Da li ste zadovoljni svojim izborom?

Kada sam ja upisivao skolu govorili su mi UPISI EKONOMSKU........Ja kao i obicno nisam nikog slusao upisao sam elektro......Kada sam rekao da cu da upisem elektro svi u su me nesto cudno gledali........jedino me je deda podrzao.......a to mi je znacilo.;)
Rekli su mi da ne kukam posle kad dodju lose ocene posto je to kao teska skola....Bili su u pravu....U prvoj godini u prvom polugodistu sam bio nedovoljan ali sam se po prvi put razbio od ucenja...Pa mi cale kaze ETO TI TVOJA ELEKTRO.........A u drugom polugodistu druga prica.....Bio sam vrlodobar......Svima sam zapusio usta.....De oni samnom da se kace.....Sad u drugoj godini TRECA prica.........opusteno......zajebancija....ima nas petorica manje u razredu ali dobro.....Upisao sam sta sam hteo i VEOMA sam zadovoljan....Ne mogu da kazem da je lako ali kad se malo uci nema problema......Najjjjjjjj bitnije je da se odma snadjes....da vidis gde sta mozes i kako..........;)pozz

Razumem ja njih,oni i hocje da ja budem uspeshna i sve,ali oni uspeh vide samo u toj oblasti...koja meni stvarno,ali stvarno shkripi...znam shta cju da upishem jer mi se to jedino u sushtini i dopada.Oke,verovatno necju imati para od toga,ali bolje mi je da radim ono shto volim...
Jesi svesna koliko to bolno nerealno zvuchi? Ali razumem te potpuno, tom filozofijom sam se i ja vodila. :)
Meni je bila zelja Karlovacka gimnazija prvenstveno zato sto hocu da se bavim jezicima.Naravno da sam zadovoljna sto sam je upisala.
S jedne strane mi je grozno to sto se svaki dan truckam u busu,sto sam u domu i sto nemam ono sta bih imala kod kuce bar jos 4 godine (da sam ostala tamo,upisala bih gimn. i isla i dalje na privatne casove engleskog).
Ali,kad se samo setim koliko ja vec sada imam znanja vise od ovih koji idu u gimn. (govorim za neke nama "glavne" predmete,pa i za geos,hemiju ..) opet dolazim na to da sam stvarno prezadovoljna.

Electra,a koji si ti smer upisala?
Aaaaaaaaa mrzim te. :P
Opshtu lingvistiq i norveshki jezik.

topmodelsica:
Jezici su pravi hobi, najlakse ces da ih naucis ako ides na kurseve i ako putujes. Skolu treba iskoristiti da steknes neka znanja koja u zivotu kroz iskustvo ne mozes da steknes.
Draga, razliqj uchenje jezika i uchenje konverzacije.

Upisala sam srednju muzicku i super mi je! Od 6. razreda sam znala sta cu da upisem, pa mi nije bilo tesko na kraju osnovne... Iako su me do poslednjeg dana matorci terali da uz muzicku upisem i gimnaziju, uspela sam da im stavim do znanja da je to skroz nepotrebno i pustili su me da upisem samo muzicku... Sad slusam drustvo iz osnovne, vecina kuka kako im je tesko u gimnazijama, kako im je muka od skole... Nije mi jasno zasto neko ko nema ambicije da studira upisuje gimnaziju! Jedna devojka sa kojom sam isla u osnovnu je upisala gimnaziju iako nije bila neki djak, i nema nameru da studira.... To ne kapiram. Upises skolu posle koje moras na fax, a u sustini ne zelis na fax...
Mnogi, takodje govore da su upisali odredjene skole zato sto nisu znali sta ce, pa stavili na listu zelja ono sto im je delovalo lepo.... Koja je poenta toga? Protracis 4 godine na nesto sto te ne zanima, posle toga upises visu ili fax koji te isto tako ne zanima, nego to radis cisto da bi upisao nesto, onda se zaposlis negde gde uopste ne radis ono sto volis, nego radis samo da bi zaradjivao kintu i sa 45 godina shvatis da si potpuno promasio profesiju!

U dosta skola se rade testovi za profesionalnu orijentaciju u 8. razredu i svakome psiholog kaze sta bi mozda mogao da upise... Problem je u tome sto mnogi to ne postuju, nego, kad im neko preporuci sta da upisu, oni samo prevrnu ocima po sistemu "Sta budala zna sta ja treba da upisem?" E kad se to prevazidje, bice svima lakse da se upisu u srednju skolu, a posle ce im biti i lepse u zivotu.

Al' zato znash shta je marihuana :roll:

c011.gif

Back