Da li su meteoropati umisljeni bolesnici

pa...naravno da ne treba niko da bude rob svoje preosetljivosti, ali treba da se prilagodi, da je minimizuje...a to se ne postiže negiranjem da postoji problem :idea:
Jedno je da izađeš npr, napolje jer si tako hteo, i planirao i imaš zakazano nešto itd pa nećeš da remetiš jer ti malkice loše....( :roll: ) ali je sasvim druga stvar IZ INATA, namerno, ić protivu sebe i tako činiti svoje stanje još gorim!!!
Pri tom, ta osobina može na razne načine da se ispolji, destrukcija je opasna.
JA to sve shvatam ozbiljno :) Što bi neko sebi škodio?

O punom mesecu u vezi sa medicinom nikad nista nisam cula ni procitala.To me podseca na price iz casopisa "Trece oko".

A za meteoropate ja sam htela nesto da saznam o tome, kad neko kuka da ga boli neka povreda koju su davno zadobili, bas pred kisu, i ucila sam nesto o tome i na fakultetu iz klimatoligije, tako se zove predmet, ali nigde nije ta oblast dovoljno izucena. To je oblast o kojoj se vrlo malo zna, svi su dokazali da metoropete nisu umisljeni bolesnici, nego da se zaista javljaju zdravstvene smetnje sa promenom vremenskih prilika, ali jos niko nije utvrdio kako do toga dolazi, ni kako se lece ili sprecavaju takve zdravstvene smetnje.

luckastalutkica:
O punom mesecu u vezi sa medicinom nikad nista nisam cula ni procitala.To me podseca na price iz casopisa "Trece oko".
A za meteoropate ja sam htela nesto da saznam o tome, kad neko kuka da ga boli neka povreda koju su davno zadobili, bas pred kisu, i ucila sam nesto o tome i na fakultetu iz klimatoligije, tako se zove predmet, ali nigde nije ta oblast dovoljno izucena. To je oblast o kojoj se vrlo malo zna, svi su dokazali da metoropete nisu umisljeni bolesnici, nego da se zaista javljaju zdravstvene smetnje sa promenom vremenskih prilika, ali jos niko nije utvrdio kako do toga dolazi, ni kako se lece ili sprecavaju takve zdravstvene smetnje.
Naprotiv,lekari bas ne preporucuju operacije za vreme punog meseca i izbegavaju osim ako nije hitan slucaj.....upravo radi obilnijeg krvarenja npr.

DjuraMornar:
Naprotiv,lekari bas ne preporucuju operacije za vreme punog meseca i izbegavaju osim ako nije hitan slucaj.....upravo radi obilnijeg krvarenja npr.

Ali niko nije otkrio zasto se to desava, zasto je obilnije krvarenje kad je pun mesec? Na primer, kad su prosirene vene, onda valjda pukne vena i krvari iz vene, sve ima svoj razlog, kad se povredis na ostar predmet, krv ide zato sto je povredjen sloj koze, ako hirurzi naprave veci rez nego sto treba onda je jace krvarenje, ili kad ne paze pa dodje do tog da je rana nepravilno zasivena onda dodje do obilnijeg krvarenja.Ali zasto je jace krvarenje kad je mesec pun, kako to mesec dodje do rane i naredi joj da slabije zarasta? Na koje to promene, osim na plimu i oseku, u ljudskom okruzenju, deluje mesec, pa te promene onda direktno uticu na ranu? Povecanje cega u vazduhu, kog hemijskog elementa? To nije niko otkrio jos.

Jeste, otkrili su.
Objasnjenje je sasvim jednostavno. Ljudski organizam ima veliki procenat vode (ne znam podatak, ali znam da je nesto bas mnogo). Posto gravitaciona, tj. magnetna sila utice na plimu i oseku,tj. mora koja su od vode, zasto onda ta ista sila ne bi uticala i na ljudski organizam koji se takodje sastoji od vode ?
Ne mogu da vam napisem da li je to naucno provereno, ali o tome mi je pricala jedna medicinska sestra koja radi na ginekolosko-akuserskom odeljenju i koja tvrdi da je mnogo vise porodjaja bas za vreme punog meseca.

ima fora i sa magnetnim (geomagnetnim i ostalim naročito kratkim talasima....neko na njih reaguje, neko ne ;)
ono što se može za sebe učiniti to je jedan zdrav umeren život bez alkohola, duvana, sa redovnim spavanjem, i što više optimizma :) Onda su i efekti meteoropatije slabiji i kratkotrajniji.

Margo - tacno. Kako mesec utice na plimu i oseku tako utice i na vodu u ljudskom organizmu koji je prakticno 70% sastavljen od vode. uticaj na celijsku vodu u organizmu izaziva razne promene (mikropromene) u organizmu koje telo normalno koriguje (telo uvek vrsi korekciju kada nesto remeti savrseno datu ravnotezu, odnosno celijski ekvilibrijum, odnosno telesnu homeostazu). No bez obzira na korekcije, mnogi ljudi, osetljiviji na te promene zapaze razliku, bilo da se radi o oticanju (nogu, saka), bilo da se radi (najcesce) o psihickim tegobama (razdrazljivost, iritabilnost, promene raspolozenja). Ono na sta covek jos bitno reaguje a o cemu se prica vise tek poslednjih godina jesu biomagnetna zracenja sa sucna ili tzv. suncev vetar koji oznacava jonska i protonska kretanja sa sunca prema zemlji te uticaje na kompletnu planetu i posledicno ljude na njoj.

DjuraMornar:
Znas kako... to je vec preterivanje :D
I da mesec zaista utice na proces homeostaze ( koliko znam - ne postoji naucni podatak o tome ) -> sigurno ne utice u takvoj ( tolikoj ) meri da bi se odlozila operacija..

Back