Nesto danas vracam film kroz moje prosle decenije pa sve do danas i dolazim do zakljucka da su ljudi danas grublji nego pre recimo samo 15 godina a jos grublji u odnosu na one od pre 25 , 35 godina i sve tako dalje.
Ne radi se ni o tome sad da optuzim neke generacije , jer sve generacije i stare i mlade su se promenile na gore...
Niko nema trunku tolerancije i ljubaznosti
Ne radi se da li je sad neko grub prema meni vec samo primetio da su ljudi generalno sve grublji i grublji jedni prema drugima u svim situacijama. I to je sve kao normalno.
Ja mislim da je to paradkos jer ljudska civilizacija sve je naprednij i naprednija i mi umesto da postajemo plementiji i civilizovaniji mi postajem sve veci primitivci i grubijani.
Ljudi su sve grublji i grublji u smislu da im nije stalo da li ce vas povrediti. Grubo ti odgovore kad na ulici nekog pitas koliko ima sati, grubi u autobusu, grubi na pijaci kad ih pitas kulturno za cenu nekog povrca, grubi u prodavnici. Nicim izazvanim postanu provokatori, podsmesljivi, bahati , neljubazni. Grubi u porodici, grubi u skoli , grubi na poslu itd...
Sta vi mislite o tome i zbog cega je to tako?
A u cemu bi bio paradoks, ako pod civilizovanoscu podrazumijevas samo tehnologiju, a ne duhovne (ne misli se na vjernicke) knjige, radove, muziku?
A ako mislis da smo mi civilizovani zato sto je bez ikakvog razloga zabranjen incest i jos neke stvari, tako je i u plemenima, tamo je zabrana jos "civilizovanija" pa je odredjeno da mora za bas bas eto neko najudaljenije koljeno da se uda...onda, one biljke sa dimetiltriptamin, poceli su ovi civilizovani i kultivisani da kultivisu (neke su legalne od njih) to u ogromnoj mjeri, ili na primjer ona voditeljka pinka sa preruznim vratom je napisala neku knjigu, i to se i cita, ne ide se da se razgovara sa monasima pod Ostrog, nego se spas trazi od voditeljke pinka... Djordje Balesevic se slika kao nekakvi mormar da je, sa tim ne znam sto bi da postigne, mozda nesto glupo pametno sigurno ne, sa mormarskom kapom, i to kao kaze da je "panonski mornar", mislim...Ako ti to zoves civilizacijom, onda... Pa eto sami karnevali, carnem ti je na latinskom meso, zato se i ona pasteta zove carnex. Onda, ishrana nam je civilizovana ali manje nego najnecivilizivoanijim narodima, jedemo virsle, a civilizovano nam je i pusenje, pa ljudi ne znaju da vaporizer pravi manje stete plucima, i ne znaju ni sto je vaporizer, i evaporacija. Imamo onda i 'prisilno hospitalizovanje', to je kad ne prekrsis nijedan clan ustava, ali te zatvore, na mjesto dje je manje interesantno nego u zatvor (u ludnicu) i odlicne sudove i direktore javnih ustanova koji su svi do jednog debili, policajce koji ti na kucu dolaze bez naloga (ovlascenja), DJE TI VIDIS IMALO CIVILIZOVANOSTI? Onda, ljudi masovno puse marihuanu, koja (zna to svako) izaziva prisilnu lazavost narednih i do mjesec dana nakon pusenja, a ne znaju sto je (i kad to napises misle da je zadnje slovo greskom "A" a ne "D") LSA, sto je Teanin, i sto znaci "kafu mi draga ispeci" - misle da to znaci "kafu mi draga skuvaj" jer ne znaju kako se pece kafa, a stvari kao da smanjenje nivao serotonina izaziva prestanak depresije 10 puta veci jaci i brzi nego povecanje nivoa serotonina su javne tajne, pa je jedini lijek koji smanjuje serotonin (Tianeptin) zabranjen u jednoj "revolucionarnoj" Francuskoj...i idalje se prica kako je depresija manjak serotonina, a taj lijek je dokazao da nije, a ostali SSRE ljekovi (napisao sam E a ne I) antidepresivi i nisu nikad bili pustani u upotrebu, sigurno zato sto je "civilizovana" WHO (svetska zdravstvena organizacija) vidjela da su oni jos bolji od Tianeptina...istrazivanja o endorfinima (supstance koje pravi sam mozak) (koja bi mogla da unaprijede medicinu lijecenja patnje duhovne) sputana su i zabranjena od kad se prvi onaj koji ih je izolovao ubo sa njima u venu i izjavio da ustvari izazivaju 4 puta vecu srecu od heroina..., a u mozdanu venu 80 puta vecu (brizganje iza mozdane krvne barijere). Vecina prosviljetljenih ljudi ne zna da ima vise vrsta crvenih krvnih zrnaca, da penis nije sastavljen od misicnog tkiva, i sta je to veliki a sta mali krvotok, ozbiljni tekstovi se proglasavaju za "dobre sale" a neozbiljni za "duboka poruka", a javno pjevanje o prostituciji ("zaspala ko kraljica u zlatu") ejakulaciji praecox (bolest prevremenog svrsavanja, "ovo mesto moze da eksplodira kao bure baruta"), kriminalu ("krimirad") i drugim odvratnim stvarima nije zabranjeno, dok je zabranjeno pjevati o drogi, osim ako je kokain, jer on se danas popularizuje, valjda sto smo na nivou plemena sa ne planine u juznoj americi, ali o crack kokainu (free base) je zabranjeno pjevati, jer on je ipak "krajnost", a ljudi danas ne vole cistu vodu i cisto vino nego bevandu...