Da li ste izmanipulisani?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pobunjenik, veronauka i evolucija su kao dupe i oko! Pazi, ti kažeš materijalni dokazi nisu potrebni jer oni VERUJU!?!? Pa zašto svi (velika većina) veruju u Boga, Isusa,...?
Sve masovne samoubice i ubice ove planete su utripovani bili pričom o nečem nadljudskom, (Bog mi se obratio i sl. shit).
MATERIJALNO DOKAZI SU OBAVEZNI ZA SVAKI TIP TVRDNJE ILI VEROVANJA! Inače, svako može da priča svašta i skriva se iza dobre priče.
A Jevanđelje...? Zar to iko realan može da uzme kao dokaz da se nešto desilo ili ne? Smešno!
A evolucija jeste teorija, ali ima naučnu osnovu i moguće je da se stvarno tako nešto i zbilo. Pa to se dešava i danas i nauka još nema objašnjenje zašto (kako dete nastaje – šta natera prvu ćeliju na prostu deobu?). Ali veronauka ima rešenje: BOŽIJE DELO!?!? Strašno! Naivčine jedne!

Jakobinac:
Glas Sauronov:
Pa ipak postujem Srpsku pravoslavnu crkvu kao NACIONALNU instituciju.
Nesto sam propustio? Od kada je to crkva nacionalna institucija? Gde se u zavetima pominje nacija? Jel njih Isus poslao da brane svoju naciju ili se bore za ostvarenje deset bozjih zapovesti? Zar samog Isusa nisu ubili nacionalisti? Ko tebe kamenom ti njega hlebom? Filaret, Pahomije, BIA, Arkan...? Nesto mi se tu ne slaze? Sta li Bog gore kaze kada pogleda ponasnje SPC?

Potpuno se slazhem!!!!

DisMisaL:
Jomini, daj mi materijalni dokaz za sledece stvari: ljubav, pravda, nada, itd. ili hoces reci da ni u njih ne treba verovati.
Sve si pomešao! Ne tražim ja dokaz da li treba verovati u nešto ili ne, to bi bilo kao raspravljati o ukusima. Kao što rekoh, treba verovati u nešto, u neko osećanje, jer je jednostavno tu. (A i to je hemija i biologija: nešto lepo izgleda, odmah se u čoveku pokrene neki hormon, enzim ili slično i daje osećaj zadovoljstva i spokoja).
Ja insistiram da se dokaže vaskrsnuće i takve stvari. Nije problem ako se veruje u Peru Petrovića i njemu se molimo za sreću, već ako to radimo jer je isti Pera navodno pao sa skele od 20 metara na glavu i ustao kao da se ništa nije desilo. A mi ZATO sledimo njega??!! Ma dajte! Ponavljam, treba verovati, potrebno je tako nešto radi unutrašnjeg mira nekim ljudima, ali naći neku svoju stvar, ličnu, i tome se, da kažem, moliti ili šta već ako baš mora.
Ljubav, pravda i nada su osećanja koja POSTOJE. Volimo nekog (oni enzimi i hormoni od malo pre), i to je tako. Želimo da kad nekog zagrlimo, da i taj nas zagrli, a ne da nas otera – pravda. Očekujemo da će biti lepše, recimo vreme, i iščekujemo nestrpljivo – nada. Sve su to samo stanja. I to je tako, kao aksiomi u matematici.
Meni je najteže dokazati da su jedan i jedan – dva. To je nemoguće, jar ako neko sam to ne razume, niko živ mu ne može objasniti, zar ne?
Biti realan, i nema nam kraja!!!

P.S.
U Novom Sadu je u poslednjih 10-ak godina izgradilo toliko crkava (ne samo pravoslavne) i uložilo u iste, da je za te pare moglo da se renovira (ali u pravom smislu reči) porodilište ili kupi mnooooogo opreme za bolnice koje su čemer kakav ne zaslužuje svetlost dana. Zatražite dokaz i za ovo, stiže prvim mailom. Mnogi bi bili spašeni bolesti, mnogi ne bi oplakali svoje. ALI NE! Mi ćemo upaliti sveću, prekrstiti se kako ko zna, odrecitovati iz Očenaša stih koji još pamtimo (da ne pričam o ostalim molitvama) i otići kući i zaspati kao da smo nekom život spasili!!!!!! Eee, to je čudo!!!! Bez dokaza! Ko ne shvata – neće nikad.

jomini:
Kao prvo, Bog ne postoji! Izmišljena stvar da bi se manipulisalo naivnim, glupavim i uplašenim narodnim masama. A Isus,... Čovek je bio izuzetno napredan političar i manipulator. Ok, možda mu je namera bila dobra, ali se to sve izjalovilo.

