rame, koje dr. DIFa pola sata siluje i ne obraca sekund paznju na MOLBE- uradite ova dva pokreta, rame se vraca u leziste ... ne, ona ne hebe zivu silu, fura svoju politiku i jos je drska!
na kraju je urgentni, i pravnik sa strane bio neophodan i zavrsili su posao

sto su nepismeniji, sigurni su u svoju poziciju, ne boje se otkaza- to su bahatiji i ponasaju se da ti cine ne zna koju uslugu dok te zahebavaju dok im ti pokazujes kako da rade sopstveni posao

ovo je presudno za priču :lol:

presudno je zato sto je vreme bitan faktor, transakcije traju 48h ako se ne zavrsi isplata do 13.00

od obicne uplate, koju bih u bosni, cro, italiji etc zavrsila za 5min, sa podatcima racuna na koji uplacujem, bez ikakvih zaheba- ja sam se dva sata zahebavala sa idiotima, sa kojima ne bih izasla na kraj bez ukljucenja treceg lica- pravnika!

ponasaju se kao da sam ja tu zbog njih a ne oni zbog mene

krecu pitanja:
- imate li racun kod nas
- imam ...
sta uplacujem, za koga, jedno ime na papiru ( eeeej, odstampana stranica mejla!!!), dilema privatno ili fizicko lice- da bi doslo dotle da ne mogu ja da uplatim vec mora osoba cije je ime na papiru, a uopste nije bitno za obicnu uplatu na racun!

radnja se razvija, ja sam vec zvala pravnika da razgovara sa njima posto mi pricaju gluposti na bankarskom jeziku koji ne razumem, a na moja pitanja ne umeju dati odgovor na srpskom, niti samo reci STA JE POTREBNO DA IZVRSIM UPLATU.

- da li vi zelite zavrsiti ovo- :eek: kao da ja njih zahebavam a ne oni mene svojim neznanjem, i losom komunikacijom, pokusavajuci se praviti pametne a ne omogucavajuci klijentu da izvrsi obicnu uplatu!
elem, u razgovor su ukljuceni pravnik i osoba na ciji se racun uplacuje iznos- svi sokirani jer je nastao problem ni iz cega, strendzer je jos vristao od smeha da ni sa jednom bankom iz inostranstva nije imao ovakvu scenu...

posle par sati agonije problem je resen, strendzer je poslao mail sa podatcima na MOJ mail, sa MOJIM imenom ....

sto je mene sokiralo i iznova me sokira- bahatost kojim se sluzbenik obraca dok mu pomazem da uradi SVOJ a ne MOJ posao ....
setih se iskustva mm na starom DIFu, iscaseno rame, koje dr. DIFa pola sata siluje i ne obraca sekund paznju na MOLBE- uradite ova dva pokreta, rame se vraca u leziste ... ne, ona ne hebe zivu silu, fura svoju politiku i jos je drska!

sto su nepismeniji, sigurni su u svoju poziciju, ne boje se otkaza- to su bahatiji i ponasaju se da ti cine ne zna koju uslugu dok te zahebavaju dok im ti pokazujes kako da rade sopstveni posao

Ja bi lepo izasao, rekao im da se nose i otisao u drugu banku gde me nece toliko z********i . Imao sam i ja par puta, dosao sma u jednu banku, da promenim malo vise deviza (za skolarinu) a oni daj LK, ja kazem stace im to, kazu moraju, ja se lepo pokupim i odem u drugu banku gde su to uradili za tri minute.

Ja bi lepo izasao, rekao im da se nose i otisao u drugu banku gde me nece toliko z********i . Imao sam i ja par puta, dosao sma u jednu banku, da promenim malo vise deviza (za skolarinu) a oni daj LK, ja kazem stace im to, kazu moraju, ja se lepo pokupim i odem u drugu banku gde su to uradili za tri minute.

malo mi je falilo, kada me gospodicna odvojila i obratila se ozbiljnim tonom, ali sam pomislila sta ako tamo isto pocnu da zahebavaju, ovde sam pocela proces a vreme mi se bitno

malo mi je falilo, kada me gospodicna odvojila i obratila se ozbiljnim tonom, ali sam pomislila sta ako tamo isto pocnu da zahebavaju, ovde sam pocela proces a vreme mi se bitno

Da ali sve je u odnosu, da je ona lepo tebi rekla, npr, po zakonu, uredbi je tako, lepo objasnila, kako i zasto, to bi bila druga prica.... Koliko oni tebi trebaju, toliko i ti njima trebas ne bi smela da budes u neravnopravnom polozaju. Ja sam ok, sa takvim sluzbenicima , nije do njih, tako mora, ali za dr*****e imam kratak fitilj.

