Da li ste kao mladić zamrzeli život?

• Začetnik teme Začetnik teme Holy1
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Нпр. мене је излуђивало то што је ћале тешки алкос и прави срања и када му нешто кажем он ми одговори "Не пијеш ти него ја" ! Знам да није био глуп и да је схватао поенту шта желим да му кажем али се правио луд и то ме је још више нервирало. Кева пуши три пакле цигарета на дан. Ја се гушим у њеном смраду у стану и кад јој кажем нешто она ми 'ладно одговори: "Ако ти смета изађи напоље" ! И једно и друго без имало саосећајности према мом здрављу и психи па и општој култури.

Razmišljao sam da odem u inostranstvo i da se nikada nikom od njih više ne javim jer ne osećam apsolutno nikakvu bliskost ni emocije sa njim zbog dugogodišnjeg maltretiranja i omalovažavanja, nepoverenja i grdnje. Ja sam dete jedne promašene familije koji živi u ludom vremenu i bojim se da ne skrenem sa pameću..

Ljudi pomagajte molim vas. Svaki komentar mi je važan..
Depresivan si zbog svega toga. Ne smeš da ih voliš, oni su pijavice i crvi. Moraš naći svoj mali svet i izolovati se od njih potpuno.
Posveti se svojoj struci i gledaj da pobegneš najbolje u inostranstvo kao što si i sam rekao.
Traži pare koje ti duguju, a ako krenu da odbijaju reci da su te opljačkali, a po potrebi zapreti im i tužbom da su te opljačkali. Ja bih tako.
Nemoj da radiš kod njih već kod nekog drugog i ako možeš iseli se iz matične kuće što pre - pre ili kasnije ćeš morati.
Ako je neki manji grad i ne možeš da ih izbegneš vidi da promeniš čak i grad.
Nađi neku devojku i vidi da sa njom gradiš neki svoj život i povratiš samopoštovanje i samouverenje.
Njih moraš maksimalno izbegavati i kažem ti da ako si u nekom malom gradu menjaj grad.

Nadjem ga krenem da radim, njih dvojica me zovu natrag jer nema ko da im radi..Ja ne pristanem, tata me i svi rođaci i brat i mama i baba terorišu zašto idem da radim za drugoga i hoce da me se odreknu.
Ako im trebaš samo reci da moraju da te plate, da nećeš da radiš za džabe i da moraju da te prijave da ti ide staž.
Traži im neku poveću sumu tipa 700-1000 evra mesečno.

Da sam na tvom mestu počeo bih da ih psujem i da se bečim čim tako nešto probaju u stilu : "Ko ste vi budale da meni određujete gde ću ja da radim i šta ću da radim?!"
Najbolje bi ti bilo da pobegneš što pre.

Razmišljao sam da odem u inostranstvo i da se nikada nikom od njih više ne javim jer ne osećam apsolutno nikakvu bliskost ni emocije sa njim zbog dugogodišnjeg maltretiranja i omalovažavanja, nepoverenja i grdnje. Ja sam dete jedne promašene familije koji živi u ludom vremenu i bojim se da ne skrenem sa pameću..
Da nisi ovako pismen pomislio bih da si iz romske/ciganske familije. Inače nemam ništa protiv njih, nisam rasista.
Ovaj nivo kolektivizma, hijerarhije i bukvalno ropskog položaja postoji još jedino kod njih.
Moraš pobeći iz te užasne porodice.

Ali ne skroz, bez obzira kakvi su, oni su ti porodica i moraš im se naći ali im jasno stavi do znanja da hoćeš da se odseliš, osamostališ i živiš život bez njih.

Samo imaš tu nesreću da tvoji roditelji imaju taj neki sindrom da više vole jedno dete.

A da ti kažem, to ti je možda čak i olakšavajuća okolnost - dragi roditelji, eto vama vašeg zlatnog sinka pa neka on brine o vama a ja ću sam sebi da krčim put! Ti to možeš
Debelo grešiš samo zbog jednog razloga - a to je da ne razumeš patološke porodice.
Nije samo da oni vole jednog više nego njega mrze i pravi je otirač. Njima smeta svaki njegov uspeh i samo postojanje.
To je krajnje toksična sredina zbog koje će on večno ispaštati.
Pazi on to nije direktno napisao, ali već 4 godine razmišlja o samoubistvu i "svakakve misli mu dolaze kad se kupa".
Takav kancerogen odnos moraš prekinuti inače će ceo život da te jede.

