da li ste svesni svojeg životnog doba ?

klasican nesporazum tenn-ova i "odraslih osoba"
...tip nije hteo da napravi monstrume od vas vec samo da podeli neko svoje zivotno iskustvo...ne treba sve shvatati doslovce onako kako je napisano, covek je samo pisao u nekoj krajnosti ne bi li vam bolje objasnio vase mogucnosti...poenta svega je zezajte se, kako god vi to smatrali da je dobro, jer kasniji zivot nece biti tako zanimljiv, a granice slobode u veoma male...problemi u teen zivotu su 0 spram onih koji dolaze u kasnijem zivotu, pa je lepo secati se nekih stvari iz "detinjstva" to ume veoma dobro da smiri coveka...

Lucky girl:
ne zanima me niti koliko imam godina,niti koliko sam imala ,niti koliko cu imati...idem u skladu sa svojim razmisljanjima,ne obazirem se na to sta cu propustiti ili sta propustam....radim ono sto smatram da treba,i ne zanima me da li je to u skladu sa mojim godinama...a ta napijanja itd mi je totalna glupost..da li to znaci da sto sam starija da prestajem sa zivotom,da prestajem biti hedonista,da sam rob sopstvenih godina zbog zatucanih stavova da sto si stariji sve je gore...e pa nekima u 80oj je bolje nego nekima u 20oj ,zato zivite onako kako zelite i mozete,a ne po propisanim pravilima
upravo tako,slazem se u potpunosti :)

nista ne valja raditi na silu,i jer ti to "prilici" godinama,jer ako radis na silu radis protiv sebe i gust ti nece biti potpun.

sto se mene tice,nikad nisam imala neku preteranu potrebu da se izivljavam ili pravim sranja.jednostavno sam se osecala ispunjeno na neki drugi nacin,koji meni prilici....niti sam radila neke stvari,samo zato sto su moji vrsnjaci u to vreme tako poceli - jer ponavljam,nikada nisam htela da idem protiv onoga sto ja zelim ili ne zelim u tom trenutku,ili ga ne smatram ispravnim itd - jer necu posle da zalim za necim sto jesam ili nisam uradila zbog mladosti ili cega god...
evo mislim recimo da sam se prvi put napila dosta kasnije od mojih vrsnjaka,jer i dalje smatram da se prerano sa tim pocinje,i da dok si mali treba da uzivas u tome,kao i da svaki period ima nesto svoje,i da kako se razvijas i menjas kao licnost treba da uzivas u razlicitim stvarima i da te razlicite stvari ispunjavaju i mislim da je to prirodno za jednu osobu koja je konstantno u razvoju i nadogradnji svoje licnosti.

evo ja licno mislim da se moji roditelji,koji ce oboje uskoro da napune po 52 godine,uzivaju u zivotu mnogo vise nego ja i mislim da nikad nisu bili zadovoljniji nego sada - ja sam poodrasla i mogu sama da se brinem za sebe ( osim finansijski sto jos zavisim od njih),znaju da necu napraviti neko sranje i veruju u mene tako da sam im prilicno mali teret, druze se sa prijateljima,idu na koncerte, probaju novu hranu i vina, na svakih nekoliko meseci putuju negde, znaju da se ponasaju u skladu sa svojim godinama,postigli su nesto u zivotu i u globalu mislim da su veoma ispunjeni i relaksiraniji od mene - iskreno zavidim im i nadam se necemu slicnom kad dodjem u te godine...a opet gledam sebe,retko imam vremena tokom radne nedelje,a imam puno obaveza,stalno sam pod stresom da li cu i sta stici i tako to....dakle sve ima svoje,godina se ne treba plasiti,samo se ne treba prepustiti nekoj apatiji i zalu za prosloscu nego raditi na sebi a sve ostalo ce doci samo od sebe :)

bo!:
Ne mogu bas svaciji roditelji sebi prustiti da tako zive....bilo bi svima super da mogu tako zivjet
ne mogu,ali retko koji roditelji ljudi koje ja znam se uopste trude da omoguce sebi to...sveopsta apatija tog doba,ko sto rekoh :)
moj otac od kada znam za sebe,radi ko konj i ne dozvoljava sebi ni jedan minut uzalud potrosenog vremena...uci,usavrsava se i najveci je borac kojeg sam ja imala priliku da vidim...
a svaku paru koju je zaradio zaradio je velikim trudom,tako da mi je veoma drago sto zna te pare i da potrosi sa ukusom kada je vreme za odmor :)

