Da li su motoristi bezobrazni?

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ne guše oni toliko saobraćaj koliko su potpuno van kontrole i nepredvidivi u saobraćaju.

Pre nekog vremena po kišici ja da izađem sa pumpe polako a on jurio i prepao se stiso kočnicu i odeeeeeee. I sad stojim ja još na pumpi nisam se ni uključio gledam njega koji se kliza i zaustavlja tik meni ispod branika. Izlazim a on izvini žurim... Pa ne moraš da pogineš jbt ako žuriš. Diže motor, neke stvari i ode.

Ne guše oni toliko saobraćaj koliko su potpuno van kontrole i nepredvidivi u saobraćaju.

Pre nekog vremena po kišici ja da izađem sa pumpe polako a on jurio i prepao se stiso kočnicu i odeeeeeee. I sad stojim ja još na pumpi nisam se ni uključio gledam njega koji se kliza i zaustavlja tik meni ispod branika. Izlazim a on izvini žurim... Pa ne moraš da pogineš jbt ako žuriš. Diže motor, neke stvari i ode.
Крене чопор од 20 мотоцикала. Иду претицајном траком 100 км/ч збијени један до другог. Кола која иду 120 -130 км/ч по ограничењу не могу да их претекну.

Опет су паметнији од ових на два точка који улећу ко мува без главе у маказе, који возе супротним смером у једносмерним улицама, који се пењу на тротоар и онда возе тачно до врата или стола у кафићу или који возе у чопору у крајњој левој траци и гуше саобраћај.

Nisu pametni, samo su bezobrazni.
I jedni i drugi.

I opet, velika vecina bajkera su ljudine.
Velika vecina vozaca automobila na balkanu su bahati imbecili na kubni.

Ja predjem celu Evropu, od Portugala do Srbije bez najmanjeg incidenta, dodjem u Srbiju - kao da sam u video igrici, glava u torbi non-stop zbog vozaca koje boli qratz za motorcikliste, jer su jaci i moze im se.

A vozim 100% po pravilima saobracaja, uvek sam vozio motor potpuno ispravan u fabrickom stanju.

Nisu pametni, samo su bezobrazni.
I jedni i drugi.

I opet, velika vecina bajkera su ljudine.
Velika vecina vozaca automobila na balkanu su bahati imbecili na kubni.

Ja predjem celu Evropu, od Portugala do Srbije bez najmanjeg incidenta, dodjem u Srbiju - kao da sam u video igrici, glava u torbi non-stop zbog vozaca koje boli qratz za motorcikliste, jer su jaci i moze im se.

A vozim 100% po pravilima saobracaja, uvek sam vozio motor potpuno ispravan u fabrickom stanju.
Ја верујем да постоје нормални људи, а да будем искрен, такве сам и упознао. Углавном су то старији људи, са великим искуством и знањем. Већина људи вози мотоцикле по систему "гас до даске".

Данас сам гледао човека који мртав ладан пролази на веспи кроз црвено, а онда креће након семафора да се пење на тротоар преко рампе за инвалиде и наставља да вози тамо куда се крећу пешаци.

Која је казна за то у Немачкој?

Ја верујем да постоје нормални људи, а да будем искрен, такве сам и упознао. Углавном су то старији људи, са великим искуством и знањем. Већина људи вози мотоцикле по систему "гас до даске".

Данас сам гледао човека који мртав ладан пролази на веспи кроз црвено, а онда креће након семафора да се пење на тротоар преко рампе за инвалиде и наставља да вози тамо куда се крећу пешаци.

Која је казна за то у Немачкој?

Ako mu je prvi put, par hiljada evra i privremena zabrana.
Ako pinovi, onda trajno oduzimanje dozvole, a ponovni izlazak na polaganje je moguc tek nakon sto psihijatar da saglasnost.

A za ilegalne prepravke se oduzima vozilo.
Cak i ako skine prigusivac sa auspuha, po zakonu je oduzimanje, ali za tako sitno uglavnom opomenu prvo.

Ima majmuna svuda, naravno, ali na Balkanu je uzas, ekstremno nebezbedno za dva tocka.

Ako mu je prvi put, par hiljada evra i privremena zabrana.
Ako pinovi, onda trajno oduzimanje dozvole, a ponovni izlazak na polaganje je moguc tek nakon sto psihijatar da saglasnost.

A za ilegalne prepravke se oduzima vozilo.
Cak i ako skine prigusivac sa auspuha, po zakonu je oduzimanje, ali za tako sitno uglavnom opomenu prvo.

Ima majmuna svuda, naravno, ali na Balkanu je uzas, ekstremno nebezbedno za dva tocka.
Е видиш, овде возе мотоцикле по тротоарима. Возе по бициклистичким стазама у већим градовима.

Већина мотоцикала има измењен ауспух. Неки производе огромну буку, а чак се не крећу толико брзо.

Приметио сам да је полицијским BMW практично нечујан у поређењу са осталим моторима на улици.

Е видиш, овде возе мотоцикле по тротоарима. Возе по бициклистичким стазама у већим градовима.

Већина мотоцикала има измењен ауспух. Неки производе огромну буку, а чак се не крећу толико брзо.

Приметио сам да је полицијским BMW практично нечујан у поређењу са осталим моторима на улици.

Kao sto sam vec rekao - ljudi ce biti bezobrazni onolilo koliko im drustvo dozvoli. U svakoj oblasti i u svemu.

To sto na balkanu narod ne ume da uredi svoje zemlje, to je posebna prica.

Неки учесници у саобраћају се бахате као да само они постоје... без обзира на број точкова.

Већина ипак вози нормално. Жао ми је само када неко од нормалне већине пострада због дивље мањине.

Posebno u ovo letnje vreme kada jure ulicama, turiraju svoje motore,obilaze i sa leve i sa desne strane,
provlace se izmedju automobila ,daju ili dodaju gas kao da su na trkama ili moraju da stignu negde inace ce svet biti unisten.
Danas sam ih na ulicama pre podne videla bar petoro na motorima u kratkom vremenskom intervalu.

.Da li je to sebičnost ili nevaspitanje ?
Prema meni su ok, nikad nisam imao problem, bezorbazni su ovi sa kvadovima, em sto voze brzo em sto ulicu u suprotnu traku.

Prema meni su ok, nikad nisam imao problem, bezorbazni su ovi sa kvadovima, em sto voze brzo em sto ulicu u suprotnu traku.
Svako ko je vozio motor (onaj pravi), zna koja je to sila i kako te lako
povuče da divljaš i da se khurčiš.
Ali to prođe, vremenom naučiš gde možeš da jurcaš, a gde ne.
Naročito posle par situacija u kojima vidiš da te vozač automobila
jednostavno nije ni registrovao...

Posebno u ovo letnje vreme kada jure ulicama, turiraju svoje motore,obilaze i sa leve i sa desne strane,
provlace se izmedju automobila ,daju ili dodaju gas kao da su na trkama ili moraju da stignu negde inace ce svet biti unisten.
Danas sam ih na ulicama pre podne videla bar petoro na motorima u kratkom vremenskom intervalu.

.Da li je to sebičnost ili nevaspitanje ?
Можда мало али то некако иде уз њих и њихов начин живота када седну на мотор па ми и не смета.
Мишљења сам да су таксисти и спонзоруше у скупим џиповима неупоредиво гори, безобразнији и опаснији. Глово и сл да не говорим али они у принципу највише само себи науде.
Не знаш ти какви су пилоти борбених авиона, нарочито ловаца и јуришника. Једина срећа је то што се са њима не можемо срести у саобраћају.

Back