da li ste nekada dali sebi za pravo..

mislim da manipulatori uvek znaju sta rade.
Ima i takvih, ali iz ličnog iskustva i ne baš, jednostavno je manipulisanje način na koji su naučili da se vode u životu, to je njihova normala, za drugo ne znaju. Što su stariji to je sve teže da promene pogled na svet. U suštini daješ im više zasluga nego što zaslužuju.

Ima i takvih, ali iz ličnog iskustva i ne baš, jednostavno je manipulisanje način na koji su naučili da se vode u životu, to je njihova normala, za drugo ne znaju. Što su stariji to je sve teže da promene pogled na svet. U suštini daješ im više zasluga nego što zaslužuju.
a ako se neko koristi toplo-hladnim igricama sa ciljem kontrole,mislis da je nesvesno?

da povredite drugu osobu i tako "proverite" njena osecanja prema vama kako biste znali na cemu ste? :think:
Sociopatski malo. Sećam se lika iz serije koji reče:
You saw my ex, Bonnie? When I met her, she was all alone, and very unhappy, so I knew it'd be easy to get her to fall in love with me. But what I didn't know, was after I broke her heart, would she still love me.

a ako se neko koristi toplo-hladnim igricama sa ciljem kontrole,mislis da je nesvesno?
više da nije svestan da zna šta je to zapravo što radi (manipulacija), već je tako naučio da komunicira sa ljudima i za drugi način ne zna, to je njemu normala, nekad se to može primetiti kada razgovaraš sa njima i primećuješ odsustnost od stvarnosti i činjenica na terenu i u trenutku. Možda je odrastala ta osoba u takvoj porodici gde je način odgoja i zlostavljanje stvorilo takav mehanizam za preživljavanje.

Neću da se proseravam, HealthyGamerGG je odlično objasnio te pojave. Sve kreće od traume iz detinjstva.

Back