Da li verujete u ovo - "Svaku noć me njih 20 silovalo"

PartizanBeograd

Veoma poznat
Poruka
10.918
"Svaku noć silovalo me njih 20"

Ratko-Mladic250811.jpg

U nastavku suđenja Ratku Mladiću, zaštićena svjedokinja RM-70 opisala je višestruka silovanja, mučenje i ponižavanje kojima su u ljeto i jesen 1992. godine nju i druge zarobljene Bošnjakinje u više objekata u Foči podvrgavali srpski vojnici i policajci, prenosi BIRN.

U pisanoj izjavi, RM-70 je navela da su je srpske snage zarobile početkom jula 1992. i da su odmah ubile deset civila iz njenog sela. Žene su zatim odvojene od muškaraca i prebačene na gradilište električne centrale u Buk Bijeloj, gdje su podvrgnute seksualnom zlostavljanju.

Upitana za šta su srpski vojnici koristili objekat u Buk Bijeloj, svjedokinja je u sudnici odgovorila: “Za mučenje i silovanje žena, Muslimanki zarobljenih.”

RM-70 je u sažetku izjave opisala kako su, poslije nekog vremena, zarobljene Bošnjakinje bile prebačene u zgradu srednje škole u Foči, gdje su bile žrtve “svakodnevnog i nemilosrdnog silovanja, seksualnog i neseksualnog mučenja”.

Po optužnici protiv Ratka Mladića, nekadašnjeg komandanta VRS, Foča je jedna od sedam opština u kojima je progon Bošnjaka – koji je uključivao i seksualno nasilje – poprimio razmjere genocida.

Mladić je optužen za progon Bošnjaka i Hrvata širom BiH, genocid u Srebrenici, terorisanje građana Sarajeva i uzimanje pripadnika UNPROFOR-a za taoce.

Bošnjačke žene bile su držane kao seksualno roblje i u sportskom centru “Partizan”, kao i u “Karamanovoj kući”, u kojoj su bile podvrgavane i grupnom silovanju, rekla je RM-70. Ona je posvjedočila da su žene petnaestak dana dobijale bolju hranu, poslije čega im je najavljeno da će “doći televizija da snimi kako oni nas tu štite, kako oni nas čuvaju, kako su oni nas spasili”.

“Samo se pitam – od koga su nas spasili, ko je tu nas napao da su nas oni spasili? Da ja njemu kažem kako je on mene spasio, kako on mene čuva – svaku noć mene 20 njih siluje. Da ja njemu kažem kako on mene čuva, kako on mene štiti... To je bio njihov cilj... da ja kažem kako je on mene spasio... Od koga? Ubio mi je mater, ubio mi je brata…”, briznuvši u plač, rekla je RM-70.

U “Karamanovoj kući”, po svjedočenju RM-70, srpski vojnici su seksualno napastvovali i dvanaestogodišnju djevojčicu.

Svjedokinja je rekla i da su u “Karamanovu kuću” krajem oktobra 1992. došla trojica vojnika.

“Postavili su nas osam u red. Pitali su nas kako se zovemo, sve smo rekle srpska imena. Pitao nas je – da vidimo kako smo naučile da se krstimo... Ja sam pošla cijelom rukom da se prekrstim, a on je skočio: ‘Hoćeš da ti odsiječem ruku!? Ne krsti se cijelom rukom, nego sa tri prsta’... ‘Izvinite, nisam znala’”, ispričala je RM-70.

Na pitanje tužiteljke da li je ikada saznala šta je bio “razlog i cilj” seksualnog zlostavljanja Bošnjakinja u Foči, svjedokinja je odgovorila: “Da unište, da pobiju, da ucijene. Duhove da unište što više mogu, jer za ženu koja je silovana nema lijeka... Ja nikad se oprat’ ne mogu – nikad, ali borim se, borim se... Moj život je uništen, uništena je moja familija, pobili su mi najdraže što sam imala u životu... Ubili su mi moju sreću, ja sam bila sretna i presretna.”

Mladićev branilac Miodrag Stojanović je unakrsno ispitivanje RM-70 započeo i završio izražavajući svjedokinji žaljenje zbog svega što je preživjela. Svjedokinja je, na sugestiju branioca, potvrdila da su joj dvojica srpskih vojnika pomogla da napusti Foču i, preko Bileće, ode u tadašnji Titograd

“Jeste, zahvalna sam im do groba”, kazala je ona, naglasivši da “danas ne bi bila ovdje” da nije bilo i “dobrih ljudi”.