Imas li dokaze za svoje tvrdnje?

Posle ovoga sam izgubio volju da citam dalje, pa ne mogu ni komentarisati...

Jomini, ali zasto onda sumnjati u potrebu drugih ljudi da veruju u Peru Lozaca, uskrsnuce i slicno? Slazem se da je Isus bio samo vodja sekte koja je uspela da opstane i nakon njega i postala onim sto sada nazivamo hriscanstvo. Isto je sa Muhamedom, Budom ili seoskim vracevima na Novoj Gvineji. Ono sto se trudim da odbranim nisu njihove tvorevine, vec ideje na kojima su one zasnovane. Svi ti ljudi koji pale svece, oni ne slusaju poruke tipa "ljubi bliznjega svoga", oni samo traze prodavce oprosta. Ali ako imamo oci samo za lose stvari oko nas, to znaci da i u sebi polako ustupamo mesto zlu.
Da ne skrecemo mnogo u pitanja oko religije i materijalnih dokaza za stvari iznete u svetim knjigama i predanjima, ovde je pitanje oko toga da li su nasi roditelji imali pravo da obave nase krstenje ili ne? Ako uzmemo da se roditelji (uglavnom) trude da ispravno vaspitaju svoju decu i da im ukazu na neke vrednosti, onda da. Uostalom niko nam ne brani da kasnije u zivotu sami izaberemo neku drugu religiju ili postanemo ateisti. Problem nastaje sa verskim pomodarstvom u Srba.

DisMisaL:
Da ne skrecemo mnogo u pitanja oko religije i materijalnih dokaza za stvari iznete u svetim knjigama i predanjima, ovde je pitanje oko toga da li su nasi roditelji imali pravo da obave nase krstenje ili ne? Ako uzmemo da se roditelji (uglavnom) trude da ispravno vaspitaju svoju decu i da im ukazu na neke vrednosti, onda da. Uostalom niko nam ne brani da kasnije u zivotu sami izaberemo neku drugu religiju ili postanemo ateisti. Problem nastaje sa verskim pomodarstvom u Srba.

Tako je, ali nece te on shvatiti.
Pomodni pravoslavci (primeri: Lecic, Batic) i pomodni ateisti (vecina ostalih dosmanlija i reformskih talibana) su samo dva kraja iste medalje.

DisMisaL:
Jomini, ali zasto onda sumnjati u potrebu drugih ljudi da veruju u Peru Lozaca, uskrsnuce i slicno? Slazem se da je Isus bio samo vodja sekte koja je uspela da opstane i nakon njega i postala onim sto sada nazivamo hriscanstvo. Isto je sa Muhamedom, Budom ili seoskim vracevima na Novoj Gvineji. Ono sto se trudim da odbranim nisu njihove tvorevine, vec ideje na kojima su one zasnovane. Svi ti ljudi koji pale svece, oni ne slusaju poruke tipa "ljubi bliznjega svoga", oni samo traze prodavce oprosta. Ali ako imamo oci samo za lose stvari oko nas, to znaci da i u sebi polako ustupamo mesto zlu.
Ljudi, nemojte se ljutiti! Slažem se za potrebu u verovanje u nešto, ali kad pričamo o uskrsnuću i sličnom, to kvari sliku. Neka veruje ko hoće i u šte hoće. Mora se verovati, ali razumno naći u šta. Pa u Indiji je krava sveta stvar, ali ne zato što je uskrsla ili zbog neke njene magije. Jednostavno je odabrana, a motiv zaista ne znam. Problem je motiv zašto verujemo u Peru, Isusa ili kravu. Što se tiče onog o roditeljima, njihovo ubeđenje je bilo da rade pravu stvar. Nema problema. Ja sam kršten sa 6 meseci. Venčao se u crkvi. Krstio dete na prvom rođendanu. Lepi su to običaji, ali motiv je čudan za većinu vera. Pa Islam je agresivna vera, zar treba da se slažemo s njim, ili da kažemo kako su ti ljudi naivni kad im vera nalaže kojekakve ratove, mržnju prema drugim verama,... Motiv i pravu stvar odabrati i verovati. To ja želim da kažem.

