gost 434892
Veoma poznat
- Poruka
- 12.912
Једна је од ствари која се старијима чини је та да ми млади баш не знамо да склапамо сложеније и речитије реченице. Морам да признам да сам се сусретао са многима који су ми говорили како говорим много боље и зрелије него моја генерација.
У смислу речитости. Имам две идеје које су могуће да учине да млађи говоре "слабије" у односу на старије генерације.
Прва је наравно - технологије. Многи њих окривљују за то што су млади "мутави".
Али ја искрено не мислим тако јер се преко технологија много чита, сваки дан прочиташ много речи, много слова па ми је то мање вероватно. По мени је више вероватно да је то због мањка правог друштвеног контакта и говора са људима, да је ту проблем, бар када су у питању технологије.
А шта ви мислите?
У смислу речитости. Имам две идеје које су могуће да учине да млађи говоре "слабије" у односу на старије генерације.
Прва је наравно - технологије. Многи њих окривљују за то што су млади "мутави".
Али ја искрено не мислим тако јер се преко технологија много чита, сваки дан прочиташ много речи, много слова па ми је то мање вероватно. По мени је више вероватно да је то због мањка правог друштвеног контакта и говора са људима, да је ту проблем, бар када су у питању технологије.
А шта ви мислите?