Da li su Djokić i Lompar budući glavni lideri opozicije i koji od njih dvojice vam je bolji?

Ko vam deluje kao bolji lider?

• Vladan Djokić

glasova: 1 9,1%
  • Milo Lompar

glasova: 2 18,2%
  • Nijedan

glasova: 8 72,7%

• Ukupno glasova
    11

Straks92

Stara legenda
Moderator
Poruka
90.455
Često se govorilo da je prava moć studenata u tome što ih ima mnogo, nema lidera, plenumi su vrhunac strategije. Kako se budu približavali izbori za predsedničke izbore moraš naći lidera a i za parlamentarne moraš imati nosioca liste (kandidata za premijera). Da li će to biti ova dva čoveka ispred studenata ili neki drugi? Kako vam oni uopšte deluju i koji vam je bolji? Da li to može biti tandem kao nekada Djindjić - Koštunica?

„Nenasilna borba donosi duboke promene“: Rektor Đokić na protestu sa studentima

Profesor Lompar: Beogradski univerzitet ostaje stub slobodne misli; Veteran s Košara: Odnos prema borcima mora da se promeni

Lompar je još ranije izjavio da ja odbio ponudu studenata da bude na listi. Čak se pohvalio kako su ga kandidovali plenumi više fakulteta - ETF i ne sećam se koji još.
Iz mog ugla time se diskvalifikovao da dalje daje ikakve savete i podršku. Po meni je greška što su ga pozvali da govori.

Đokić je SNS čovek, možda ne direktno, ali čim su mu dozvolili da bude rektor, računali su na njega kao "mekog".
U prvom trenutku sam pomislila da nije trebalo ni njega da pozovu da drži govor, ali ipak je to dobar taktički potez. Da ga nisu pozvali ispalo bi da su ga odbacili a to ne bi bilo dobro jer bi delovalo kao da postoji razdor. Osim toga rektor se nije stavio na stranu režima, iako mu se može zameriti da mu se nije ni otvorenije suprotstavio. Ovim su ga na neki način obavezali, kako će postupiti dalje, videćemo. Ja mu lično ne verujem, mislim da je previše kolebljiv i vođen interesom univerzieteta (čitaj -svojim) a ne države. Nekoliko puta je to isticao.

Mogli bi da prođu ali mislim da nisu idealni kandidati.

Lompar naginje na desno, ima previše onoga "Kosovo je Srbija" i "Majka Rusija" u njegovim stavovima što znači da je skloniji populističkoj nego realnoj politici.

Đokić je bezbojan i mekan. Sve kod njega je razvodnjeno i ne ostavlja liderski dojam. Ideološki odgovara profilu ali nema čvrstinu i jasnoću lidera. Ali ako bi se popravio, postoji potencijal ;)

Mogli bi da prođu ali mislim da nisu idealni kandidati.

Lompar naginje na desno, ima previše onoga "Kosovo je Srbija" i "Majka Rusija" u njegovim stavovima što znači da je skloniji populističkoj nego realnoj politici.

Đokić je bezbojan i mekan. Sve kod njega je razvodnjeno i ne ostavlja liderski dojam. Ideološki odgovara profilu ali nema čvrstinu i jasnoću lidera. Ali ako bi se popravio, postoji potencijal ;)

Majka Rusija ? Naprotiv, Lompar se vrlo jasno odredio, govoreci da Rusija radi iskljucivo ono sto je njima, u interesu, i da na Rusiju u tom smislu (zastite Srbije) ne treba racunati. Tebi smeta sto Lompar "naginje na desno" pa korstis priliku da natovaris ponesto iz vec izandjalog vokabulara, pa ako prodje, proslo je..

Da li su Djokić i Lompar ....

some like it hot jack tony.jpg

Ne zanimaju me. Odličan je svako ko za početak u postupa u okviru svojih zakonskih ovlašćenja i zalaže se za vladavinu prava, legalnost i transparentnost u činjenju predstavnika vlasti.
Na kraju, kao obavezno, moraju da iskažu svest da oni nisu nikakvi božanski predstavnici države Srbije, već sitne i smenjive birokrate, sluge, svih građana Srbije, koji ih i plaćaju. Shodno tome imaju se tako i ponašati, isticati da su oni predsednici, premijeri i poslanici i onih građana koji nisu za njih glasali.
Ne kao ovo govedo deliti srpski narod po svim mogućim šavovima i dovesti ga na ivicu građanskog rata.
Svi naši građanski ratovi su počeli sa blokadama.
Sledeći korak je formiranje "slobodnih teritorija". U strašnom smo problemu kao narod.

Ломпар је изјавио да неће бити лидер, а помоћиће студентима ако од њега траже некакву помоћ - не лидерску за кандидатуру и сл.

За Ђокића не верујем, јер се не бави политиком и филозофијом

Back