Da li su Srbi naivan narod?

Prilicno smo naivni zato sto mislimo da postoje drzave koje nas vole.Uglavnom nismo svjesni da svaka drzava i narod
gledaju iskljucivo svoj interes . Pomoci ce nam samo ako i sami imaju interes u tom trenutku .Treba shvatiti da nema
vjecitih prijatelja ni neprijatelja . Samo su interesi vjeciti .

jesmo naivni ali samo prema svome rodu.....gledam samo kako se snalazimo u inostranstvu....prevarismo ceo svet nakupismo im se bogastva..... i na kraju prevare nas samo nasi ....jer imamo poverenja u nas rod
ja jos nisam sreo yugovica da ga je francuz obmanuo ali zato nasi .........:p

A ja jos nisam sreo u inostranstvu nekog yugovica (Srbina) koga niko nije obmanuo....

Nisu ih obmanuli samo oni sto su zurili na voz...

Obzirom da svi znaju ko sam niko se neće tangirati kada napišem da smo alav tj zgraban narod.
Ono ko patuljci, nadji nešto i sakrij u novu rupu... A što volimo da se puvamo u prazno pa to je za olimpijsku disciplinu - prva dva mesta su naša :D
Dobo imamo malo i one dobrote kad nam sve potaman, nismo ko oni Hrvati ili Slovenci i to stoji...

jesmo naivni ali samo prema svome rodu.....gledam samo kako se snalazimo u inostranstvu....prevarismo ceo svet nakupismo im se bogastva..... i na kraju prevare nas samo nasi ....jer imamo poverenja u nas rod
ja jos nisam sreo yugovica da ga je francuz obmanuo ali zato nasi .........:p

...ali zato naši "Pink Panteri" polupaše pola
svetskih ekskluzivnih draguljarnica !
.....A,tek Arkan i družina.....

Evo recimo srpske žene toliko su naivne da ja nemam reči.
Dodje tako naivna seljančica u Beograd pa nadje gradskog momka pa mu udje u stan, pa mu izbaci majku i oca napolje al o njenim ni reč da se loša ne kaže...
pa onda sirota i naivna kad zaposedne prćiju odmah traži da on zaradi za nov nameštaj da je ništa ne podseća na svekra i svekrvu...
pa joj sirotoj i naivnoj ni to nije dosta aj da menja osobine i navike i društvo svom voljenom za kog bi sve dala...

Svako opiranje sa njegoev strane u bilo kojoj od pomenutih faza se naziva porodično nasilje te od skora poleže krivičnom zakonu :D
Ona će sirota vrlo lako da objasni u feminiziranom i ništa boljem sudu kako je ona eto htela nekakv život ali eto on nešto nije hteo... :D

Evo recimo srpske žene toliko su naivne da ja nemam reči.
Dodje tako naivna seljančica u Beograd pa nadje gradskog momka pa mu udje u stan, pa mu izbaci majku i oca napolje al o njenim ni reč da se loša ne kaže...
pa onda sirota i naivna kad zaposedne prćiju odmah traži da on zaradi za nov nameštaj da je ništa ne podseća na svekra i svekrvu...
pa joj sirotoj i naivnoj ni to nije dosta aj da menja osobine i navike i društvo svom voljenom za kog bi sve dala...

Svako opiranje sa njegoev strane u bilo kojoj od pomenutih faza se naziva porodično nasilje te od skora poleže krivičnom zakonu :D
Ona će sirota vrlo lako da objasni u feminiziranom i ništa boljem sudu kako je ona eto htela nekakv život ali eto on nešto nije hteo... :D

Takva "fela" žene o kojoj ti pričaš
ili je našla dileju ili zlatnu kišu piša....!
Treće ne postoji.

I tu je otvoreno pitanje.
Da li su svi koferi na broju ?

Dolakom na Balkan Srbi su "obilazili" po komšiluku, baš nekako dobronamerno i naivno...
Eto stigle nove komšije pa došli po džak šećera, džak brašna, nešto zata i stoke...
Hvala komšo doći ćemo opet...
Bugari nas uzeli nešto na zube ja stvarno ne znam zašto kad smo toliko dobri i naivni...

Evo posle raspada SFRJ kada smo ostali sami i dobri nikako da nam od tolike dobrote i naivnosti krene
Pogedaj samo one naivne oglase za posao... Treba biti zaista naivan pa se javiti na iste :D

Nisi razmisljao o tome da je Srbija mozda namerno gurnuta u ovu bedu od strane ljudi koji su izuzetno mocni i da oni nedozvoljavaju bilo kakav napredak.. A ne radi su tu samo o Srbiji, niti samo balkanu.. nego prakticno citava istocna evropa.. i da ne nabrajam sada dalje regije gde vlada beda..

Ja mislim da su jedan od najnaivnijih naroda na svetu....

A vi?

..ja mislim da je sudbina jednog naroda u velikoj većini određena geografskim položajem ...na raskrsnici puteva a s tim i interesa velikih sila teško da se postupci srpskog naroda mogu okarakterisati kao naivni ...ja bih rekla da su ljudi na ovom području i pod ovakvim uslovima prikaz kako bi svaki narod reagovao kad bi se nalazio u istoj situaciji ... ljudski potencijal je isti među svima narodima..anatomija i fiziologija čovjeka je ista na čitavoj planeti ... istorijsko-duštveno-politička situacija je različita..uzrok te različitosti je u spoljašnjim, a ne unutrašnjim, genetičkim faktorima ljudi ....

Back