Bojan:
Da li si svestan svoje nesvesti?
sudecji po mnogim odgovorima ovde, ovo bi mogao da bude naslov teme. :P :)

pitanje je relativno i visheslojno, i pitanje je ideala i sistema vrednosti.
gospodin shto otvori temu recimo ima ideal gluvarenja i idiotskog procjerdavanja vremena, sistem vrednosti koji ispod nule ide u minus, banshee nam prodaje ideal mukotrpnog sticanja a zatim troshenja "sa ukusom", varijanta - kupujesh prodajesh oduzimash i dodajesh - dakle sve ostaje na nuli, a ja vam nudim ideal provodjenja zhivota a ne samo jednog zhivotnog doba u stvaranju, sistem vrednosti koji odlazi u plus. naravno ne kazhem da sam ja otelotvorenje toga, ali to je moja tezhnja i trudim se da mi to bude i u ovom dobu na prvom mestu.
za mene ideal nisu ljudi koji bi za sebe rekli da su hedonisti i koji bi po ceo dan gluvarili pili dobra picja jeli strava hranu prcali najbolje ribe i vozili najbolja kola, niti su mi ideal ljudi koji cje da rmbache ceo bogovetni dan da bi zaradili vishak koji bi utroshili na vracjanje tela i duha u ravnotezhu posle silnog rmachenja, vecj su mi ideal ljudi koji gledaju ispred svog vremena i stvaraju ono shto cje sutra drugi koristiti, jerbo bi bez toga vreme stajalo i buducjnost ne bi postojala.
evo chitam knjigu o ruskoj umetnichkoj avangardi s pochetka XX veka - to su ljudi koji su inostranstvo videli tek kad su pred Staljinom pobegli iz Rusije, koji su se skrivali po tavanima i podrumima, imali za jelo hleba i chaja, dok su radili raspadali su im se kosti i zubi, nikad nisu ishli da putuju i da se zayebavaju ili da lezhe po ceo bogovetni dan gledajucji ekstra cice dok ih cheka parkirana limuzina, a opet su izvrnuli celu umetnost naglavachke i stvorili ono shto mi danas zovemo savremenom i apstraktnom umetnoshcju.

ja zhelim jednu takvu snagu uma i takvu sposobnost duha.
i moje zhivotno doba prepoznajem i zhelim da vidim uglavnom kao stepenicu ka tome.

nemam nishta protiv drugih ideala, ne interesuju me suvishe, al bih voleo da vidim vishe ljudi sa meni slichnim idealom.

e,kiper zajebi me tih tvojih hejterskih varijanti pls.

nikome nista ja ne prodajem vec sam navela primer mojih roditelja kako uprkos godinama znaju da uzivaju u zivotu.i uzgred uopste nisam pricala o vracanju na na nulu,tracenju novci,niti o limuzinama,tako da nemoj da karikiras ono sto sam napisala - iz nekih meni nepoznatih razloga.

ako hoces da ti se raspadaju kosti i zubi,i da budes jadan neshvacen u svom vremenu,samo napred,ali mojne da osudjujes one koji zele nesto za zivota da vide,nauce i probaju.

ne mogu,ali retko koji roditelji ljudi koje ja znam se uopste trude da omoguce sebi to...sveopsta apatija tog doba,ko sto rekoh
moj otac od kada znam za sebe,radi ko konj i ne dozvoljava sebi ni jedan minut uzalud potrosenog vremena...uci,usavrsava se i najveci je borac kojeg sam ja imala priliku da vidim...
a svaku paru koju je zaradio zaradio je velikim trudom,tako da mi je veoma drago sto zna te pare i da potrosi sa ukusom kada je vreme za odmor

pa rintaju i moji ko konji....rade svaki dan od 6 do 22 i šta mogu sebi priuštiti? NIŠTA!!! Hvala guzonjama koji su se napljačkali, pa i još uvijek pljačkaju narod!!!!! Da nije njih možda bi i bolje živjeli!!!

