Да ли то нама случај Лечић говори да је наша елита на нивоу лова на вештице?

Zašto sad? Zato što je "mee too" popularan? Ili zato što to nekoj političkoj opciji odgovara?
Na hiljade je zena koje precute, zbog sramote ili raznih drugih stvari, to je vec na strucnjacima da utvrdjuju...Uglavnom njih je mnogo koje precute, a zamisli tek koliko ih je bilo nekad i sto idemo dalje u vreme taj broj je sve veci i veci.... Sad ti nemoj da pitas Leku i nasilnike zasto, vec te silovane zene...

Na hiljade je zena koje precute, zbog sramote ili raznih drugih stvari, to je vec na strucnjacima da utvrdjuju...Uglavnom njih je mnogo koje precute, a zamisli tek koliko ih je bilo nekad i sto idemo dalje u vreme taj broj je sve veci i veci.... Sad ti nemoj da pitas Leku i nasilnike zasto, vec te silovane zene...
Nije ih na hiljade, nego skoro sve.
Hiljadama godina je bilo tako, do kraja 20. veka nisi bio muško ako nisi bio mačo i nisi bila žensko ako neki muškarac nije osetio poriv da te drpa za sisu ili za dupe bez da pita. Ti odnosi se menjaju, ali ne ide ni brzo ni glatko, niti će ići, to je pitanje kulture, odgoja.
Ja gledah nedavno neki dokumentarac o hipijima krajem 60-tih i početkom 70-tih. Oni su kao bili moderni, ravnopravni u komunama, nisu priznavali patrijarhalne konvencije... I onda vidim da tretiraju te njihove "ravnoravne" žene kao običnu marvu koja služi za rad i je-banje.
A naši roditelji su rasli vaspitavani da tako treba. Još su ovi naši u socijalizmu bili super, kakvi su bili sa druge strane.
I sad hoće "Mee Too" sve da promeni za dve nedelje. Pa nije civilizacija Windows 8 pa da možeš da ga zameniš za par dana kad vidiš da je sranje.
A svaki politikant će da zloupotrebi svaku mogućnost koja mu se pruži.

Kakve veze ima JUL sa napisanim?
Подсвест те одаје. Ко би се осим вас јуловаца сетио да спомене, као нешто НЕГАТИВНО, како се Свека Лека залагао за ослобађање Вука Драшковића после Деветог марта... Чак ни еспеесовци немају баш такав дубоко зликовачки менталитет, него то сте ви јуловци. А штета што брачни пар Драшковић није 2000те дошао на власт уместо ДОС-а, јер били бисте лустрирани.

Ауторска тема
Најновије бојкотовање Српске елите против Лечића на фестивалу почиње да личи на оно Француско друштво када је био Лов на вештице и и када су мимо суда сам народ узимао правду у своје руке.
Српски глумци и редитељи би да суде и без доказа и мимо суда?
Ово је црвени аларм за Српско друштво коме су тренутно ријалитији на ТВ-у репер у понашању.
Да ли требамо ићи овим путем?
И на самом крају да смо верници плашили би се а Божијих речи које гласе
КАКО ДРУГОМ СУДИШ ТАКО ЋЕ ТЕБИ БИТИ СУЂЕНО.

Нека се жали Ђинђићу

Нека се жали Ђинђићу
Рекох ја да ви јуловци имате најзликовачкији мајнд-сет. Ту сте негде са свпским вадикалима, мада сте ви можда чак и гови.

Ауторска тема
Најновије бојкотовање Српске елите против Лечића на фестивалу почиње да личи на оно Француско друштво када је био Лов на вештице и и када су мимо суда сам народ узимао правду у своје руке.
Ово је црвени аларм за Српско друштво коме су тренутно ријалитији на ТВ-у репер у понашању.
Mislim da si u pravu. Čitava ova buka oko silovanja i jeste lov na veštice. I smešno je. Posle dvadeset godina prijavljuješ silovanje. To kod mene ne prolazi. Da sam ja sudija koji treba da osudi "krivca" momentalno bih ga oslobodio, jer ne sudim na majke mi mile bez dokaza.

Ауторска тема
Nema nikakvog slučaja. Čovek se iskompromitovao. To što nije zatvoren je to što još živimo u necivilizovanom društvu.
Recimo Tajsona su zatvorili zbog toga što ga je riba koja mu je došla u hotelsku sobu u dva noću optužila za silovanje.
No u društvu kakvo je Saudijska Arabija, žena mora da nađe dva muška svedoka ili slede sankcije. Zavisi od društva.

Ћуд је ћуд а суд је суд, написа једном један пјесник прије него што је застранио и пошао странпутицом аутошовинзма.
И то је овдје, суд је пресудио како је пресудио, Лечић је лажно оптужен и оклеветан. Пресуди се може вјеровати и не мора, сваком по вољи и ту ће се људи углавном поставити слиједећи своју ћуд. Међу овима који бојкотују Лечића, некад је до личног анимозитета према самом Лечићу, има ту и дежурних моралиста, који се као солидаришу са ојађеном младом дамом, а и политика ће то мало упрљати.
Како год, ником не можете забранити да било кога бојкотује, као што и бојкотовани има право према таквима заузети непријатељски гард, а и сви из те бранше имају право сврстати се на једну или другу страну, што обично води стварању кланова, овај пута у свијету српског филма и позоришта.
Но ти кланови, или интересне фракције и тако постоје, ту ова ситуација око Лечића неће пуно промијенити.

