- Poruka
- 70.657
Koliko puta ste sanjali nešto što je delovalo toliko stvarno da vam je ostalo u sećanju danima? Da li su snovi samo produkt naše podsvesti ili možda u snu dotičemo druge realnosti? Nauka i filozofija imaju svoje odgovore – a vi?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Koliko puta ste sanjali nešto što je delovalo toliko stvarno da vam je ostalo u sećanju danima? Da li su snovi samo produkt naše podsvesti ili možda u snu dotičemo druge realnosti? Nauka i filozofija imaju svoje odgovore – a vi?
a kako objasnjavas snove u epizodama koji se nastavljaju?Praznimo se nepotrebnih perifernih zapažanja kojih obično nismo svesni a koji se sklope u neku celinu "koja nema veze s mozgom"
Ne znam stvarno ali zanimljivo.Meni je jedan san ostao zauvek u pamćenju. Pisala sam ovde na blogu o tom snu, ali niko nije primetio, a izuzetno je čudan.
Ne znam odgovoram šta mi se desilo te noći. Prenosim ceo tekst sa bloga..i ako neko zna o čemu se radi, molim da mi javi..na ovoj temi..
San koji se pamti zauvek
-lično iskustvo-
Postoje snovi koji dugo ostaju u našem sećanju. Postoje i oni drugi, koje želimo što pre da zaboravimo.
2009.godina. Sanjam i nesvesna sam koliko istine ima u tom snu.
Sanjam da kupujem stan u naselju u kome na javi žive moj ujak sa porodicom i šefovica sa porodicom. Sa tom šefovicom sam se lepo slagala, na javi.
Ne vidim mamu, sestru, zeta, ujaka, bilo bi logično da su tu, jer kupujemo stan. Sama sam.
Ulazim u nedovršenu zgradu. Kod ulaznih vrata, na stepenicama sede dva dečaka Roma. Pitam ih šta tu rade tu. Kažu da čuvaju moj i druge kupljene stanove.
Odjednom je pored mene šefovica, odlazimo da vidimo moj budući stan. Ulazim u stan. Ne izgleda kao novi stan, kao da je tu neko već živeo. Šefovica nestaje.
Ulazim u kuhinju. Vidim da je puna nekog starog nameštaja. Odjednom čujem glas pokojne babe ( u snu ne znam da je umrla ).
" Pa zar niste kupili nove kuhinjske elemente? " Baba je ljuta. Hoću da joj odgovorim, ona nestaje. Jedan od dvojice malih Roma prilazi mi i objašnjava da su te stvari stavili samo kako bi dali ideju za kuhinju. I on nestaje.
Izlazim na terasu, pored mene je šefovica. Pokazuje mi ujakovu terasu. Pokazuje i svoju. Vidim šta joj stoji na terasi. Ispod terase stoji nov automobil. Šefovica kaže da je taj auto kupio njen muž pre nedelju dana.
I šefovica nestaje. Ponovo sam ispred zgrade, ne dopada mi se zgrada u celini. Odjednom čujem dedin glas ( ne znam u snu da je umro ). Kaže mi: " Nemojte još prodavati stan. Ima vremena. I nemojte da kupujete stan ovde."
Budim se. Odlazim na posao.
Zovem šefovicu da zajedno pijemo kafu. Prepričavam joj san. Hvata se za glavu. "R, šta ovo znači???" pita me zatim kako se osećam posle tog sna. Kažem joj da sam dobro.
I tada počinje da priča, a ovog puta se ja hvatam za glavu.
1. Šefovica na javi stanuje u tom naselju i praktično je komšinica mog ujaka. Sa njene terase se stvarno vidi ujakova terasa.
2. Nikada nisam išla kod šefovice. Ono sve što sam videla na njenoj terasi, stvarno se nalazi na njenoj terasi. Bukvalno sve što sam sanjala zaista postoji na terasi.
3. U tom naselju, u stvarnosti, zaista se zidaju nove zgrade.
4. Muž moje šefovice je stvarno kupio nov auto, ali ona o tome nije pričala na poslu.
5. U stvarnosti, mali dečaci Romi, šetkaju ispred zgrada koje se zidaju.
Da li je ovo bio samo san? Kako se tako mnogo stvari poklopilo sa stvarnošću?