Suđenje Mladiću biće nastavljeno sutra.

http://www.avaz.ba/vijesti/iz-minute-u-minutu/svaku-noc-silovalo-me-njih-20

Što više ovakvih svedočenja to sam uvereniji da ništa od tih priča nije ni bilo

Bilo je tu i edukacije :

-“Postavili su nas osam u red. Pitali su nas kako se zovemo, sve smo rekle srpska imena. Pitao nas je – da vidimo kako smo naučile da se krstimo... Ja sam pošla cijelom rukom da se prekrstim, a on je skočio: ‘Hoćeš da ti odsiječem ruku!? Ne krsti se cijelom rukom, nego sa tri prsta’... ‘Izvinite, nisam znala’”, ispričala je RM-70.

:mrgreen:

Да ли је могуће да је силована? Наравно да је могуће, какво глупо питање. Могуће је и да су јој убили мајку, оца, брата, и све то на шта се још жали.

Да ли су је ****** једном или сто и једном не чини много на ствари.

Да ли је могуће да је силована? Наравно да је могуће, какво глупо питање. Могуће је и да су јој убили мајку, оца, брата, и све то на шта се још жали.

Да ли су је ****** једном или сто и једном не чини много на ствари.

isto tako je moguce i da nije silovana, da je prosto placena da dodje na to sudjenje i da kaze da jeste. moguce je i da joj nisu ubili mater, oca, brata, svasta je moguce.

Što više ovakvih svedočenja to sam uvereniji da ništa od tih priča nije ni bilo

Sigurno je bilo a koliko - to je dobro pitanje.
Čak i neke "majke Srebrenice" su napravile biznis ( nimalo preterano, nimalo neprimeren opis!) od svojih patnji pa i ostale Fate pokušavaju nešto da ućare makar na "gubitak nevinosti".

Srpkinje niko ništa ne pita niti njihove silovatelje osuđuje, a onda lujke poput Mirjane Karanović ( ona što je zgazila invalida na ulici) i Biljane (ne)Srbljanović Keler , lamentiraju nad njihovim vaginama sve plačući i "puderišući" nos.

isto tako je moguce i da nije silovana, da je prosto placena da dodje na to sudjenje i da kaze da jeste. moguce je i da joj nisu ubili mater, oca, brata, svasta je moguce.

Наравно, али мислим да је смешно а приори бити сигуран да лаже.

Људи су људи, такви су какви су. И Срби су људи и има нас свакаквих. Нема рата без злочина, без убијања, без силовања, без ужаса сваке врсте.

Наравно, али мислим да је смешно а приори бити сигуран да лаже.

Људи су људи, такви су какви су. И Срби су људи и има нас свакаквих. Нема рата без злочина, без убијања, без силовања, без ужаса сваке врсте.

Будимо људи иако смо Срби... :lol:

Па не, мислим, сваки рат од почетка света је синоним за пакао на земљи, само кад нас неко ничим изазван итд нападне, ми не убијамо, не палимо, не крадемо, не силујемо

То што је део црне легенде коришћен у пропагандом рату деведесетих да смо појебали целу Босну поносну не значи да није било дивљака и психопата који су једва дочекали расуло да крену да праве срања.

Meni je problem sa ovim pricama i svedocenjima u tome sto ispada da su srpske snage morale da odvoje ne mali broj ljudi za sprovodjenje ovakvog terora, a pri tome su imali hronican problem sa nedostatkom ljudstva. Dalje, za takve uzase nije svako sposoban, tako da se ispostavlja da su morali posebno da regrutuju psihopate, silovatelje. Na kraju, da bi postigli iznese brojeve, ispada da su ti silovatelji morali biti na nekakvim supstancama.

Evo, po ovom svedocenju, postojala je jedinica od minimum 20 ljudi koji su svake noci (pazi kada je noc, a ne dan) silovali jednu zenu. Sada uzmi u obzir broj zrtava u tom logoru i ispostavice se da je morala postojati jedinica koja je brojala sigurno vise od tih 20 ljudi, koji svaki dan (tacnije noc) ne rade nista drugo nego siluju. A tamo negde, nema dovoljno ljudstva da odbije napade i mudzahedini haraju nebranjena srpska sela i odsecaju glave... o silovanju srpskih zena da i ne pricamo.

