Da li verujete sebi

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Da li samostalno donosite odluke ili padate pod uticaj drugog mišljenja,
zato sto ne verujete u sebe ili niste sigurni ali kazete sebi..tako cu pa šta bude
dobro je da se raspitate pre donosenja odluke, ako je to vazna odluka, uvjek dve glave su vrednije od jednu,
ali problem je u tome sto retko ko ima skim se posavjetovat na odredjenu tjemu, moj odgovor je biraj ljude,
jer obicno ljudi djele savjete na sve teme sto ces ih pitat, sve znaju, nazalost,

verujem-ne-verujem.jpg

Postoji nesto sto se zove "unutrasnji glas"
Tokom svog zivota ga nisam cesto poslusala...dok nisam shvatila,da koliko god se meni nesto cinilo logicno ili normalno ili uobicajeno,pogresila sam jer nisam poslusala bas taj unutrasnji glas..
On je nepogresiv.I kad ga danas ne poslusam,svesna sam da to nisam uradila jer zelim drugacije da bude.I svesna sam,kada ispadne da sam sebe izneverila,da je taj unutrasnji glas govorio tacnu istinu.
I kada danas sagledam stvari...sta je svrha zivota?Kako kome.Nije isti za svakoga.Drugo,koliko god vam se neko cinio pametan ili bolji od vas,ne nosi vase cipele.Samo vi ih nosite i znate sta vas zulja.Niko drugi.
Nekad sam takodje smatrala da je dobro popricati sa iskusnijim,ali danas,kada sam ja ta koja je "iskusnija"shvatam koliko sam nekad puna predrasuda i strahova...i koliko bih,svojim savetom,pogresno posavetovala...
Dakle..sigurnost u sebe nije sigurnosta u ispunjenje cilja,jer nekad nije cilj ni razlog zasto ste dobili neku sansu.Sigurnost u sebe je svesnost da ste sebi najveci prijatelj i da vi zivite svoj zivot..da ste odgovorni vi za sebe i da se potpuno sposobni da odgovorite odredjenom izazovu...ma koliko vam se cinilo da mozda i niste...jer,da niste...da ne trebate biti tu..ne biste ni bili.

Postoji nesto sto se zove "unutrasnji glas"
Tokom svog zivota ga nisam cesto poslusala...dok nisam shvatila,da koliko god se meni nesto cinilo logicno ili normalno ili uobicajeno,pogresila sam jer nisam poslusala bas taj unutrasnji glas..
On je nepogresiv.I kad ga danas ne poslusam,svesna sam da to nisam uradila jer zelim drugacije da bude.I svesna sam,kada ispadne da sam sebe izneverila,da je taj unutrasnji glas govorio tacnu istinu.
I kada danas sagledam stvari...sta je svrha zivota?Kako kome.Nije isti za svakoga.Drugo,koliko god vam se neko cinio pametan ili bolji od vas,ne nosi vase cipele.Samo vi ih nosite i znate sta vas zulja.Niko drugi.
Nekad sam takodje smatrala da je dobro popricati sa iskusnijim,ali danas,kada sam ja ta koja je "iskusnija"shvatam koliko sam nekad puna predrasuda i strahova...i koliko bih,svojim savetom,pogresno posavetovala...
Dakle..sigurnost u sebe nije sigurnosta u ispunjenje cilja,jer nekad nije cilj ni razlog zasto ste dobili neku sansu.Sigurnost u sebe je svesnost da ste sebi najveci prijatelj i da vi zivite svoj zivot..da ste odgovorni vi za sebe i da se potpuno sposobni da odgovorite odredjenom izazovu...ma koliko vam se cinilo da mozda i niste...jer,da niste...da ne trebate biti tu..ne biste ni bili.
Kao ono kad kažu: " svako nosi svoj krst i on je tačno toliko težak, koliko ga i sama osoba može podneti".Zašto? Pa zato što mora.

zato sto ne verujete u sebe ili niste sigurni ali kazete sebi..tako cu pa šta bude
па не можеш тако паушално.
Ако си у вези, треба да се договарате иако мислиш да си у праву. У послу је опет друга ствар.
Ценим да је питање везано за емоције, романтику и сличне срцепарајуће ствари? Слушаш шта ти причају и принципијално тражиш да ти неко каже оно што
већ сам мислиш па кад ти потврди, зачључујеш да ниси луд. У том тренутку можеш да кажеш и да си донео(ла) одлуку сам или да си послушао другога. Значи, ебо луд збуњеног као и на самом почетку.

Na koju sebe tačno misliš?
Imaš u sebi ponutrene glasove oca, majke, bake, učiteljice, bilo kog autoriteta
u životu. I kada se zapitaš kako nešto da uradiš, ko ti daje odgovor?
Ako sam poslušala ponutreni glas učiteljice, to je jednako kao da sam otišla
nekoga da pitam za mišljenje. To je samoobmana u kojoj imam utisak da sam
svoja, autentična.
Odatle toliko ljudi koji tvrde da slušaju sebe, a zapravo nisu osvestili unutrašnje
glasove koji nadjačavaju sopstveni glas.

Ko bolje od mene može znati šta je za mene dobro ? :) Moja volja je slobodna, imam pravo da sledim sopstvenu logiku, imam pravo da kažem NE, a ako je tako umesto mene niko ne može da odlučuje.
Ne podležem tuđim uticajima. Mogu da prihvatim savet, mogu i da promenim mišljenje, ako mi se otvoreno i direktno nešto objasni i argumentovano dokaže da nisam u pravu, ali izbor je uvek samo moj i ničiji više.
Da, verujem sebi. Ili, drugačije rečeno : mislim svojom glavom. :)
Jovan Ducic: Od svi strahova covek ponajvise treba da se plasi samog sebe.

Donosim samostalno,ali sebi ne verujem,mozda zato puno i gresim... :think:

Takođe. Samostalno donosim odluke. Ne znam da li sam, koliko, i kada pogrešila.
Ako je odluka bila pogrešna, ne žalim se, nosim se sa pogreškom. Greške nisu bile bitne za dalji tok mog života.

Odlučujem vrlo brzo, ne kolebam se. Dosta se oslanjam na intuiciju.

Back