- Poruka
- 1.191
Zanima me da li vam je bitan prosek na faxu? Obrazlozite zasto jeste ili nije 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Zavrsila sam fax 2007., u roku, sa prosekom 9.13. Bio mi je bitan prosek, i smatrala sam da ce biti bitan i prilikom konkurisanja za posao, medjutim grdno sam se prevarila. Poznajem osobe koje su imale prosek 7, koje su studirale po 8 godina i koje su se zaposlile kao rukovodioci. Inace, zavrsavam master i malo sam stagnirala sa tim zato sto moram da radim. Planirala sam da upisem doktorske, ali po svemu sudeci od toga nema nista, posao za koji sam malo placena mi uzima ceo dan. Za sada nema izgleda da se zaposlim na boljem radnom mestu, tako da mi prosek ostaje da se hvalim svojoj deci kada ih budem imala. U sustini, shvatila sam da je bitno zavrsiti fax, prosek i nije toliko bitan, osim ako neko ne zeli da ide na postdiplomske, mada koliko vidim ni to se ne ceni, mora da se plati.
Za prosek svaka castA ovo drugo je nazalost tacno.Meni samo jedno nije jasno.Neko ko lupam jedva zavrsi fax,prosek jadan da jadniji ne moze biti a ima vezu.Znaci ta osoba dobije posao u struci.Kako ga ta osoba radi kada nema pojma o zivotu?To samo izgleda kod nas postoji.
Vrlo mi je bitan, jer tamo gde ja zelim da se zaposlim, ne primaju osobe sa prosekom ispod 8.5
Veze veze i vezice. U drzavnim firmama mozda. Ali da li mislite da ce privatnik koji se 10-30 godina mucio da nesto stvori i pisao krv i ubijao se od posla da pusti nekoga ko nema pojma u svoju firmu da mu je upropasti. Stvar je ljudi prosta. NECE!!! Ja znam ljude koji rodjenu decu nisu hteli da zaposle u svojim firmama dok im nisu dokazala da znaju da rade a neki jos to i dokazuju. Mozda mozete preko veze da dobijete posao sekretarice i nekog kancelarijskog cate ali inzinjera, projektanta , stomatologa, lekara tesko. Naravno govorim o privatnim firmama koje drze do sebe i svog ugleda.
Praksa je sve. Naucis kako se sta radi tek kada se zaposlis.
A gde je to?
Zato sto su jako cesto ti ljudi sa prosekom preko 9 bubaci. Koji uce dan i noc ko blesavi, da nabubaju svaku fus notu i zadovolje profesorsku sujetu. Onda lete taksijem na fakultet jer predhodnu noc nisu spavali iz razloga sto su morali mukotrpno da ponavljaju da im neki najsitniji detaljcic ne izvetri iz glave. Onda kad dodje taksijem na fakultet opet krene da ponavlja ko blesav. I onda udje i dobije ocenu. Zatim se mrtav umoran vrati kuci da spava. Posle par dana ne zna ni za 7, izvetrilo mu iz glave.
Naravno ima i onih malobrojnih na zalost profesora koji za 9 i 10 traze razumevanje i povezivanje. Ali na veliku zalost su u manjini. Pomenuti bubaci kod takvih profesora pucaju u startu jer takvi profesori ne trpe ucenje napamet.
Zato sto su jako cesto ti ljudi sa prosekom preko 9 bubaci. Koji uce dan i noc ko blesavi, da nabubaju svaku fus notu i zadovolje profesorsku sujetu. Onda lete taksijem na fakultet jer predhodnu noc nisu spavali iz razloga sto su morali mukotrpno da ponavljaju da im neki najsitniji detaljcic ne izvetri iz glave. Onda kad dodje taksijem na fakultet opet krene da ponavlja ko blesav. I onda udje i dobije ocenu. Zatim se mrtav umoran vrati kuci da spava. Posle par dana ne zna ni za 7, izvetrilo mu iz glave.
Naravno ima i onih malobrojnih na zalost profesora koji za 9 i 10 traze razumevanje i povezivanje. Ali na veliku zalost su u manjini. Pomenuti bubaci kod takvih profesora pucaju u startu jer takvi profesori ne trpe ucenje napamet.
Možda na Pranom, FON-u, FPN-u.Na prirodnim naukama tipa Hemije, Fizike, Fizičke hemije... to nije moguće (ili je ekstremno teško).Zato sto su jako cesto ti ljudi sa prosekom preko 9 bubaci. Koji uce dan i noc ko blesavi, da nabubaju svaku fus notu i zadovolje profesorsku sujetu. Onda lete taksijem na fakultet jer predhodnu noc nisu spavali iz razloga sto su morali mukotrpno da ponavljaju da im neki najsitniji detaljcic ne izvetri iz glave. Onda kad dodje taksijem na fakultet opet krene da ponavlja ko blesav. I onda udje i dobije ocenu. Zatim se mrtav umoran vrati kuci da spava. Posle par dana ne zna ni za 7, izvetrilo mu iz glave.
Ali tvoj prosek ne uklapa se u priču "dokaz sam da prosek nije sve", jer to jeste dobar prosek.Zivi sam dokaz da prosek nije sve
Iz predmeta koji su mi se dopadali i koji su mi lezali sam imala 9 i 10 ostali kako koji, u indeksu imam citav spektar ocena.
I sa prosekom od 8.67 sam medju najboljima u svojoj struci. Na fakultetu i ovako dobijes jako malo prakticnog znanja, a gomilu teorijskog za koje ne smatram da je nebitno, ali nije presudjujuce za obavljanje posla. Znam neke moje kolege koje kada su se zaposlile u struci morale su da uce od iskusnijih kolega koji rade vec godinama jer pepusteni sami sebi i znanju sa faxa nisu se bas najbolje snasli.
Ali tvoj prosek ne uklapa se u priču "dokaz sam da prosek nije sve", jer to jeste dobar prosek.
Meni jeste bitan jer planiram na postdiplomske, a i ne znam... navikla sam od malena da, kad me nešto zanima, zapnem i budem super u tome, a meni je bar to lakše na fakultetu nego u školi, mnogo me više stvari zanima, što je valjda i normalno. Naravno, ne zanima me sve, i imam svih ocena, ali uglavnom se ne uzbuđujem preterano oko njih, osim kad baš svojom lenjošću zase*em nešto što je moglo biti bolje.