Да ли су животиње боље од људи?

• Začetnik teme Začetnik teme Vexy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Doooobroo, 'ajmo polako. Ker je zivotinja, zivotinja nema svest. Ti si, makar bi trebalo da budes, homosapiens, dakle zivotinjka koja misli. Ker je odan zato sto je gluplji od coveka, da ti plasticno objasnim.
Ukoliko je dobrota ogledana u tupavosti onda da, kerovi su bolji od celokupne istorije ljudske civilizacije a ti kad se razbolis idi da te leci lokalni Svrca koji mlatara repom.
Covek, bas zato sto je najinteligentnije bice na planeti, moze da bude najpokvareniji i najbolji, humanista i kriminalac...inteligencija nosi sa sobom svasta nesto, pa i altruizam, dobrotu, pozrtvovanost, solidarnost itd itd...e sad, ako je tebe najvise u zivotu voleo pas, sta se moze, jadan ti.

Covek, bas zato sto je najinteligentnije bice na planeti, moze da bude najgluplji. Ne mislim tu cak ni u terminima dobar/los. Nego bas u terminima glup/ne toliko glup.

I normalno je da su mi draze zivotinje koje poznajem, nego ljudi koje ne poznajem. Doduse, ima tu i mnogo primeraka ljudi koje poznajem, a koji su mi manje dragi nego neke zivotinje koje ne poznajem :think:

Eto, zivotinje nisu u stanju da lupetaju o kreacionizmu, kemtrejlsima, GMO-u, osiromasenom uranijumu, komitetu 300, vakcinaciji, radijaciji, ognjistima, nacionalizmu, srpstvu, zivlju, i sl. O tome vecina ljudi na svetu lupeta, iako su inteligentniji od zivotinja. Cak, sto su obrazovaniji, o tome vise lupetaju. Ti ljudi su potpuni tupsoni, zdrav razum im je na nivou ovog obliznjeg stola. Pa naravno da taj stepen gluposti niti jedna zivotinja nije u stanju da dosegne.

Pa pogledajte ovog oca Joila. Pa zar vi zaista mislite da postoji zivotinja na ovoj planeti koja je u stanju da dosegne toliki stepen pomahnitalosti, toliki stepen idiotizma? Opet, ovde cak i nije stvar u terminima ko je zao, a ko dobar; ja i nikada ne pricam o tim stvarima, jer me prica o tome smara. Otac Joil verovatno nema ni trunku zla u sebi. Pricam o obicnoj gluposti.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back