Moje iskustvo sa bankama govori da su službenice bukvalno neupotrebljive kada im se pojavi stranka sa zahtevom koji iskače iz njihove svakodnevne depozit/krediti rutine. Jednom prilikom su me čak otvoreno savetovali da se obratim drugoj banci za servis koji ove nisu znale kako da mi pruže (iako se njime banka hvali na svom sajtu). Bahatost je nagonska reakcija kojom prikrivaju svoju nesposobnost i strah od iste.

jel to preko swifta islo? :confused: i ja sam pre nekoliko godina imala slicnu situaciju u banci, s tim sto nisam mogla da uplatim pare na racun osobe cije sam kompletne podatke imala (oboje klijenti te iste banke) bez da je on prisutan, pa sam jos izmaltretirala covek da dodje da bi mogla da mu dam njegove pare :neutral: . u opste mi nije jasno sta se tu desilo, jer su u drugoj banci bez problema to odradili, ali uglavnom svako vodi svoju politiku, ne samo od jedne banke do druge nego i u zavisnosti od sluzbenika. mada svuda je tako, na kraju uvek moras da kukas, svadjas se i moljakas da bi zavrsio sta hoces, kod nas su jos i dobri kakvih pacijenata i kolko papirologije ima na nekim drugim mestima.

Treba samo znati da na trzistu Srbije posluje 33 banke i da nijedna nije nezamenljiva. Ja sam vec dve banke promenio i sada sam u trecoj, mada i od njih cu da bezim.Cekam jos da primim neku uplatu i gasim, pa cemo videti gde dalje. Znaci, jesu li bezobrazni, dovidjenja...bar banaka ima na svakom cosku...

Јел Комерцијална?
То су такве дебилчине...лол.. Додуше, ни у другим банкама није боље, кадар је свуда катастрофалан, али за јоту су "бољи".

slazem se za pomenutu banku.imala sam odvratno iskustvo (i znam par ljudi da su imali slicna,odvratna iskustva),pa se pitam-sta im je, se desava sa njima?

Mrzim nase banke. Ne mozes da imas jednu j. ebenu karticu, debitnu, obicnu da kupis avionsku kartu preko neta. Ne postoji debitna kartica koju mozes da koristis, nego moras da vadis neku posebnu pa da prebacujes pare sa racuna na tu...Ja sam mislila da je zajebava kad je poecela da mi objasnjava. Imam internet banking, ali ne mogu da prebacujem pare sa svog stranog racuna na svoj domaci. Mada to nije do banke i sluzbenika, nego do nasih zakona. Imam jos x primera gde sam se iznervirala mnogo...

krecu pitanja:
- imate li racun kod nas
- imam ...

Dok drugi nemaju leba ti se razbacujes devizama :mrgreen:

jesu li oni taj zakon uskladili sa pravilima svetskog bankarstva kad su vec pustili u zemlju toliko stranih banaka ili u skladu sa svojim potrebama a za nas ih bas briga... pre par g. sam se namucila da unovcim cek jedne poznate strane banke, niko nije hteo da ga unovci i na kraju slucajno udjem u neku banku i unovce ga bez problema ni proviziju nisu naplatili

jesu li oni taj zakon uskladili sa pravilima svetskog bankarstva kad su vec pustili u zemlju toliko stranih banaka ili u skladu sa svojim potrebama a za nas ih bas briga... pre par g. sam se namucila da unovcim cek jedne poznate strane banke, niko nije hteo da ga unovci i na kraju slucajno udjem u neku banku i unovce ga bez problema ni proviziju nisu naplatili

Pa nisu, o tome se i radi, drzava na svaki nacin pokusava da ogranici ljude da devize iznose iz zemlje. Mene je stvarno mrzelo da citam ovaj zakon, samo znam da kad sam htela da uplatim 100 e kao depozit za smestaj za letovanje, nije moglo redovno, nego sam morala da pisem izjavu da ja te pare uplacujem kao donaciju, u humanitarne svrhe. Cirkus. I ne samo ka inostranstvu, ne mozes da prebacis sa svog stednog deviznog racuna na neki drugi stedni devizni racun u zemlji (kao rezident), iz meni apsolutno neshvatljivih razloga zakon to onemogucava a banke svake godine moraju da istrpe rigoroznu kontolu NBS po pitanju deviznog poslovanja.
Mi smo zemlja cuda.

jel to preko swifta islo? :confused: i ja sam pre nekoliko godina imala slicnu situaciju u banci, s tim sto nisam mogla da uplatim pare na racun osobe cije sam kompletne podatke imala (oboje klijenti te iste banke) bez da je on prisutan, pa sam jos izmaltretirala covek da dodje da bi mogla da mu dam njegove pare :neutral: . u opste mi nije jasno sta se tu desilo, jer su u drugoj banci bez problema to odradili, ali uglavnom svako vodi svoju politiku, ne samo od jedne banke do druge nego i u zavisnosti od sluzbenika. mada svuda je tako, na kraju uvek moras da kukas, svadjas se i moljakas da bi zavrsio sta hoces, kod nas su jos i dobri kakvih pacijenata i kolko papirologije ima na nekim drugim mestima.

jeste :)

jedina razlika napravljena je da je na kraju odstampan mejl iste sadrzine samo sa drugog korisnickog imena !!!
prvo su nesto napricale pravniku, pa je on poslao isti mejl gde je dodao moje ime, pa su mu rekle da to nije to- ako sam ja glupa za to on nije! ...
pa je strendzer poslao mejl na moj nalog ...

dakle, validan podatak im je bio sto na vrhu odstampane stranice pise ime korisnika mejla- ne spominje se nigde drugde, nema racuna, fakture, ne spominje se da ja uplacujem nesto .... samo ime na vrhu strane, koje moze da doda ili oduzme ko kako hoce!!!

Back