Da li treba kositi travu?

Lorelajn

Legenda
Supermoderator
Poruka
70.372
Nepokošena trava drži zemlju na 19,5°C.

Trava košena na deset centimetara održava temperaturu tla na 24,5°C.

Na goloj zemlji leti temperatura raste i na više od 40°C.

Trava zadržava vlagu i čuva živote svih tih bića koja tu žive. I lepše je za videti.

Ako izuzmemo alergije, ambroziju i slično bilje, da li bi zaista bilo bolje da se ne kosi uopšte?

vvrr.jpg

Izvor

Poslednja izmena:

Trava zadržava vlagu i čuva živote svih tih bića koja tu žive. I lepše je za videti.

Ako izuzmemo alergije, abroziju i slično bilje, da li bi zaista bilo bolje da se ne kosi uopšte?

Izvor
Trava se mora kositi. Makar u zemlji Srbiji. Oko kuće i na mestima koja su vidljiva
sa javnih puteva, trava ne sme da bude viša od 10 cm.
Ko je i zašto takav zakon doneo, pojma nemam. Al zakon je zakon i kazne su velike.
od 10k pa više.

Ako izuzmemo alergije, abroziju i slično bilje, da li bi zaista bilo bolje da se ne kosi uopšte?

Izvor
Moze da se ne kosi al ce da izraste 2m, ja obicno kosim jednom mesecno.

Treba pokositi makar jednom godišnje. Inače šiblje iznikne i sve se pretvori
u mesto na kome Trnova Ružica živi.
Ali mi je ovo sa travom koja ne sme da preraste 10 cm baš preterano.
Jednom godisnje kad pokosis ti je isto kao da nisi ni kosio, a pogotovo kad pada puno kisa.
A gde zivis tu treba da se odrzava, ne idu zmije toliko gde je velika trava nego one traze sunce i toplo i tu izlaze da se greju, evo juce sam pokosio i odmah je zmija dosla.

Treba pokositi makar jednom godišnje. Inače šiblje iznikne i sve se pretvori
u mesto na kome Trnova Ružica živi.
Ali mi je ovo sa travom koja ne sme da preraste 10 cm baš preterano.
Vidim malo racia sa tih 10 cm. Nedavno sam imala jako lose iskustvo, ostetila sam auto na toj povrsini. Dakle ajde ako je od puta 1 do max 2m neka..ipak ljudi voze bicikle, setaju se, pada sneg, noc je...Ne vide gde gaze...I realno tamo je 10 cm, po meni barem, dosta.
E sada to sto se ne sadi poljsko cvece, sto se ne ostavi dalje to je druga stvar ili sto se sisa na 1 cm...pa sve izgori...:roll:

Nikad nisam video zmiju kad sam kosio koliko god da je bila velika trava, samo na ociscenom prostoru.
Nikad je nisam video, al to ne znači da je nijw bilo, nego smo se izignorisali. Ako je smuk, misliću da je nema guma, taj fazon.

Ne mogu da ukapiram, deo gde je iznad žitnice, to je moje, al dajem čoveku da ima za životinje, to nije bila trava, nego tundra, žuta..a toliko kiše je palo.
Pokosio je super nekom kosilicom, priključkom, za soma ipo evra i to polovnim, nova je 4.

Kod mene mora svakih nedelju dana da se kosi, da bi bilo pod konac.
Ispred kapije i dvorišta mi je sve zaraslo, sledeći put; neka kazne, ako baš moraju.

Back