Da li vam je važno što ste rođeni Beograđanin i rođena Beograđanka?

Praksa mi je pokazala da ljudi koji nemaju čime da se ponose i diče, diče se time da su rođeni u gradu u koji kao drugi dolaze. A ne dolaze ti mnogi drugi što žele, ili što vole, a tek ne dolaze njima😁 već najčešće što moraju: školovanje, posao, sport itd.

Људи су генерално склони неком односу, па ако ништа онда конфронтацији.

Ја заиста нисам оптерећен својим пореклом,
али ми се дешава да други јесу оптерећени мојим пореклом !
Ти ми личиш на тако некога !

На некога ко би ме подмукло малтретирао,
а ја јадник не бих знао о чему се ради,
а ти би ме потапала зато што сам Србин или Београђанин ...

Да да, то ми се дешава.

Неко ме ебе, ебе, ја не знам шта је ...
На крају се испостави да ме он превентивно кара
јер је сигуран да ћу ја њега
"јер су сви Београџани такви !"

Na jednoj društvenoj mreži, postoje ljudi koji non-stop ističu da su Beograđani. I samo im je Beograd važan.

Iz pristojnosti neću preneti šta sve oni pišu o ljudima koji su došli u Beograd i koji su se tu asimilizovali. Ukratko, ne vole ih.

Ja jesam prava Beograđanka, ali kada se upoznajem sa nekim, to "Beograđanka" ne stavljam u prvi plan.

Zašto je ljudima važno da se zna da su pravi Beograđani? Da li to ima neko važno značenje?

Molim vas, nemojte pisati o politici, ovo nema veze sa politikom :)

Ima veze samo sa "fanatičnim" Beograđanima i Beograđankama.
Što, šta fali?
Bar odmah sagovornik zna sa kim ima posla.
Ističu i drugi svoje.
Kad se to radi kulturno i bez namere da omalovaži, meni ne smeta.

Људи су генерално склони неком односу, па ако ништа онда конфронтацији.

Ја заиста нисам оптерећен својим пореклом,
али ми се дешава да други јесу оптерећени мојим пореклом !
Ти ми личиш на тако некога !

На некога ко би ме подмукло малтретирао,
а ја јадник не бих знао о чему се ради,
а ти би ме потапала зато што сам Србин или Београђанин ...

Да да, то ми се дешава.

Неко ме ебе, ебе, ја не знам шта је ...
На крају се испостави да ме он превентивно кара
јер је сигуран да ћу ја њега
"јер су сви Београџани такви !"
To je izjavna rečenica šta sam, nema pitanja. Ne doživljavam ovu tvoju izjavu za izjavu ozbiljnog tipa, jer ne tražiš dijalog.

Vidim da pokušavaš biti smiješan, ali je baš bezveze što je na moj račun, jer niti sam ikoga uvrijedila, niti sam generalizovala, ...
a ti to oboje radiš.

Na jednoj društvenoj mreži, postoje ljudi koji non-stop ističu da su Beograđani. I samo im je Beograd važan.

Iz pristojnosti neću preneti šta sve oni pišu o ljudima koji su došli u Beograd i koji su se tu asimilizovali. Ukratko, ne vole ih.

Ja jesam prava Beograđanka, ali kada se upoznajem sa nekim, to "Beograđanka" ne stavljam u prvi plan.

Zašto je ljudima važno da se zna da su pravi Beograđani? Da li to ima neko važno značenje?

Molim vas, nemojte pisati o politici, ovo nema veze sa politikom :)

Ima veze samo sa "fanatičnim" Beograđanima i Beograđankama.
Micika iz "Bele Ladje".
Oni se na taj nacin slucajno izdaju da su iz Vlasotinci, Kursumlija, Merosina...........

Na stranu to sto Beograd u globalnom smislu nije neki grad za pohvalu niti ima neku posebnu istoriju.
ne lupetaj ... Singidunum a i pre toga a ti gde zivis?

smesno je da se neko dekalrise kao pravi beogeaDZanin a prvi je kada se baca djubre van kante za smece.

ti sto im je Beograd jako vazan kao "tu sam rodjen" su korenima iz predela gde i koza pase pod rucnom
i gde se vidjas sa ljudima samo u mesecima koji nemaju slovo R u nazivu
jednostavno pokondirene tikve.