Dakle, sigurno je bilo slucajeva silovanja, ali 20 njih svake noci siluje jednu zenu - to je malo previse i malo nerealno. Samim tim je verodostojnost ovog konkretnog svedocanstva upitna.

Колико схватам они те наше официре и не оптужују за појединачна силовања - којих је сигурно било - него за планирано и систематско силовање као... оружје терора, шта већ. И то је тачка где се прелази из вероватног у невероватно, јер не могу да замислим Ратка Младића како наређује формирање силоватељских батаљона, ни ратну потребу за тако нечим, ни реално могућност да одвоје не знам колико људи за задатке силовања непријатеља.

Два глупа српска војника су јој помогла да побегне и данас сведочи против Ратка Младића(истинито или не).

О чему ми причамо?

Ко је нама, заправо, највећи непријатељ?

Inace u ratu je nemoguce da silovanje bude individualni cin, kao i bilo koje drugo krivicno delo, pajsercine retardirane.

Jbte, pa ti nisi normalan:zcepanje:

Doduse, mozda i jesi:)

U konc.lgoriima ( WWII) bilo je ihihihi kupleraja, ali je isth bilo i po naredjenju nekog obersturmfirera po Ukrajini i Rusiji Moldaviji,
to bi bilo vise individualno silovanje, a ovo u konc lgorima organizovano,, sistemsko.

1944 poccinju strasna silovanja od strane ruskih vojnika, ali to nije bila naredba, jednostavno je tako da pobednici siluju.

U vezi Bosne i ssilovanih zena namece se pitanje da li jee bilo individualno, tolerisano ili nametnuto.

Moje je misljenje da je bilo tolerisano, bilo je logora za silovanja, znaci ne individualno.

Jbte, pa ti nisi normalan:zcepanje:

Doduse, mozda i jesi:)

U konc.lgoriima ( WWII) bilo je ihihihi kupleraja, ali je isth bilo i po naredjenju nekog obersturmfirera po Ukrajini i Rusiji Moldaviji,
to bi bilo vise individualno silovanje, a ovo u konc lgorima organizovano,, sistemsko.

1944 poccinju strasna silovanja od strane ruskih vojnika, ali to nije bila naredba, jednostavno je tako da pobednici siluju.

U vezi Bosne i ssilovanih zena namece se pitanje da li jee bilo individualno, tolerisano ili nametnuto.

Moje je misljenje da je bilo tolerisano, bilo je logora za silovanja, znaci ne individualno.

Ja ne znam sta ljudima znaci to 'organizovano, sistematsko'? Pa po takvojh logici gde je samo organizovano i sistematsko nesto za sta postoji jasna hijerarhija naredjenja sa sve pismenim dokazima, nista na svetu nije organizovano. Naravno da u ratu ne postoji niti jedan zlocin koga mozes da obavis sam, a da drugi pripadnici tvoje jedinice ili ne saucestvuju u tome, ili ne zataskavaju tvoj zlocin, ili te ne vide pa nikako ne reaguju u tome, ili ne vide kako neko drugi zataskava te zlocine. Sve sto se desi u ratu ima veze sa grupom i kolektivom, i nista, ali bas nista nije individualno, jer u ratu je nemoguce da bilo sta bude individualno. Posto je krivicna odgovornost nesto sto je po definiciji individualno (postoje izuzeci u modernom pravu, ali to su neka moderna stremljenja koja nemaju mnogo veze sa ovim o cemu pricamo), pravo ima veliki problem da krivicu individualizuje, i zato na sudu namece neke gluposti koje nemaju veze sa faktickim stanjem. A fakticko stanje je da je u ratu UVEK grupa i kolektiv kriva.

Шта је баби мило, то јој се и снило...

Јел` она једна од 150.000 силованих муслиманки избосне, или је самостално наступила у Хагу?

Treba je pitati i dal' nije slučajno rodila crnca kao ona Fata što se porodila u Švajcarskoj gde je pobegla.Izjavila je takođe da su je silovali Srbi i da je ostala trudna.
Porodila se i donela na svet zdravo muško dete ali CRNO...u bataljonima UNPROFOR-a bilo je dosta crnaca...

Tad se provlačila ta priča o 150.000 silovanih muslimanki.Sećanje te dobro služi...

(Sexa je bilo kolko' 'oćeš ali na dobrovoljnoj osnovi ili uz manju nadoknadu-šećer,kafa,brašno,zejtin,cigarete)

Back