Да ли сте за овакво покрајинско уређење Србије?

Да ли сте за овакво покрајинско уређење?

• Звучи занимљиво.

• Нимало ми не звучи занимљиво.

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Па добро... није ни оно била твоја војска и твој цар у националном смислу, јер Аустрија није била национална држава, већ мултинационална царевина са нацијама Немцима, Мађарима, Чесима (или Чехословацима). Хрватима, Србима... Војводство Србија је била земља царске круне, а није била реч о Србији на Балкану, него о Србији у Панонији. Друго, нема ту "нас" и "вас" у Првом светском рату. Војводина није немачка територија, чак је у државном смислу више права на њу полагала Угарска од Аустрије, већ је то српска територија у коју су насељени Немци и Мађари на исти начин као што су и у Источну Србију насељени Власи, са једином разликом што су потоње колонизације организовале српске власти, а колонизације Немаца и Мађара аустријске и угарске. За ово све остало се слажем, а што се тиче Динарида, све се то лепо уклопи, само зависи од тога ко је на који начин остао и колико је генерација протекло. Рецимо, питоми Буњевци су 100/100 потомци истих тих Динарида, само што су њихови преци дошли пре 300 година, а не пре 50. Нема то толико ни везе.

А Јужна Панонија са Потисјем и Подунављем јесу Србија... Није то Србија једино захваљујући одабиру страна у Првом светском рату... Србија је захваљујући томе што је победник једино своје границе (и хрватске) померила даље на север него што би то била у стању да уради иначе... па је на тај начин захватила више мађарске земље него Мађарска српске... али то је већ, као што рекосмо, резултат исхода рата.

ma dobro,to sam se malo salio...za cara i sve to
naravno da je AU bila multietnicka drzava
ali opet...poenta mi je bila da su srbi zaradili posteno to sto im se pripojilo
bar sam ja to tako gledao
mada...recimo vrbas....cist kolonaski grad.....a i beckerek...pa pogledaj samo oko sebe...covece....mislim,uz sve duzno postovanje...i bez namere da uvredim nekog,ali onima iz zitista,medje i sta ti ja znam,dati srednji banat na upravu...babicu i draskovicu......pa stvarno
a sto se tice bunjevaca...to znam,ali ti takvi ljudi,nikada nebi trazili takvo nesto....i oni su svoju nosnju,muziku,govor,ponasanje totalno prilagodili okruzenju
dok recimo,hercegovci iz zr i crnogorci....su prvo to sto su po poreklu,pa tek onda stanovnici banata

ja mislim,da oni to nerade iz ljubavi i brige prema vojvodini,vec da bi na kvarno napunili svoj dzep
oni to rade svuda i gde god im se pusti....i mislim da nebi smelo da im se dozvoli da to urade sa vojvodinom

Знам бре... контамо се ти и ја још од раније, једино у оваквим полемичким темама може да се деси да ја изјавим нешто што иде мало у једну крајност, а ти нешто што је ближе другој... али колико сам досад приметио, тешко да постоји нека тема из оваквих области где се не бисмо сложили око најбитнијих ствари. :)

Pa ti si glupan nad glupanima :hahaha::hahaha::hahaha:
pa zato sto sada iu APV ima oko 75% Srba i 25% ostalih
Vojvodina nema 75% Srba već 65,5% po poslednjem popisu. Sadašnje procene su da ih ima do 70%
dok bi recimo u samoj Backoj taj odnos bio nepovoljniji za vecinski srpski narod
58% Srba u Bačkoj. Zašto bi to bilo nepovoljno, uopšte, po Srbe:udriglavu:
, a i APV je u ovom obliku politicka realnost za cijim odrzanjem postoji volja vecine gradjana pokrajne ,bar za sada , ako u buducnosti budu hteli da se dele na 3 ili vise delova ,onda cemo se deliti nema problema

Ovo je totalna bedastoća. Na osnovu čega ti tvrgiš da većina građani APV želi da postoji APV? Da li ih je ko pitao?
Samo nemoj da mi kažeš onaj idiotski argument da to zaključuješ po tome što DS ima većinu. Moji prijatelji (većina), rodbina i ja smo glasali za DS na pokrajinskim izborima samo zato da puknu radikali, iako smo protiv toga da Vojvodina postoji.
Na izborima za predsednika sam glasao za gospodina Pastora, to po tebi znači da sam Mađar :rotf:?!

Poslednja izmena:
Слажем се. И сматрам да је добро што је НИС, без обзира на можда ниску цену завршио у рукама Руса, а не Аустријанаца. Позиција Војводине је тиме још више учврчшћена, као интегрални део Србије. Наравно, Јужни ток, такође доприноси безбедности Србије.
Eto. Pa, onda, čemu više ta paranoja o otcepljenju?

Back