Da li ste razmišljali

dzordzV76:
JA IZ OVOGA SAMO VIDIM KOJI SI OBLIK VERNIKA " POBIJEŠ NEKOLIKO LJUDI, OKAČIŠ KRST OKO VRATA I ONDA ODEŠ U CRKVU DA POLJUBIŠ IKONU" he
Da, ta sam vrsta...vrsta koja ume da se pokaje...

Morala sam da reagujem...da ti neko ne poveruje...Isus Hristos je Bog oduvek, a 40 dana je bio kusan u pustinji...a ono za raj i pakao...verujem da znas tacan odgovor...
Izvini sto sam te uvredila sa onim postom gde sam komentarisala tebe licno...obrisacu ga...u momentu posizim...kad vidim tako nesto...al onaj prvi post cu ostaviti, jer je to moj stav...

gossca:
Da, ta sam vrsta...vrsta koja ume da se pokaje...

Morala sam da reagujem...da ti neko ne poveruje...Isus Hristos je Bog oduvek, a 40 dana je bio kusan u pustinji...a ono za raj i pakao...verujem da znas tacan odgovor...
Izvini sto sam te uvredila sa onim postom gde sam komentarisala tebe licno...obrisacu ga...u momentu posizim...kad vidim tako nesto...al onaj prvi post cu ostaviti, jer je to moj stav...

A ti si to videla sve? Kao sto sam ja video kamilu kako yebe pescani sat.

Definitnvno nesto postoji a sta je ko zna. A najjaci su mi popovi koji otimaju kesh sve iza zavese boga i crkve.

Da, postoje veoma razliciti popovi, kao sto smo i mi svi veoma razliciti...oni su ljudi kao i mi, grese i ispravljaju se...
Ima sasvim dovoljno obrazovanih i iskreno poboznih monaha napr., koji mogu da objasne mnoge stvari, onima koje to zanima...i koji su divan primer trijumfa duha...
Neke stvari nije potrebno da covek vidi, ali naravno, u nasoj veri postoje i opipljivi dokazi...kao sto je recimo, mirotocenje...al ovo nije tema o tome...vec o nekim drugim stvarima..., a jedno s drugim ne ide...
Ovo je vreme verskih sloboda, svako ima pravo da se odluci...kao sto sam ja izabrala da ne verujem u reinkarnaciju...

Ja cu da se nadam...po prirodi sam umereni optimista...vera & nada & ljubav

..ako mislis na ekumenizaciju..sekte..masone...politiku...itd...sta god...opet verujem u taj neki pozitivan ishod na kraju...i na kraju svih krajeva...zato mi nasa vera i odgovara...

gossca:
verujem u taj neki pozitivan ishod na kraju...i na kraju svih krajeva...
Ma i ja verujem u taj pozitivan ishod na kraju, ali je teško savremeno doba nazvati vremenom verskih sloboda.
U stvari, ako ćemo pravo, ovo nije vreme bilo kakvih ličnih sloboda.
Na neki način, čak ni seksualnih. Bez obzira što je sada koncept suprotan od onog prošlovekovnog koji je srušen, danas nije društveno prihvatljivo izabrati taj odbačeni koncept kao lični, jer onda pojedinac dobija razne nepoželjne etikete...

U stvari, kako god okreneš, svako odstupanje od normativa biva sankcionisano etiketiranjem, kao što je uvek bilo, tako je i danas, ma koliko se zaklinjali u slobodu i ljudska prava.

Postoji propisana učestanost seksualnih odnosa, propisani standardi u izboru partnera, propisani načini seksualnog opštenja, propisana trajanja tih istih događaja itd. Čim se odstupa od tog standarda, biva se ismevan ili omrznut.

Da objasnim na konkretnom primeru:
Ima jedna devojka, koja je bar u ono vreme sa 26 godina bila i dalje nevina. Celokupno njeno okruženje je smtralo za kompletnog idiota, bez obzira što ova ne samo da je izuzetno pametna i inteligentna, već i veoma lepa. Tako da je pravo na izbor za čoveka kao društveno biće, u današnjem društvu, u čemernom stanju.

dzordzV76:
kako ljudska bića, jedina među svim stvorenjima, imaju kontrolisani sex?
Sigurno vam se dešava da pre izbacivanja semena morate da ga vadite, jeste!
Tako nešto ne postoji u životinjskom svetu!
I tako razmišljajući mi pade napamet, da li prečesto upražnjavamo sex i da li smo ga izopačili?
Jer, onda kada nam je naj slađe mi moramo napolje, pa je onda logično pitanje, da li smo mi stvoreni isto samo za reprodukciju? Normalno, u današnje vreme, bi to značilo da ste imali sex dva puta u životu, ako uzmemo da je prosek dece u porodici dvoje dece! Tu bi se omrsili samo oni koji teže začinju. Ali stvarno, pitam se da li bi ređi sex imao skoro istu draž kao prvi put? Ili bi važilo kao kod životinja, jedan muškarac i gomila žena, muškarac koji čuva svoj harem, i koji je reprezentativan za svoju okolinu?
Temu nek zaobiđu koji imaju sexualnog iskustva manje od 10 god. Zato što o ovome ne mogu da razmišljaju realno zbog uzburkanosti hormona.
sto nisi stavio spiralu? da si stavio spiralu..... :lol: :lol: :lol:

Back