Да ли су и на који начин млади постали мутави

gost 434892

Veoma poznat
Poruka
12.912
Једна је од ствари која се старијима чини је та да ми млади баш не знамо да склапамо сложеније и речитије реченице. Морам да признам да сам се сусретао са многима који су ми говорили како говорим много боље и зрелије него моја генерација.

У смислу речитости. Имам две идеје које су могуће да учине да млађи говоре "слабије" у односу на старије генерације.

Прва је наравно - технологије. Многи њих окривљују за то што су млади "мутави".

Али ја искрено не мислим тако јер се преко технологија много чита, сваки дан прочиташ много речи, много слова па ми је то мање вероватно. По мени је више вероватно да је то због мањка правог друштвеног контакта и говора са људима, да је ту проблем, бар када су у питању технологије.

А шта ви мислите?

U svakoj generaciji je oduvek isto. Par pričalica, desetak između, ostali prećute taj period, sem u svom usko odabranom društvu.
A oduvek je bilo i biće, da svaka generacija svoje vreme smatra boljim nego ovo koje je naišlo.
A sve je to isto, samo su nijanse u pitanju.
Да, има и ту истине. Него ја када сам био код психијатра и то више пута су наглашавали да је моја речитост много виша у односу на "загуцану генерацију" из које долазим иако сматрам да ми је речитост на нивоу као код свих других.

Да, има и ту истине. Него ја када сам био код психијатра и то више пута су наглашавали да је моја речитост много виша у односу на "загуцану генерацију" из које долазим иако сматрам да ми је речитост на нивоу као код свих других.
To ne znači da si tu rečitost imao u susretu sa spoljnim svetom. Ali si se sa njim 'otvorio'.
Pritom on vrvt misli na fond reči.
Meni se to desilo u vozu ko detetu, sedmi razred mislim, da sam čula izjavu o svom fondu reči , da ne gušim sad, zato to kažem. Kaže lik da se primećuje da je dosta knjiga prošlo kroz moje ruke. To je sličan slučaj sa tobom. Naravno, više nemam taj fond reči, izlapelo se skroz .
Ko beše ti sinko, i šta ja tražim ovde ? 😁🤣

To ne znači da si tu rečitost imao u susretu sa spoljnim svetom. Ali si se sa njim 'otvorio'.
Pritom on vrvt misli na fond reči.
Meni se to desilo u vozu ko detetu, sedmi razred mislim, da sam čula izjavu o svom fondu reči , da ne gušim sad, zato to kažem. Kaže lik da se primećuje da je dosta knjiga prošlo kroz moje ruke. To je sličan slučaj sa tobom. Naravno, više nemam taj fond reči, izlapelo se skroz .
Ko beše ti sinko, i šta ja tražim ovde ? 😁🤣
Да, везано је за фонд и број речи, то је речитост. Но ја у животу нисам четири књиге прочитао што баш и није за похвалу. А ко сам ја и шта ти тражиш овде... Ја сам млад, а ти, не знам шта тражиш овде ал мени не сметаш🤣

Да, везано је за фонд и број речи, то је речитост. Но ја у животу нисам четири књиге прочитао што баш и није за похвалу. А ко сам ја и шта ти тражиш овде... Ја сам млад, а ти, не знам шта тражиш овде ал мени не сметаш🤣
🤣
Kad uvedeš pasoš za dolazak, možda me ne propustiš, ovako , eto me, jer, nije navedeno dal duhom kutak za mlade il telom. Mesar nisi da te meso zanima, znači duhom mladi. :mrgreen:

. Но ја у животу нисам четири књиге прочитао што баш и није за похвалу.
Odgledao si more filmova i serija i načitao se stvari koje tebe zanimaju, istorijske , političke itd, il si ih odgledao na YT. Mi smo bili generacija knjiga,vi ste na drugi način saznavali šta ste saznavali...

🤣
Kad uvedeš pasoš za dolazak, možda me ne propustiš, ovako , eto me, jer, nije navedeno dal duhom kutak za mlade il telom. Mesar nisi da te meso zanima, znači duhom mladi. :mrgreen:
Тако је, духом млади, то је ваљда и оно што је битно. Добро си ово рекла за месаре!!

Odgledao si more filmova i serija i načitao se stvari koje tebe zanimaju, istorijske , političke itd, il si ih odgledao na YT. Mi smo bili generacija knjiga,vi ste na drugi način saznavali šta ste saznavali...
Да, скроз се слажем са тиме што си рекла. Баш скроз. Ипак не мислим ни да је технологија толико погубна

Au brate svi isti polupismeni,pa kad zavijaju OOoou
Не завијају, него причају онако ко она са тиктока "па гдииииееее сииииаааа"🤣🤣 шала наравно, али из неког разлога се намеће то мишљење да тинејџери и нису баш речити

Koliko sam ja primetila uopšte im ne fali rečitost sem reči hvala, izvinite i tako to. U tom smislu su mutavi.
I te kako znaju da pirčaju, neki su vrlo i bahati. Po meni im ne fale reči već radne navike. Većina ih nema, "svi" bi da budu instant bogati.
Ја први, признајем то, мада код мене је више тај страх од неуспеха, и невољност да прелазим препреке. Вала милион пута сам их прелазио а никако до циља да дођем. Смучило ми се више, најискреније ти кажем.

Back