Da li ste "kasno" upisali fakultet?

ss77e

Početnik
Poruka
10
Da li ima neko koje upisao fakultet tek sa 22, 23, 24.... pa i 30 godin? Takođe da li ima nekog koje promenio fakultet?

Da li se to vama ispaltilo na kraju? Ja licno mislim da samo kod nas problem ako osoba ne upise odma fakultet i ne zavrsi u roku. Nas narod odma to osuđuje?

Smatram ovu temu zanimljivom da iznesete svoja iskustva.

Da li ima neko koje upisao fakultet tek sa 22, 23, 24.... pa i 30 godin? Takođe da li ima nekog koje promenio fakultet?

Da li se to vama ispaltilo na kraju? Ja licno mislim da samo kod nas problem ako osoba ne upise odma fakultet i ne zavrsi u roku. Nas narod odma to osuđuje?

Sa 21
Diplomirao sa 29

Kad vidim da za sve trreba veza i poznanstva, ne zelim ovde ni da zivim, licno znam opstinara kome je otac platio da dobije posao i odradio posto je bio majstor i eto tad je kao podrzavao tu vlast a sad kad dosli naprednjaci zadnjih deceniju i jace gine za njih.. i posle sto nisi upisao fakultet.

Ne isplati se uopšte studirati u srbiji jedino ako odmah ideš iz zemlje. Što dalje od ove rupčage.

Da, drugi fakultet sam upisala sa 25 godina, kada sa prvim nisam mogla da nađem posao. Niko me nije osudio niti mi prebacivao.

Prosto to nije određeno godinama nego kada nešto stvarno voliš i onda to i studiraj. Vecina kad je završava srednju školi i ne zna šta stvarno želi neki i pogreše i posle se pokaju, a nekima roditelji nemaju novca za plaćanje studija tako da i to treba uzeti u obzir.

Ja planiram da se vratim na faks kada budem imao novca jer sam zbog samofinasiranja odustao. Nisam našao posao na vreme da upisem godinu a i blokade su tu otežale stvar.

Mlad sam jos imam 22 godine tako da nikad nije kasno. Čak na faksu su oni koji su upisali "kasno" imali bolje ocene i bolje kapirali materiju od većine. Od nekih su tražili i da im objasne neke zadatke. Znam jednog lika koji je ostavio studije i posle se vratio a ima skoro 40 godina i porodicu svoju.

Znam gomilu njih koji su studirali po 10 godina. Tako da neke možda i prestigneš.

Ja mislim da je kod nas najviše problem što smo decentrirani i potrebna nam je potvrda drugog. Čoveka ne bi trebalo da bude briga šta “narod” priča… Većinom priča gluposti…

E jeebiga mogao je da taksira kao većina doktora i inženjera u srbiji :kafa:

Za većinu inžinjera ponovo ima posla. Nego mnogi mladi sanjaju da će odmah da budu rukovodioci. Neće u pogon, neće u proizvodnju.

Lekar specijalista danas može bez problema da zaradi 3000 evra esečno.

Za tebe nemam sumnje da nisi ni studirao, kao ni ovaj drugi što su mu naprednjaci uzeli posao. Što se kaže - kiselo groždje.

Za većinu inžinjera ponovo ima posla. Nego mnogi mladi sanjaju da će odmah da budu rukovodioci. Neće u pogon, neće u proizvodnju.

Lekar specijalista danas može bez problema da zaradi 3000 evra esečno.

Za tebe nemam sumnje da nisi ni studirao, kao ni ovaj drugi što su mu naprednjaci uzeli posao. Što se kaže - kiselo groždje.
Meni naprednjaci nisu uzeli posao, ali tadašnja politička garnitura je takođe zahtevala članstvo, a kako sam ja neko ko je oduvek bio izričito protiv takvog načina, nije bilo posla za nepodobne. I do danas se to nije promenilo.

За просвету је увек у Србији била потребна веза. Не мора ни да буде чланство, просто директор може да доведе кога сам хоће. Не постоји ни у закону никакав критеријум при избору наставног особља. Довољно је да имаш дипломи и све друго је небитно. Једино ако би сексулно или физички злостављао ученике можеш да будеш отпуштен из школе.

Upravo zbog toga sam i upisala drugi fax, jer sa prvim, tada, nisi mogao dobiti posao, ako nisi podoban. Kako je nastavnički kadar bio deficitaran u tom periodu, odlučila se za drugi fax, dobila posao. Ali neke stvari se ne menjaju već decenijama, rukovodeći kadar je pod obavezno politički podoban, kao i školski odbori. I da, tada nikoga a ni sada nije briga sa kojim prosekom si završio fakultet...

Back