jednom sam bila u banci valjda i ispred mene je bila neka devojka koja je placala nesto.onda je sluzbenica uzela uplatnicu i naglas je pitala - a to je uplata za abortus

(to je bilo neko vreme valjda da mora da se placa,ne znam da li je i sada) i naravno svi su krenuli da blenu u devojku i da mrmljaju nesto.
mislim,koji moj ima svako da zna da li neko hoce da abortira,ili ima hiv,ili hepatitis...
ako je neko normalan,nece ti precutati da ima hiv posebno ako stupa u neke odnose sa tobom,a ako nije,moze da mu pise i u zdravstvenoj knjizici,i u licnoj karti,pasosu i na celu da je hiv pozitivan pa ce ovaj to uspesno sakriti ako mu se hoce.
sustina je da ljudi ovde ne znaju nista o prenosenju hiva i da zato beze od bilo kakve diskusije na tu temu.u mojojs srednjoj je bio profesor koji je tvrdio kako sve njih treba poslati na pusto ostrvo i zapaliti,onda bilo je ljdui koji su govorili da bi odmah prestali da komuniciraju sa hiv zarazenim osobama.
da ne spominjem da ne znaju razliku izmedju hiv-a i side....to je vec vise skola.
uzgred,znam hiv pozitivnu osobu,i pricanjem,rukovanjem,zagrljajem sa tom osobom nisam nista pokupila.

bitno je da se ljudi edukuju o toj bolesti,da to ne bude neki tabu,da ne beze od toga kao djavo od krsta i da ne markiraju hiv + ljude kao otpadnike ili ne znam ni ja sta,da znaju kako se prenosi,da znaju prevencije te bolesti....
pa sada hiv+ majke mogu da rode zdravu decu...a ti ljudi mogu godinama normalno da zive.jednog dana ce se verovatno naci i lek.
i zato zasto otezavati zivot hiv + i diskriminisati ih?!