Holy1
Ističe se
- Poruka
- 2.670
Još nisam dobio odgovor,a jako me zanima? Odakle nam to famozno devojačko veče? Jeli odakle je došao i crni petak, mc donalds i druge stvari?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Kao sto ne postoji nase autenticno jelo tako gotovo da i ne postoji tradicija koja je nasa autenticna
Nisi ni pitao za devojačko nego za momačko.Još nisam dobio odgovor,a jako me zanima? Odakle nam to famozno devojačko veče? Jeli odakle je došao i crni petak, mc donalds i druge stvari?
ma sta mi naprica, da smo kinezi ili japanci, ili egipcani ili bilo koji drugi narod, ali ok svaki ciganin hvali svog konjanigde u svetu nije toliko jak kult predaka kao kod nas na ovim prostorima bas kao i pre 1000 i 2000 godina...Ovde postoji kontinuitet. Uostalom etimologija, genetika, istorija i arhelogija lao i etnologija su to dokazale..
a ti si ovom krangu neki drveni advokat ili..?...žvaći i jedi sporije.
@ tema..
U srpskoj narodnoj tradiciji ne postoji momačko veče u ovom smislu u kom je današnji rasprostranjeni običaj obžderavanja i bahanalisanja.
...jok, meni je pomoglo oko gastritisaa ti si ovom krangu neki drveni advokat ili..?
zvacem brzo, a jedem sporo....jok, meni je pomoglo oko gastritisa
Svakako nije stiglo ni sa zapada ni sa istoka, vec je prosto samo usvojeno da i mladozenja nesto slavi kao drustvena potreba za druzenjem, dok se mlada sprema za vencanje zbog koga svi placu i tese mladu. Urnebesna komedija....Dobro veče. Autorska tema.
Zanima me da li je neko negde naisao na podatak da su nadi preci slavili nešto poout današnjeg obicaja za momacko vece pred zenidbu? Moguce da nam je i to stiglo sa zapada?
Mislim da to nema veze sa obicajima i tradicijom jer je suprotno konceptu zenidbe koji je ranije postojaoJoš nisam dobio odgovor,a jako me zanima? Odakle nam to famozno devojačko veče? Jeli odakle je došao i crni petak, mc donalds i druge stvari?