Gresis sto se tice islama. Ma koliko to cudno zvucalo neupucenima, islam je jedna od tolerantnijih vera. Njihov fanatizam koji susrecemo u poslednje vreme nije produkt verskog ucenja, iako cak i oni zele da tako izgleda, vec autokratskog uredjenja u njihovim drzavama, za koje lokalni vlastodrzci zloupotrebljavaju religiju kao objasnjenje masama zasto tako treba da bude i za suzbijanje modernizacije, koja bi ih lisila vlasti.

Islam jeste izvorno tolerantna religija i njihova civilizacija je imala velika dostignuca kada je u Evropi bio "mracni srednji vek" (mada, pitanje koliko je on bio mracan).
Ali nesto je kod njih kvrcnulo, verovatno kad ih je Tamerlan vratio u kameno doba... U svakom slucaju oni JESU sada neprijateljski rasplozeni prema svima ostalima.
Naravno, nisu svi, ali ne mozemo se uzdati u "zdrave snage" u okviru islama koje ce "pocistiti svoje dvoriste".

BOG vam pomogao !!!Kršten sam kao što i treba svaki SRBIN i PRAVOSLAVAC
da se krsti- ubrzo po rođenju ! U čemu je tu manipulacija ? Zar treba da čekati 10-18-30... godina.A
ko kaže da ćemo ih dočekati ?
SPC je za SRBE oduvek bila i biće telo Božije.
SRBIJA i PRAVOSLAVLJE !!!

Slobodance:
da se krsti- ubrzo po rođenju ! U čemu je tu manipulacija ? Zar treba da čekati 10-18-30... godina.A

Ju, ju, pa ovo je strasno!

Jel ovo skup anarhista.....

Izmanipulisani??????

Prvi i poslednji put......

Nego da ja komentarišem....
Ja sam kršten kao mali , sa godinu kad je i "red".
"Red" je nešto što nije manipulacija , već tradicija.
Pošto to nije uticalo na mene (dogadjaj u 1 godini života) osim ako tvrdite da krštenjem dobijamo andjela čuvara (ali onda ste religiozni) ja tu ne vidim manipulaciju.....

Meni se svidja poštovanje izmedju ljudi, običaja i osećanja.....To me ne čini vernikom , ILI ME ČINI VERNIKOM.....
-Ne čini drugome ono što nebi voleo da čine tebi
Iz ove jedne jedine misli i zakona, slede (ako se upoznaju osnove psihologije i sociologije) sve božije zapovesti...
-Ako se pridržavamo božijih zakona (ne i molitva i verovanja, a još manje sujeverja) dali SMO VERNICI.
-Svi će reći da živite bogougodan život.....
-Dali je vera i duhovna ispunjenost veća kod onoga ko se moli celog života bez ulaženja u suštinu i razumevanje šta i zašto je to tako.....i koji će kad pritisne nevolja velika da se pita zašto je on to zaslužio.....ili onaj koji je zacrtao ono što ga čini , što ga ispunjava i što mu nikad neće oduzeti ni nadu ni snagu da prebrodi sve....

Mudri ljudi će vam reći da nije svaka istina za svakoga. Ako Bog ljudima pruža druga i pomoć onda kad svi odu svojim putevima, treba li tim ljudima oduzeti to rečima da bog ne postoji.
A opet kako dokazati onima koji ne osećaju smirenost i blagost koju duši pruža Bog.
Zato izabranima će biti jasno , ostali će samo nagadjati.....

Ostali će sada više nego ranije religiju i Boga koristiti kao loz za lutriju (daj bože bomozi), nemajući ni nameru ni znanja šta u bibliji piše i šta to štivo znači ustvari....

Crkva se nije baš pokazala kao borac za pravdu.....
Ali crkva je skup činovničića koji osveštavaju i rade ostale "nadničarske " poslove.....
--Sveštenik koji ne može da prepozna kakav mu je vernik na vrata zakucao, i nije za sveštenika....
--Sveštenik koji zbog toga sve vernike tretira isto i tako ih svodi na stoku iz parohijskog tora..... i nije za sveštenika....

Moj stav na ovo pitanje , kao ateiste ali ne zauzimajući stav koji isključuje drugu stranu....

