Da li ste zahvalni što se vaše detinjstvo dogodilo pre nego je tehnologija preuzela svet?

Sensei

Master
Moderator
Poruka
94.581
1758309242410.png

Da li ste zahvalni što se vaše detinjstvo dogodilo pre nego je tehnologija preuzela svet?

Pred ocevu smrt sam dosao u Srbiju i proveo 3 nedelje sa njim, sednem ga u kola i vozim ovamo-onamo, gde bi da ides danas? Trazio mi je da ga vozim u kafane iz njegove mladost, alo tata, ta kafana ne postoji vec 20-25 godina, privatizovana je, ne, ne postoji ni ta zgrada, srusili su je i nazidali ovaj trzni centar...

Odemo tako u neko mesto iz njegovog detinjstva/mladosti i sa setom prica o ovome ili onome, o tome kako 1947-me kad je krenuo u skolu nisu imali ni posteno da jedu, nisu postojale sveske - pisalo se na rucnim tblama itd. Kaze, nismo imali za vikend ni hleba da jedemo, jeli smo neko sledovanje od pre 5 dana, nista nismo imali... a onda kroz setu kaze da bi voleo vise nego ista da za trenutak moze da oseti ponovo tu godinu i da vidi svoje drugare (koji su vec tada skoro 100% bili na drugom svetu). Bili su sirotonja, gladni, bosi ali za njega je to najradosniji deo njegovog zivota ipak...

Otisao je i on brzo, 3 nedelje posto smo imali to druzenje

Mislio sam na 35mm film.

Mnogo vremena sam u mraku pod crvenom sijalicom proveo i u razvijaču ruke kiselio.
Smena nije ni postojala na drugi format, mislim da nisu imali 128mm, mozda neka specijalna izdanja za profesionalce. Zapravo, nisam ja upoznat.

Jel imas nesto sad na film?
Ja sebu udovoljio pre 10-tak godina, posto kao klinac nisam imao novca da kupim perjanicu iz DDR-a, Praktiku STL1000 kupio sam je 30 godina posle, uz put sam uzeo i jedan Pentax Spotmatic sto je 80'-tih za mene bilo kao da mi neko prica o Porscheu. Neki ljudi su sporiji ali na kraju ispune svoje zelje :D

Ne vidim da išta fali detinjstvu mog deteta.
Radi maltene sve sto sam i ja: igra se loptom, penje po drvecu, vozi trotinet i bajs, po ceo dan je napolju, drugara dosta....

A ne mora da ceka tacno odredjeni termin za omiljeni crtani, nego kad poželi - odgleda.

Te fore da je tehnologija loša - pa i motika je loša u rukama budale. A dobar čovek će sa njom nešto pametno da uradi.

Back