Keeper:
sudecji po mnogim odgovorima ovde, ovo bi mogao da bude naslov teme. :P :)

pitanje je relativno i visheslojno, i pitanje je ideala i sistema vrednosti.
gospodin shto otvori temu recimo ima ideal gluvarenja i idiotskog procjerdavanja vremena, sistem vrednosti koji ispod nule ide u minus, banshee nam prodaje ideal mukotrpnog sticanja a zatim troshenja "sa ukusom", varijanta - kupujesh prodajesh oduzimash i dodajesh - dakle sve ostaje na nuli, a ja vam nudim ideal provodjenja zhivota a ne samo jednog zhivotnog doba u stvaranju, sistem vrednosti koji odlazi u plus. naravno ne kazhem da sam ja otelotvorenje toga, ali to je moja tezhnja i trudim se da mi to bude i u ovom dobu na prvom mestu.
za mene ideal nisu ljudi koji bi za sebe rekli da su hedonisti i koji bi po ceo dan gluvarili pili dobra picja jeli strava hranu prcali najbolje ribe i vozili najbolja kola, niti su mi ideal ljudi koji cje da rmbache ceo bogovetni dan da bi zaradili vishak koji bi utroshili na vracjanje tela i duha u ravnotezhu posle silnog rmachenja, vecj su mi ideal ljudi koji gledaju ispred svog vremena i stvaraju ono shto cje sutra drugi koristiti, jerbo bi bez toga vreme stajalo i buducjnost ne bi postojala.
evo chitam knjigu o ruskoj umetnichkoj avangardi s pochetka XX veka - to su ljudi koji su inostranstvo videli tek kad su pred Staljinom pobegli iz Rusije, koji su se skrivali po tavanima i podrumima, imali za jelo hleba i chaja, dok su radili raspadali su im se kosti i zubi, nikad nisu ishli da putuju i da se zayebavaju ili da lezhe po ceo bogovetni dan gledajucji ekstra cice dok ih cheka parkirana limuzina, a opet su izvrnuli celu umetnost naglavachke i stvorili ono shto mi danas zovemo savremenom i apstraktnom umetnoshcju.

ja zhelim jednu takvu snagu uma i takvu sposobnost duha.
i moje zhivotno doba prepoznajem i zhelim da vidim uglavnom kao stepenicu ka tome.

nemam nishta protiv drugih ideala, ne interesuju me suvishe, al bih voleo da vidim vishe ljudi sa meni slichnim idealom.
I ja tako razmisljam...

Sta ce da rade? Radice isto ono sto su radili i kad su bili jos u predtinejdzerskom vremenu, i isto ono sto ce raditi kad budu prosli tinejdzersko vreme. Oni misle da su jos mali, osim izuzetaka, mladi ko rosa, pa da nista nije vazno to sto rade i onda nista i ne rade. Ako bi mogli da poslusaju i da malo zivnu, ali a pametan nacin, to bi znacilo da su ti pojedinci prevazisli sebe same. Kad odrastu onda retko ko ima snage da se trgne, a cini mi se da za tinejdzere ima nade.

da ovo su najjace godine, cujem to svaki dan
Ja to i zelim da shvatim, al nikako ne mogu...prosto prestao sam sa zajebancijom odavno i nikako da ponovo krenem
ma sta ja to pricam breee odo da se napijem i spavam pod prskalicama (eh letnje uspomene...)
Dobro sad je zima, nema bog zna sta da se radi, ali leto ce biti daleko mocnije siguran sam

Zivim kako mislim da bi trebala da zivim.Imam ciljeve,zelim nesto da postanem u zivotu,i znam sta trebam da popravim kod sebe da bih neke stvari ostvarila,ali pobogu,zivot danasnje dece se ne sastoji od odgovornosti,ako si na to mislio.
A ta opijanja,sranja tipa iskrabacu celu skolu i to,zasto bih to radila...uzivati u zivotu i raditi neke jadne stvari samo da bi bio primecen,prihvacen,sta god,nisu ista stvar.

Back