DA LI VOZITE ROLERE?

viđo sam to kad sam bio na more...vim ja čoek klizi, al ne vim točkiće...
a015.gif
pa mi jedno vreme ništa nije bilo jasno...dok nisam prišo bliže i vido o čemu je reč...:rumenko:što je to zgodno da se skršiš...:lol:

...ta inovacija još nije došla do mog sela...misim ovde se za to još ne zna...:rumenko:

ma bezbedno je..ja ne znam da vozim klizaljke, pa na one šipke sa točkićima ne bih smeo ni da stanem, a ovo vozim ko zmaj....bitje toga, mislim da ne koštaju više od 10$, čak i da se prodaju kod nas triput skuplje, opet je okej cena... ;)

e, ovo morate da probate....imaju naši klinci......probao sam, odlično je i možete da pravite piruete bez ikakvih posledica. cena im je prava sitnica, ali ne znam da li još uvek mogu da se kupe kod nas....
kad vozite - vozite, samo navučete zadnji deo na pobuću u dva poteza, kad želite da hodate, ne morate da skidate točkice.....i hodate i vozite...sjedite, a letite.... :per:
a ako ih skinete, spakujete ih za čas.. u malo prostora......

lepo, elegantno, bezbedno, brzo.....točkići su silikonski...

untitled.bmp

Ne postoje silikonski tockici. Na tockovima je samo silikonski preliv.
A kako je ime ovoj napravi? Na engleskom?

zovu se silikonski točkovi, bez obzira na sastav...tako da se zna koje je čvrstine i kvaliteta...... a ne znam kako im je ime, mi ih zovemo roleri..ako saznam, javim.... a i napravu koja liči na klizaljke sa točkićima zovemo roleri... ?? ( :

e,ove koturaljke super izgledaju i rado bih probala da ih vozim: )
rolele vozila od osnovne skole,aktivno nekoliko godina i to u onoj varijanti skakanja i preskakanja,kasnije sam se preorijentisala samo na voznu : )
a sad ih vozim jednom godisnje jer su toliko stare da tandrcu kao traktor, trebala bih samo da promenim tockove i lager(valjda) i sve bi bilo ok

e, to! koturaljka je super naziv... đa mi se, nako starinski.. :klap:

Pa da, nikako nisam uspela da povezem ono sto vozim sa flomasterom sa tankom lopticom na vrhu koji se zove roler. Te flomastere je moj tata odvajkada koristio kad je popunjavao dvevnike u skoli pa sam rec roler naucila prvo u tom znacenju i jako mi se bilo cudno da je izgovorim a da mislim na koturaljke koje su se oduvek tako zvale samo im se promenio raspored tockova. Kad sam dosla u Novi Sad, bila sam jedna i jedina koja ih vozi, a posle upoznala jos samo jednog rolasa. Svi ostali su poceli da voze nekoliko godina kasnije i tek tada sam cula za rec roleri. Jedva sam je prihvatila, a i sada je tesko povezujem sa koturaljkama, ali je upotrebim da u razgovoru ne bi puno dolazilo do zabune.
A i da ne pricam o tome kolika je steta jednostavno zameniti srpsku rec nekom stranom kad za to ne postoji potreba. Sta cu kad smo taki...sve nam tudje milije.

Back