Da li su zene drustvenije od muskaraca?

Lollol

Poznat
Poruka
9.450
Secam se neke teme koja je bila pre nekog vremena o tome koliko muskarci prijatelja imaju i vecina muskaraca kaze da ima oko 1-3 prijatelja tako nesto, dok je kod zena taj broj bio malo veci.
E sad, moje pitanje je, da li su zene drustvenije, da li imaju vise prijatelja, bolje ostvaruju poznanstva, vise se krecu, zele da budu u centru akcije nego muskarci ili ne?
Ako je tacno da su drustvenije, zasto je to tako?

Nekako mi se cesto cini da je ona kombinacija, on povucen, radije bi da sedi kuci, ona bi radije napolje, a retko kada cujem onu drugu varijatnu.

Poslednja izmena:
Jake su im prijateljice, do moga... samo jer joj mazne frajera na kojeg je ciljala puca to kobajagi prijateljstvo. :lol:
Generalno: svako ko ima 1 pravog prijatelja je srecan covek... ko ima 2 ili 3 taj poseduje luksuz. ;)

Ma kakvo maznjavanje frajera, takva osoba zeni nije nikada prijateljica.
Ne mislim da zene imaju vise prijatelja/ prijateljica od muskaraca, ali jesu komunikativnije,
a opet to bas i nema nikakve veze sa sklapanjem i dorzavanjem prijateljstva koje traju decenijama.

Secam se neke teme koja je bila pre nekog vremena o tome koliko muskarci prijatelja imaju i vecina muskaraca kaze da ima oko 1-3 prijatelja tako nesto, dok je kod zena taj broj bio malo veci.
E sad, moje pitanje je, da li su zene drustvenije, da li imaju vise prijatelja, bolje ostvaruju poznanstva, vise se krecu, zele da budu u centru akcije nego muskarci ili ne?

Nekako mi se cesto cini da je ona kombinacija, on povucen, radije bi da sedi kuci, ona bi radije napolje, a retko kada cujem onu drugu varijatnu.
još pogotovo kad su zgodne, lepe, pa bi da se skockaju...još ako mogu same da izađu, bez njega...

Mozda imamo drugacije kriterijume po kojima nekog mozemo da kazemo da nam je prijatelj/prijateljica.

jesu.

Zavisi od karaktera. Neko voli veliko drustvo, guzvu. A neko ne moze da funkcionise sa vise ljudi u jednom trenutku.
Imam 7 bas, bas drugarica. Sa jednom sam isla i u vrtic i u osnovnu, sa jednom poklopila i srednju i faks. Tri su mi nekako uvek zajedno, pa nas cetiri funkcionisemo kao celina. A dve su mi "svezije" prijateljice ( znamo se 6- 7 god.). Ostalo su poznanici...

Jesu. Vise izlaze.
Muskarci se uglavnom vidjaju po kucama, ili idu na fudbal.
I kad se okupe,bulje u TV i gledaju utakmice. A i to jednom u sto godina.
Imam 28 godina i oko 10 bliskih prijateljica sa kojima se druzim vise od 10,15 godina. Od tih 10 sa dve se druzim otkad znam za sebe, jer smo odrasle zajedno u istoj ulici.
A da ne spominjem koliko imam poznanika, sa kojima se vidjam s vremena na vreme. :-/ Bivse kolege, drugari iz skole...

individualno to nema razlike, neke žene su izolovane i nedruštvene, neki muškarci su veoma društveno aktivni.

ali generalno, mislim da žene imaju više potrebe za društvenim aktivnostima, da se osećaju sigurnije ako su prihvaćene u društvu.

to nikako ne znači da su njihove društvene aktivnosti konstruktivnije od muških društvenih aktivnosti.

naravno da su žene društvenije, to je evolutivno uslovljeno. one imaju potrebu da budu u grupi - čoporu - jer samo u čoporu mogu da skontaju ko je vođa istog a na kojeg su biološki programirane. znači njima je potrebno da vide na koga se lože njihove drugarice kako bi znale na koga one da se izlože.

naravno ovo ne važi za sve, one koje su evolucijski (u smislu nivoa svesti) odmakle od tog životinjskog modela ponašanja i nemaju toliku potrebu za 'čoporom' dok one koje su bliže životinji imaju izraženiju potrebu za sošlajzingom itd

Poslednja izmena:
Jesu. Vise izlaze.
Imam 28 godina i oko 10 bliskih prijateljica sa kojima se druzim vise od 10,15 godina. Od tih 10 sa dve se druzim otkad znam za sebe, jer smo odrasle zajedno u istoj ulici.
A da ne spominjem koliko imam poznanika, sa kojima se vidjam s vremena na vreme. :-/ Bivse kolege, drugari iz skole...

Cuj po kucama... :lol:
Mi smo ponekad znali da se nadjemo u grupi od 200-300 ljudi i da idemo na stadion. Jel to znaci da smo drustveni jako? Ili da su mi to sve prijatelji??? :roll:

Kada bi zasla malo dublje od povrsine videla bi koliko od tih 10 su ti zaista prijateljice. ;)

blago li meni znam sve sto ne gotive choporisanje:lol:

Znaci ima i medju zenama par normalnih? :mrgreen:

То нема апсолутно никакве везе са полом.

Или си друштвен или ниси.

Људи данас тешко разграничавају другарство и пријатељство.

Ја имам само једну праву пријатељицу са којом се дружим и могу о свему отворено да причам, и још једну али се ретко виђамо јер не живимо у истом граду.

А кад се видимо, као да се ништа није променило.

Са осталима могу да попијем кафу и причам трла баба лан приче, што спада у домен разоноде.

Jesu. Vise izlaze.

I meni se cini da su muskarci kucni tipovi vise, pa me zanima zasto to? Sigurno nije samo fudbal i pivce na TV-u, to moze u svakoj kladionici ili kaficu skoro.

Back