На Лечића јесте бачена љага, коју ће пресуда само дјелимично очистити, опет како су се на Лечића окомиле разне Карановићеве, Србљановићеве и ине сподобе, некако се подразумијева да Срби заузму страну супротну од те аутошовинисичке багре.

Srbija se opredelila i bilo bi lose da zrtva odustane, jer bi onda stvarno napravila veliku stetu i sebi i zenama.
Kao prvo, ako vec "glume" avangardu i nipodastavaju zene koje cute, red je i da prve progovore i podnesu zrtvu borbi protiv nasilja nad zenama.
Sud u Srbiji svakako nije nezavisna tvorevina, vec je odraz fakticke vlasti, ciji je predstavnik Lecic....koga bi boljeg izabrali nego svog dugogodisnjeg pulena i predstavnika ljudi iz mafijaske opozicije?
Sa druge strane ne razumem zene koje se bore za rodnu ravnopravnost, protiv slabih muskaraca, a podrzavaju jake koji prirodno nastavljaju da budu jaki na seljacki nacin, prirodan. Da li je to zenska dvolicnost ili je prosto izjednacavanje sa svojim protivnikom, pa zajedno gaze slabije, a jacima se uvlace?
Mene bas zanima hoce li ovakva borba imati civilizacijskog smisla i hoce li zene pobediti same sebe, opet, ili ce neke civilizovane zene pobediti svoju prirodu.

Ауторска тема

Јеси ли чуо шта је Лечић причао на Пинку код Јоване Јеремић?

Где ћеш већи доказ од тога?

"Moja sudbina u pozorištu je ugrožena"; "Kao srednjovekovni lov na veštice" VIDEO​

Sve predstave koje su bile deo programa 38. po redu Pozorišnih susreta u Brčkom povukle su se iz takmičarskog dela zbog zato što je Branislav Lečić član žirija festivala.
Iako su neke predstave ipak izvedene u prethodnim danima iz poštovanja prema publici, sve ostale su odustale od takmičarskog dela, a Danijela Štajnfeld je to nazvala "herojskim činom".

danijela Štajnfeld se zahvalila na solidarnosti kolegama i koleginicama koji su povukli svoje učešće na regionalnim Susretima pozorišta u Brčkom. Sa druge strane, Branislav Lečić se suočava sa pitanjem da li za njega još ima mesta na teatarskim scenama?
Moja sudbina u pozorištu je ugrožena. Ja sam ugrožen, i u medijima, i na mom poslu, i na fakultetu, i u porodici. U ovom slučaju sam ozbiljno napadnut i to traje već osam meseci", rekao je Lečić za TV Prva.

Objavljen navodni snimak razgovora Štajnfeld i Lečića: "To je za čast"; "Imaš li pojma ko sam ja?"

On je dodao da se nikada nije postavilo pitanje da li će izaći iz žirija jer je festival u Brčkom završen sinoć prikazivanjem predstave "Derviš i smrt", a žiri je odradio osvoj posao.

"U trenutku kada sam video da se dešava seljenje tog problema sa mnom u Srbiji, ja sam ponudio svoju ostavku organizacionom odboru a oni su to odbili rekavši da su suviše ozbiljan festival da bi bilo ko sa strane ili iznutra u toku festivala menjao njihova statutarna pravila. Rekli su mi da ukoliko odstupim iz žirija da ću snositi posledice jer imam ugovor potpisan sa njima", objasnio je Lečić.

Međutim, na pitanje kako je iz žirija istupio dramski pisac Almir Imširević i da li će se on suočiti sa posledicama, Lečić je rekao da "svakako da hoće".

Lečić nastavlja: "Snimak je seckan, prepravljan, montiran" FOTO

"Nije to pitanje ličnog animoziteta već se radi o opštem javnom pritisku koji je u društvu uspostavljen", istakao je Lečić i dodao da su se mnoge njegove kolege povele za trendom da ni zakon ne pomaže da pokaže je neko nevin ukoliko se u medijima okarakteriše kao krivac.

"Počinje da se napada i posao koji radim. Obavlja se progon sličan srednjovekovnom lovu na veštice", dodao je glumac.
.

"Za ovo što mi se desilo u životu nisam kriv. Za optužbe sam dokazano nevin. Nemam veze sa pričom koju je Danijela Štajnfeld izmislila. Nevin sam i sada trpim progon. Prvo kampanja, pa linč, za vreme Tužilaštva, a nastavlja se i posle zakonske odluke", zaključuje Lečić.
MORA DA JE LECIC VIDEO MOJU TEMU.

Back