Da li su psiholozi iskreni?

Meklaud

Iskusan
Poruka
6.000
Gledao sam seanse na tv-u,onda razne domace filmove/serije i strane,a takodje poznajem jednu sto to studira.Mene zanima koliko psiholog govori ono sto misli,da li su iskreni u tome sto kazu da se ''slazu'' s postupcima koje ste uradili? Koliko je to neko ohrabrivanje vas,povladjivanje (dal zbog nedovoljnog znanja, nezainteresovanosti ili da vas ne izgube kao klijenta) a koliko kad izadjete iz ordinacije komentar ''Kakva je ovo budalaaaa coveceeee'' :lol:

Oni ce pricati ono - sto ce ti pomoci u tvojoj situaciji...
i zbog cega si dosao u ordinaciju.

Ti psiholozi koji ne kazu pravu stvar, da se klijent ne bi naljutio i napustio ih - su skart.

Svako normalan ne odmerava po svojim standardima klijenta, vec kako profesioalna etika nalaze.

Mislim da moraju malo da hrane ego, tipa ako imas nisko samopouzdanje oni mogu da misle "vidi ovog jadnika" ali kazu nesto pozitivno tipa "gledaj svoje pozitivne strane".
Ima i onih koji verovatno saosecaju sa svojim pacijentima i nemaju potrebe da im povladjuju.

cisto sumnjam da pomisle kakva budala kad pacijent izadje. prije da se jos jednom prisjete razgovora da budu sigurni da su rekli prave rijeci. koliko su iskreni, tko ce im ga znati. mozda ih neciji slucaj i rastuzi,pa nece sad plakati sa njim i reci jadan ti druze,ne bih ti volio bit u kozi, nego ono sto mora.

Gledao sam seanse na tv-u,onda razne domace filmove/serije i strane,a takodje poznajem jednu sto to studira.Mene zanima koliko psiholog govori ono sto misli,da li su iskreni u tome sto kazu da se ''slazu'' s postupcima koje ste uradili? Koliko je to neko ohrabrivanje vas,povladjivanje (dal zbog nedovoljnog znanja, nezainteresovanosti ili da vas ne izgube kao klijenta) a koliko kad izadjete iz ordinacije komentar ''Kakva je ovo budalaaaa coveceeee'' :lol:

Tu nije iskrenost u pitanju...

Psiholog nema ulogu da bude iskren nego da pomogne osobi da resi svoje probleme...

Takodje psiholog zna sve sto pacijent ne zna tako da sta bi mislio... superioran je...

Skoro sam imala slucaj da slusam probleme nekoga ko ne ume da ih resi i naravno
da mislim u sebi ono sto mu ne mogu reci
da ga ne bih jos vise ubedacila

takodje ako je na mestu da psiholog bude iskren bice
ako proceni da to nece obeshrabriti osobu...
cilje je pomoci a ne unistiti nekoga...

a iskrenost je jedno a reci u lice sve sto se misli drugo niti je to potrebno niti mudro
takve osobe su arogantne i njih niko ne podnosi

Poslednja izmena:

Psiholozi najcesce povladjuju pacijentima jer to oni i ocekuju. Zele da cuju kako su dobro postupili, kako nisu pogresili u svom nekom izboru i da su oni na kraju ostecena strana koja je "pretrpela" monooogo toga i kojoj treba pomoc strucnjaka. Zato se i opredeljuju za taj korak koji je i najcesce pogresan jer je to jedna od metoda za smirivanje njihove psihe. Svako drugi bi rekao svoje misljenje koje bi verovatno i negativno delovalo na tu drugu osobu, a psiholozi na proracunat nacin ponavljaju u oblandi ono sto je pacijent vec izneo. Uverena sam da svako sebe moze da dovede u red samo ako zeli, sve je u mozgu.

O kojim to psiholozima pricate ?

Koliko ja vidim ovde pricate o psihoterapeutima koji sa psiholozima i nemaju puno dodirnih tacaka osim psihopatologije.

Ne mozete ovako diskutovati o temama, a sve bazirate iz nekog subjektivnog i to umisljenog ugla.

Vecina ne zna ni sta je psihologija, ni cime se sve bavi ni sta proucava, ali ima svoje misljenje.

O kojim to psiholozima pricate ?

Koliko ja vidim ovde pricate o psihoterapeutima koji sa psiholozima i nemaju puno dodirnih tacaka osim psihopatologije.

Ne mozete ovako diskutovati o temama, a sve bazirate iz nekog subjektivnog i to umisljenog ugla.

Vecina ne zna ni sta je psihologija, ni cime se sve bavi ni sta proucava, ali ima svoje misljenje.

Onda lepo objasni razliku....psihoterapet je to i radi to...psiholog....psihijatar, neuropsihijatar....

Ako si njihov pacijent, to nikada nećeš saznati. Čovek se prvo zaljubi u svoju nesavršenost, a onda kada počne da pati, traži pomoć.

Kako može znati da li spasilac ima pravi ili probušeni pojas za spasavanje?

slozicu se ko travka na vetru :lol:
ali da , priznajem da vishe ne izlazim na jako sunce sa naocharima ... ako blista , da vidim taj sjaj , ako ne blista, bar necu da krivim cvike :D

A šta si mislila da ću reći? Da je divan, da me ispunjava kao retko koji muškarac, da bih bubreg dala za njega?

Pa posle da imam svakodnevne probleme sa kokoškama koje ga opsedaju.

Back