Да ли су млади за враћање војног рока?

gost 434892

Veoma poznat
Poruka
12.912
Јесам, у неком облику по например 3 месеца обуке, да свако од нас мало научи о патриотизму и да научимо да рукујемо оружјем и сналазимо се у не дај Боже ситуацијама. Не неки дуги временски период али неких 3-6 месеци не би било превише.

Шта ви мислите?

Јесам, у неком облику по например 3 месеца обуке, да свако од нас мало научи о патриотизму и да научимо да рукујемо оружјем и сналазимо се у не дај Боже ситуацијама. Не неки дуги временски период али неких 3-6 месеци не би било превише.

Шта ви мислите?
3 mjeseca je ništa.
Ja nisam želio služiti vojsku pa sam išao civilno, godinu iza toga je i ukinuto.
Kažu ovi što su služili da se praktički tek nakon godinu dana počneš ponašati i osjećati kao vojnik.
OK, postoje neki među nama kojima je dovoljno i dva tjedna, ali takvi se rađaju jedan na milijun.
To su oni iskonski, neustrašivi, rođeni ratnici.

Шта ви мислите?
patriotizam se najbolje nauci kad si ponosan na svoju drzavu

kad svuda oko sebe vidis pravdu i postenje , dobre ljude koji pomazu drugim ljudima

a da naucis tako sto ce te 3 meseca neko gnjaviti i strpati u neki oblik zatvora - zaboravi

3 mjeseca je ništa.
Ja nisam želio služiti vojsku pa sam išao civilno, godinu iza toga je i ukinuto.
Kažu ovi što su služili da se praktički tek nakon godinu dana počneš ponašati i osjećati kao vojnik.
OK, postoje neki među nama kojima je dovoljno i dva tjedna, ali takvi se rađaju jedan na milijun.
To su oni iskonski, neustrašivi, rođeni ratnici.
Да, скроз се слажем ал боље ишта него ништа. На крају ипак је боље колко толко оспособити цивиле за не дај Боже ситуације него да у њима будиш исконске војнике. Свакако мислим да је бар пола људи против војног рока па би то био зајеб.

Mladi su za brisanje granica, putovanja, upoznavanje sveta i drugacijih kultura, tako bi trebalo da bude.
A vojsku i ratovanja treba prepustiti ljudima koji iskljucivo zele time da se bave, kao svakim drugim poslom a ne nametati kao neku tradicionalnu vrednost i dokazivanje ljubavi prema svojom zemlji.
Лепо то звучи у теорији али је утопија. Да је могуће, тако би било. Служење војске у онаквом моделу каквом сам дао за пример мислим да не би уопште било лоше. Треба упознавати културе али и не губити своју. Шта би фалило да научиш руковати оружјем и сналазити се у непредвиђеним стањима?

patriotizam se najbolje nauci kad si ponosan na svoju drzavu

kad svuda oko sebe vidis pravdu i postenje , dobre ljude koji pomazu drugim ljudima

a da naucis tako sto ce te 3 meseca neko gnjaviti i strpati u neki oblik zatvora - zaboravi
Па слажем се да је и то врста патриотизма ал што мислиш да је то врста затвора

Мислим, то је врста кампа. С тим да људи имају различита искуства.

Лепо то звучи у теорији али је утопија. Да је могуће, тако би било. Служење војске у онаквом моделу каквом сам дао за пример мислим да не би уопште било лоше. Треба упознавати културе али и не губити своју. Шта би фалило да научиш руковати оружјем и сналазити се у непредвиђеним стањима?
Nije teorija napraviti profesionalnu vojsku.
Ne postoji kultura vojske i ratovanja.
Kakvo rukovanje oruzja u kojim nepredvidjenim stanjima? Neko te iznervirao pa ces da ga izbusis?

Nije teorija napraviti profesionalnu vojsku.
Ne postoji kultura vojske i ratovanja.
Kakvo rukovanje oruzja u kojim nepredvidjenim stanjima? Neko te iznervirao pa ces da ga izbusis?
Далеко било. Него, у условима као например у Косову

Ратовање није култура. Ја мислим да само будале прижељкују рат. Као и тучу. Ја сам пацифиста, али не мислим да не треба знати брани се.

Далеко било. Него, у условима као например у Косову

Ратовање није култура. Ја мислим да само будале прижељкују рат. Као и тучу. Ја сам пацифиста, али не мислим да не треба знати брани се.
Naravno, niko normalan nije za rat.
Kako mislis dobro je rukovati oruzjem kao npr. u slucaju Kosova? Ako zaratimo sa Kosovom (a necemo jer su ga vec predali a sve ostale predstave sluze u propagandne svrhe) tu valjda nastupa profesionalna vojska

Па слажем се да је и то врста патриотизма ал што мислиш да је то врста затвора

Мислим, то је врста кампа. С тим да људи имају различита искуства.
bio sam god dana , 93

tako da znam sta je , nije vrsta kampa nego vrsta zatvora

Pa od kad nema vojske nisam cuo da bi neko isao
Ја бих :) има добровољни војни рок, но, тешко изводљиво уз то јер се лечим код психијатра али када бих могао и још да се врати обавезни војни рок, не бих правио проблем

Naravno, niko normalan nije za rat.
Kako mislis dobro je rukovati oruzjem kao npr. u slucaju Kosova? Ako zaratimo sa Kosovom (a necemo jer su ga vec predali a sve ostale predstave sluze u propagandne svrhe) tu valjda nastupa profesionalna vojska
Не ратујемо са "косовом". Ја причам о стању живота наших људи доле који живе у гетима, јужно од реке Ибар.

Pa ako je to nasa teritorija onda nasa vojska ili policija bi trebalo da reaguje
a posto nije, ne vidim da je smisao i poenta zivota uciti decu da baratuju oruzjem da pripucaju
ako zatreba
Мислим види није тема да дебатујемо да ли јесте или није, али ето, срби који су доле су у таквом једном стању које би захтевало добро сналажење и баратање оружјем, тј спрему и психичку и физичку.

Тако је било и са људима овде за време другог светског рата. Са људима у БиХ и РСК пре 30так година. На кИм и дан данас. Значи, не можеш да знаш. Ено у украјини шта се дешава

Убеђен сам да млади морају и требају да знају да се сналазе у свакој "не дај Боже ситуацији" а то се учи у војсци

Back