Necu sebi dozvolit ida pocnem da koristi punoooooo ruznih reci. Dosta od mene

Ista stvar kao i sa nama iz Sarajeva, moji su vijekovima Sarajlije, svi su rođeni u Sa unazad ihihihihi godina.
Da li volim što sam rođena u Sa? Više bih voljela da sam rođena u Parizu. Smetaju li mi "došljaci"?
Ne. Nimalo, radujem se svakom novom sugrađaninu koji ima neke ljudske kvalitete.
Ono što me nervira, kao sarajku je stav sarajlija ka došljacima-došljo, papak, seljober itd. a sve to priča iz kuće čerpičare, sa parkiranim golfom1 ispred kuće, sa 18 zuba u glavi. Takva su im najčešće i djeca-čekaju od staraca 5 km da mogu kafenisati povazdan i ogovarati "došljake" koji uredno izgledaju, za finu lovu rade, pošteno plaćaju stan dok ga ne kupe, šalju čak i roditeljima neku lovu da im pomognu..
Zašto bi mi smetao neko ko je došao iz provincije, završio fakultet u roku sa najvišim ocjenama, dobio u Sa zasluženo posao i svio svoje gnijezdo?
Što je neki grad više nečiji? Samo rođenjem?
Nema se šta dodati ni oduzeti.

Kakve veze ima gdje je ko rodjen?Evo ja sam rodjena u gradu u kojem nisam nikad zivjela,ne racunajuci tri dana po rodjenju.
A sledecih dva mjeseca zivota je bilo bas u Beogradu.🙂
Ali iz razloga koji bas i nije pozitivan.
A u licnoj karti mi mora uvijek stajati to mjesto rodjenja.
Ljudi uvijek nadju nacina da se dijele.Ako si normalna i pristojna osoba,gradjanin si svijeta,bez obzira gdje si rodjen.
Mjesto zivljenja moze donekle oblikovati tvoj mentalitet,ali ne i karakter,niti znaci nesto specijalno.
Grad koji smatras svojim je onaj gdje si odrastao,isao u skolu,zivis godinama itd...ali to ne znaci da je bolji ili gori od drugih i glupo je i ponositi se mjestom rodjenja ili stidjeti se istog.
To je samo tehnicka cinjenica koja nista ne govori o tebi.

Poslednja izmena:
Nikad nisam razmisljao o tome...

Uuu, što kompleksaš ume da bude podmukao ...

Jednom me je neki nepoznati na istom skupu gde i ja dođoh maltretirao svojom pričom dobra dva sata, dok me nije jedna žena povukla sa strane i rekla da sam uvredljivo komentarisao policiju još pri ulasku (nešto sam se loše izrazio o saobraćajcima koji me zaustaviše tog dana), a njegov sin je policajac ...

Osveta malog čoveka ! 🤗

Kad se to radi kulturno i bez namere da omalovaži, meni ne smeta.
Ne smeta ni meni.. Ali smeta mi kada se vređaju oni što su došli u Beograd i ponašaju se sasvim ok u Beogradu. Ružno mi je da ih neko naziva "džiberi", "dođoši" i slično..
Ja sam Beograđanka, ali mi smetaju moji sugrađani koji potenciraju da su pravi Beograđani.

Zato sam i otvorila ovu temu da vidim šta mislite o ovoj pojavi koja postoji i u drugim većim gradovima.

Ne smeta ni meni.. Ali smeta mi kada se vređaju oni što su došli u Beograd i ponašaju se sasvim ok u Beogradu. Ružno mi je da ih neko naziva "džiberi", "dođoši" i slično..
Ja sam Beograđanka, ali mi smetaju moji sugrađani koji potenciraju da su pravi Beograđani.

Zato sam i otvorila ovu temu da vidim šta mislite o ovoj pojavi koja postoji i u drugim većim gradovima.
Ne vidim zašto bi to bilo kome smetalo?
Neke stare generacije posmatrale su propadanje i pretvaranje od Jerusalima u Vavilon.

Beograd je jedno mesto koje je pored toga što je okupio dobroga, stecište ološa iz celog regiona.

Recimo da se biti Beograđanin devalviralo proporcionalno rastu broja stanovnika.

Nije to mržnja prema promenama, već pre nekakav nedovoljno atrikulisani žal što su one na lošije.
Sad je počela da se okuplja i ološ iz veće daljine.

Koji drugi veci gradovi u Srbiji???

Budi realna da je Srbija ne centralizovana vec NAZALOST Beogradizovana :(

Nema gde da se drugde lece kompleksi |manjeg mesta" osim u Bg.

Primer...dosao lik iz Zaklopace , nadji na karti gde je, i predstavlja se vecim beogradzaninom od
jednog decka koji je ziveo na Banovom Brdu.
Zamisli te komlekse.
Neko iz BG zna i cuo je za Banvo Brdo a za Zaklopacu , da li je?

To je osnovni problem BG ... sto prvi po redu dodjosi glumataju vece beogradjane od
beogradjaan samih. nagledao sam se tih "pokondirenih tikvi" dovoljno za svojih 41god u Bg.

Mislim da BG je dobar kakav je…grad nema segregacije ka sto ima u gradovima zapada, svi su manje vise pomjesani niko nikog ne napada na ulicu zbog porijekla ili izgleda itd. (Ka u NYC ili London) cak mislim za sebe da su bile velike prednosti ka stranac u beograd.

Back