4 godine momak od 26 godina želi da se ubije, a to znači da od 22 godine je suicidalan. Pazi ti kakva je to porodica kad je on od 22 god suicidalan.:roll:
Od takve porodice mora pobeći inače će večno da ga jede.
On traži samopoštovanje i vrednost, a služi samo da ga zaseravaju iskompleksirane budale ceo život.

Samo imaš tu nesreću da tvoji roditelji imaju taj neki sindrom da više vole jedno dete.
Taj sindrom se zove maligni narcisoidni poremećaj ličnosti. Deca gde je makar jedan takav roditelj često izvršavaju samoubistvo ili postanu neki ludaci, ubiju nekog itd.
Prosto rečeno - odjebi ih. Ali ne skroz, bez obzira kakvi su, oni su ti porodica i moraš im se naći ali im jasno stavi do znanja da hoćeš da se odseliš, osamostališ i živiš život bez njih.
Grešiš ovde samo zbog jednog razloga.
JER SVI SU PROTIV NJEGA!
Njegova majka ili otac potpuno vladaju tom porodicom, rodbinom rođacima i imaju njihovu podršku ovde.
Ejjjj, kad njega rođena baba hoće da se odrekne to znači da njegova majka ili ćale imaju potpuni uticaj.
E zato ON MORA DA PREKINE sve odnose sa njima ili će oni naći načina da ga ponovo podjarme.:lol:

Bio sam u Americi i radio, zaradio nesto para i doneo u Srbiju. Brst i tata su od tih, a i nesto svojih novaca trgovali automobilima i sebi zaradjivali novac.
Idi kod advokata koliko sutra i vidi da ih tužiš ZA PLJAČKU.
Jer ovo je zapravo pljačka.
Znači prvo nađi sebi stan ako već nisi i posao već imaš i traži da ti vrate te pare.
Ako ne vrate zapreti da ćeš ih tužiti ZA PLJAČKU, jer ovo je zapravo PLJAČKA.
I tuži ih slobodno.
Pa nek te se odriču koliko hoće pazi šta ti kažem.
Pravo rešenje.

Tvoj idiotski potez je bio što nisi stavio te pare u banku na svoje ime već si njima dao.
Pravi si debil tu ispao, ali to je normalno s obzirom da te ceo život zayebavaju i ispiraju ti mozak.

Jel vidiš Kristofere kako ljudi ispiraju mozak i zayebavaju dečka na svakom koraku.

Živo me zanima da li bi se tako prema tebi ponašali kad bi tvom ćalu stigla krivična prijava na kućnu adresu.:per:

Bio sam u Americi i radio, zaradio nesto para i doneo u Srbiju. Brst i tata su od tih, a i nesto svojih novaca trgovali automobilima i sebi zaradjivali novac
Probaj ovako da razgovaraš sa njima.

1) Reci da želiš da se osamostališ i da stvoriš sebi život, da ti treba tvoj dinar, da želiš da se oženiš i zasnuješ svoju porodicu
2) Reci im da nećeš džabe da radiš kad već neko može da te plati za tvoj rad i da nećeš da radiš za njih
3) Reci da moraju da ti vrate tvoje pare koje si zaradio u Americi ili da razmišljaš i o krivičnoj prijavi.
4) Insistiraj na tome da nećeš da radiš za njih jer ne vrednuju tvoj rad. Pokušaće da te privole da radiš za njih i to moraš odbiti po svaku cenu.

Ako govoris engleski toplo ti preporucujem ovu knjigu:

1618425069037.png

Knjiga je puna dobrih primera, sigurno ces se naci u nekom od njih.
Ukratko, Eyeopener!!!

Dobar dan.

