Da li ste pročitali "12 pravila za život"?

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
383.680
328477_w.jpg

Klinički psiholog i profesor psihologije na Univerzitetu u Torontu dr Džordan Piterson, trenutno je jedan od najcenjenijih, najuticajnijih i najpoznatijih mislilaca
U vreme globalnih promena i gotovo nezapamćene političke polarizacije, njegovi stavovi i jasna poruka o važnosti lične odgovornosti i traganja za smislom života
naišli su na ogroman broj pristalica širom sveta.

Šta je ono najvažnije što bi svako od nas u današnjem svetu trebalo da zna?
Svako od nas mora da prihvati sto vise odgovornosti za individualni zivot, drustvo i svet. Svako od nas mora da govori istinu i da popravlja pokvareno i slomljeno
i da obnavlja ono sto je staro i zastarelo. Na taj nacin mozemo i moramo da ublazimo patnju koja truje svet.

Poslednja izmena od moderatora:
Политичари говоре само истину ...бирачко тело не чује добро
Moguće. Ko sam ja da komentarišem, kada ih i ne slušam. Možda su
počeli i istinu da pričaju.
Ali, ne samo oni, već svi koj istupaju javno kao neki stručnjaci za
šta god. Koga je briga za moju istinu i čak i da je čuje neko, nema
nikakvog razloga da mi veruje.

Poslednja izmena:
328477_w.jpg

Klinički psiholog i profesor psihologije na Univerzitetu u Torontu dr Džordan Piterson, trenutno je jedan od najcenjenijih, najuticajnijih i najpoznatijih mislilaca
U vreme globalnih promena i gotovo nezapamćene političke polarizacije, njegovi stavovi i jasna poruka o važnosti lične odgovornosti i traganja za smislom života
naišli su na ogroman broj pristalica širom sveta.

Šta je ono najvažnije što bi svako od nas u današnjem svetu trebalo da zna?
Svako od nas mora da prihvati sto vise odgovornosti za individualni zivot, drustvo i svet. Svako od nas mora da govori istinu i da popravlja pokvareno i slomljeno
i da obnavlja ono sto je staro i zastarelo. Na taj nacin mozemo i moramo da ublazimo patnju koja truje svet.
Nisam čitao knjigu. Ne mislim da sam odgovoran za društvo i svet. Ne mislim da sam odabrao da se rodim kao čovek. Ni kao muškarac. Niti sam izabrao maternji jezik.
Nisam uticao na to da 10 najbogatijih ljudi na svetu ima više novca nego 4 milijarde najsiromašnijih.
Ne mogu nigde da objavim tekst o genocidu u Gazi. Nemam akcije u fabrikama naoružanja.
Rohindže ubijaju bez mog učešća. I stanovnike Darfura. Da od mene zavisi, deca u Jemenu bi imala antibiotike.
Bezbroj decenija sam plaćao za zdravstveni sistem koji u ovoj zemlji postoji u rudimentima. Nemam ništa sa iznajmljivanjem "štićenika" kazneno-popravnih domova za prostituciju. Penzioneri nisu zbog mene smrznuti zimi ni gladni većim delom godine.
Moja odgovornost je jednaka mojoj krivici: popijem gajbu piva na dan i družim se sa psima i sa mačkovima.

Jel vataju beleške ili te snimaju za jutjub?
Np prvi sam poceo na poslu malo da radim 60% radnog vremena i provodim 5 mjeseci na odmoru, izdavao sam dugo nekretnine sto mi je omogucilo da mlad idem u penziju te stvari kopiraju od mene. Ne nerviram se, uvijek kazem kad je problem razmisli sta je najgore sto se moze desiti ili nista se ne mora osim umrijeti ili ne brini se nista nije pod kontrolom sto mnogi kopiraju kao zivotni moto.

Kako vi tumacite napisano i koliko ste spremni da primenite to na sebi ?
Немам ја шта да тумачим.
Свако ко пише о КОЛЕКТИВНОМ уместо о ПОЈЕДИНАЧНОМ не заслужује моју пажњу.
Ми нисмо ни мрави ни пчеле па да идемо за колективом.
Имамо слободну вољу.
Грешимо, да. Сваког дана.
Али, ја не могу да будем одговоран ни за шта друго сем за свој живот.
Ма шта ко писао по књигама, са било каквом титулом, то неће променити.

Back