Prošlo je mnogo, mnogo godina a ja pamtim ceo san. Zašto?
isto.a kako objasnjavas snove u epizodama koji se nastavljaju?
Ne znam stvarno ali zanimljivo.
Ja puno sanjam i dosta pamtim. Dok sam bila mlada imala sam dve serija epizoda snova koji su se nastavljali...
Ja sam jednom sanjao brojeve. Bilo ih je 5 ili mi je bar toliko ostalo u sjećanju kad sam se probudio. Odigrao sam tih 5 brojeva iz sna na lotou i još sam dodao 2 broja. Onih 5 iz mog sna je izvučemo, a 2 dodatna nisu. Da sam sanjao svih 7 postao bih milioner izgleda.Koliko puta ste sanjali nešto što je delovalo toliko stvarno da vam je ostalo u sećanju danima? Da li su snovi samo produkt naše podsvesti ili možda u snu dotičemo druge realnosti? Nauka i filozofija imaju svoje odgovore – a vi?
Snovi su vecinom prenosi dogadjaja prethodnog dana.Medjutim ume tu da se pomesa i nesto iz mladjih dana.Koliko puta ste sanjali nešto što je delovalo toliko stvarno da vam je ostalo u sećanju danima? Da li su snovi samo produkt naše podsvesti ili možda u snu dotičemo druge realnosti? Nauka i filozofija imaju svoje odgovore – a vi?
Nista kod snova nije bespotrebno...Praznimo se nepotrebnih perifernih zapažanja kojih obično nismo svesni a koji se sklope u neku celinu "koja nema veze s mozgom"
pa probaj prvo sa svojom buducnosti , pa ces polako razviti tu mogucnost gledanja u buducnost....prvo svoju pa npr vreme, kisa sneg, pa nesto jos konkretnije, i na kraju ces imati osecaj, trnce kad treba sta treba..Samo čekam da odsanjam brojeve idućeg lotoa, ali zasad je mrka kapa.
Где је ту завера?Koliko puta ste sanjali nešto što je delovalo toliko stvarno da vam je ostalo u sećanju danima? Da li su snovi samo produkt naše podsvesti ili možda u snu dotičemo druge realnosti? Nauka i filozofija imaju svoje odgovore – a vi?
Samo čekam da odsanjam brojeve idućeg lotoa, ali zasad je mrka kapa.
a kako objasnjavas snove u epizodama koji se nastavljaju?
Sta nismo svesni i ne mozemoNaravno, kada zaspiš duša putuje u više nivoe svesti i dimenzije. Samo nismo svesni toga jer ne znamo kako da ostanemo svesni u biti čoveka to ne interesuje, interesuju ga blokaderi kontenjeraši.
Da li svesno napuštaš svoje telo dok tone u san? Da li u nekom trenutku sanjanja dobijaš svest i svoj san pretvaraš u lucidan san?Sta nismo svesni i ne mozemo
Evo ja spavam i sve pregledavam nove aktivnosti na forumu, nikada se nisam do sada iznenadila onim sto me saceka
Samo ne moze to tek tako a kamoli svako, treba vezba i odredjeni talenat
![]()
Stoiko je viša liga, ja kakav sam sigurno bih se iskvario da imam toliko keša...Ugledaj se na @Stojkov Menidjer on zatrazi pomoc forumasa za kockarske brojeve![]()
Dobar sam zasad, tačno predvidim kad ću otprilike biti gladan u budućnosti.pa probaj prvo sa svojom buducnosti , pa ces polako razviti tu mogucnost gledanja u buducnost....prvo svoju pa npr vreme, kisa sneg, pa nesto jos konkretnije, i na kraju ces imati osecaj, trnce kad treba sta treba..
Stoiko je viša liga, ja kakav sam sigurno bih se iskvario da imam toliko keša...
pohranjivanje memorijepraznimo se nepotrebnih perifernih zapažanja
vecinom prenosi dogadjaja prethodnog dana
Da li svesno napuštaš svoje telo dok tone u san? Da li u nekom trenutku sanjanja dobijaš svest i svoj san pretvaraš u lucidan san?