Da li vam se desilo nekada u nekom periodu života da mrzite svaki dan sto ste se probudili?
Mene takav osecaj i period prati 4 godine unazad i sve je jači..
Rođen sam u kući koja je dobrostojeća ali pod stalnim pritiskom roditelja i okoline da budem ono sto se od mene ocekuje da budem iako to ne zelim, tako sam odrastao sa malo poverenja u sebe. Uglavnom me drzi utisak da me niko ne poštuje i neceni, da moje mišljenje nije važeće i da su moji postupci i reči bezvredni - te tako svakodnevno ponekad i sažaljevam sam sebe.
Odrastao sam u kuci gde me je majka maltretirala od malena, prvo zbog mojih ocena u osnovnoj školi. Želela je da budem bolji djak pa mi je uterivala neviđeni strah sa batinama i omalovažavanjem, vikom i drekom.

Mislim da je sve to imalo za posledicu da sam ja totalno promašena i izgubljena ličnost u ovom životu. Dok se tuširam padaju mi svakakve stvari na pamet.. Mislim da je ovo ružno reći ali mislim da mi ništa ne ide od ruke i da ne mogu da radim ono što ja žrlim i osećam zbog pritiska sredine, zbog strahova i zbog gubitka samopouzdanja. Mojoj bolesti nema leka, a za koji dan ounim 26 godina.

Dok je moj mladji brat mnogo uspesniji od mene i priznatiji. Pored moje majke ja mom ocu nikada nisam bio dovoljno dobar. Sve jr uvek poveravao bratu i uvek je njega pitao za mišljenje, kad binse i u retkim situacijama zadesilo da brat nije sa nama upitao bi i mene, ja bih mu odgovorio, a on bi mi uzvratio: "I ja sam našao koga ću pitati.."

Izgubio sam tri koja najbolja druga iz detinjstva sad se druže sa mojim bratom jer su ih spojile materijalisticki stavovi i principi pogleda na svet.

Cak i tatini i mamini prijatelji, rođaci, komšije i poznanici me gledaju kao nekog imbecila, bukvalno se nekada osećam kao da nepostojim i da moje mišljenje nije nikom bitno niti ko mari za mene.

Evo primer. Bio sam u Americi i radio, zaradio nesto para i doneo u Srbiju. Brst i tata su od tih, a i nesto svojih novaca trgovali automobilima i sebi zaradjivali novac. Ja sam automobile sredjivao sa bratom - šmirglao, gitovao, farbao, polirao, menjao delove i sl poslove. Dakle oni delimicno sa mojim novcem rade biznis, ja im radim sve elektricarske, mehanicke, limarske i farbarske, putne poslove a nikakvu zaradu ne vidim od toga jer sve ode u njihov dzep. I onda sa tim sto zarade doteruju nova vozila koja ja opet sredjujem sa bratom a oni zaradjuju i tako obrću novac. Ne bi me to toliko ni pogodilo sto im radim za dzabe i sto koriste moj novac, vec me je vise pogodilo kad mi kazu da sam NERADNIK i da štekam svaku paru. Kada pitam za moj dro kazu mi imaš da jedeš to ti je dovoljno i ne brisem o krovu nad glavom..Ako ja za mesec dana rada zaradim tek toliko da imam da jedem a da nemam dinara u dzepu sa 26 onda su ovo luda vremena.
Probam da nadjem drugi posao..Nadjem ga krenem da radim, njih dvojica me zovu natrag jer nema ko da im radi..Ja ne pristanem, tata me i svi rođaci i brat i mama i baba terorišu zašto idem da radim za drugoga i hoce da me se odreknu...

Ljudi pomagajte molim vas. Svaki komentar mi je važan..
Mlad si da zamrziš život, imaš i dovoljno vremena za novi "reset".Mlad si, prav i zdrav! To je najvažnije za novi početak.
Vidi sam šta bi želeo i gledaj sebe!
Jbg...nisi ti kriv što si odrastao i živiš u takvom okruženju, tako ti se igrom sudbine zalomilo! Ali bićeš kriv, ako im dozvoliš da te "samelju" i "iscede", jer nikada im nećeš valjati i biti dobar! Ali...to možeš biti sebi, prema tome furaj po svome i "ne osvrći se sine"!
S druge strane, svako ko od roditelja ne dobije razumevanje i podršku kroz život, ne trebaju mu ni kao "kamen spoticanja"! Fer enough!Svako dobro!

Poslednja izmena:

Back