Da li su internet trolovi sadisti?

Lollol

Poznat
Poruka
9.450
Ne mislim na zver iz nordijske mitologije, vec na ljude koji komentarisu po forumima, Facebooku, YouTube-u i netu uopste.
Evo i definicije trola:

Lik koji nema zivot i cija je osnovna svrha zivljenja da se po internetu prepucava sa drugima. Da li je to zbog Kosova, Zvezde, Partizana, politike, iscepanih carapa... Nebitno! Ova osoba se jednostavno mora svadjati. Inace, nailazi na gnev ostalih ucesnika u diskusiji, salju ga u 3 lepe, dok se na kraju ne smuci moderatoru i kokne mu ban.

Kao i definicije trolovanja:

Poseban oblik podjebavanja na internetu. Svoj smisao ima isključivo na forumima, blogovima i sličnim sajtovima gde se dešava komunikacija.

Smisao trolovanja je da lupiš neku žešću otrcanu frazu, davno prevaziđenu, stotinu puta prežvakanu i onda se udobno smestiš u fotelju i gledaš kako ljudi zapenili da ti dokažu da grešiš. Naravno, da bi trolovanje bilo uspešno, moraš da izabereš pravi forum za svoju nesuvislu izjavu.

Najnovija istrazivanja pokazuju da su internet trolovi sadisti, pa ja vas pitam ima li istine u tome?
Vise o tome imate ovde:

http://blogs.discovermagazine.com/seriouslyscience/2014/02/17/scientific-analysis-internet-trolls-finds-yes-theyre-actually-psychopaths/#.UwS6dPkjK84

Trolovanje ide i dalje od obicnih komentara i vredjanja, nekada trolovi maltretiraju svoje zrtve, zovu telefonom, prete, pretvaraju se da su oni ta zrtva, lazni profili, hakovanje i sl. ili cesto "mame" svoje zrtve na sajtove sa eksplicitnim scenama seksa ili nasilja sve to zarad sokiranja, smeha i "dobrog" zezanja.

Jesu li internet trolovi sadisti koji uzivaju u patnji drugih i mucenju ili ne?
Jeste li vi trol, tj. jeste li trolovali, ili ste se susretali sa trolovima?

Poslednja izmena:
pa to je zivot, inace zamisli forum bez toga. mada na nekim forumima se to kaznjava. al cim si ovde verovatno nisi dosao na takve strejt seanse, mada ko zna cega ima tamo
da li su sadisti pa to moze da bude i obican pisac
mada ja ne gledam tako na forum, vise na neke ljude, imaju nekakav spec stil

Па мучење и подхебавање није исто. Рецимо, не волим да видим људе који се муче нити уживам у томе, али ми је свакако занимљиво некога зезати понекад :lol:

Сретао сам тролове као и свако овде и сам саам био и понекад јесам трол. Овај први, прва дефиницја трола, је један вид ложаре, знам некад да будем такав, који ће исписати роман текста и препуцавати се са другима целу ноћ. То пак може да буде озбиљна дискусија о некој теми где су аргументи некад они прави, научни, са филозофским преливом. Уосталом, форум некад видим тако, као место где могу нешто и корисно да сазнам. Овај други пак је класичан пример оног који воли да подхебава и то је већ трол. Тако сам синоћ рекао на Женама како су им највећа страст паре, и одмах су се ухватиле како то није истина, како генерализујем ствари, како сам уског ума итд. :lol:

Ово звање телефоном, претња, хаковање, то већ улази у болест малчице.

msm da su uglavnom sprdači, koji vole da bace kosku ljudima na nekoj ''kontroverznoj'' temi (ubedljivo su mi najjači komentari na ex-yu rock pesmama na yt, ja srbin-ti hrvat) i onda uživaju posmatrajući podelu u tabore i dalje pljuvanje.

svakako (statistički) verovatno ima i sadista, internet je raj za ljude sa psihičkim poremećajima :)

Back