Glas Sauronov:
Islam jeste izvorno tolerantna religija i njihova civilizacija je imala velika dostignuca kada je u Evropi bio "mracni srednji vek" (mada, pitanje koliko je on bio mracan).
Ali nesto je kod njih kvrcnulo, verovatno kad ih je Tamerlan vratio u kameno doba... U svakom slucaju oni JESU sada neprijateljski rasplozeni prema svima ostalima.
Naravno, nisu svi, ali ne mozemo se uzdati u "zdrave snage" u okviru islama koje ce "pocistiti svoje dvoriste".

Daj brate, ne sviraj! Ako si citao kuran video bi kako je to jedna drzavotvorna knjiga (misao), kao i biblija. Dakle tu nema nikakvih verskih, duhovnih, niti bilo kakvih stvari. Takodje, ako si samo gvirnuo u Bagavadh Gitu, tu lepo na pocetku opisuje bitku, autor vidi to kao neku duhovnost. Sve to mozda i jeste duhovnost, za narod kome je ta (te) knjige posvecena/e, kao i za nas koji neki Kosovski boj vide isto nekakvu duhovnost: borbu Hriscana (dobra) protiv zla (Turaka).

jomini:
Slobodance:

Ne znam da li si hteo reći "strasno" ili "strašno" ali ako si SRBIN-PRAVOSLAVAC ovo je ISTINA !!!

Slobodance:
jomini:
Slobodance:

Ne znam da li si hteo reći "strasno" ili "strašno" ali ako si SRBIN-PRAVOSLAVAC ovo je ISTINA !!!
Strašno! Telo Božije, SPC, pravoslavlje,...?
Daj opusti se čoveče. Ti si zaljubljen u sve ovo navedeno, opčinjen, šta?
Srbija,..? Ma daj.

Zemlja u kojoj živim,a samim tim i volim najviše na svetu je SRBIJA,religija koja je SRBSKA - oduvek je PRAVOSLAVNA!To je nešto najnormalnije na svetu!
A ti ako si jomini ili gremlini ti voli svoju zemlju,veru ili šta već voliš,ako uopšte voliš nešto .

Slobodance:
Zemlja u kojoj živim,a samim tim i volim najviše na svetu je SRBIJA,religija koja je SRBSKA - oduvek je PRAVOSLAVNA!To je nešto najnormalnije na svetu!
A ti ako si jomini ili gremlini ti voli svoju zemlju,veru ili šta već voliš,ako uopšte voliš nešto .
Pa voli je, to je u redu, ali budi umeren, a ne napaljen! Ponašaš se kao nekakav ekstremista!
I piše se SRPSKA, a ne SRBSKA! Srbine! I kao što neko ovde jednom reče, naučite malo pravopisa i gramatike. Srbijo!

jomini:
Slobodance:
Pa voli je, to je u redu, ali budi umeren, a ne napaljen! Ponašaš se kao nekakav ekstremista!
I piše se SRPSKA, a ne SRBSKA! Srbine! I kao što neko ovde jednom reče, naučite malo pravopisa i gramatike. Srbijo!

Ja namerno pišem SRBSKA! Teško da bi ti shvatio zbog čega !

Kao prvo, Bog ne postoji! Izmišljena stvar da bi se manipulisalo naivnim, glupavim i uplašenim narodnim masama. A Isus,... Čovek je bio izuzetno napredan političar i manipulator. Ok, možda mu je namera bila dobra, ali se to sve izjalovilo.
Mislim – vaskrsnuo??!??!! Da vam još nešto pojasnim! Kada neko umre, ne može da oživi i vrati se da još neko vreme priča svoju pričicu ili iznosi ideje, bilo pozitivne ili ne. Ima li neko ko može da dokaže drugačije? Ja moju tvrdnju mogu dokazati bar 10 puta dnevno.
Znači nije vaskrsnuo! Ako je uopšte bio i mrtav i ako se išta slično desilo. S kolena na koleno se prenosila jedna priča, i dok je stigla do civilizovanog pisanog dokumenta šte se desilo pre oko 2000 godina, ostalo je ono što sada ''znamo''.
Mislim da je bilo ovako: čovek promovisao svoju ideju (ili shvatanje) vlasti se naravno nisu složile (a kada se vlast složi ili bar sasluša nešto što im nije u interesu?) i odlučili da ga okače pred svima za primer (tada je to bolo cool). On, međutim, malo bistriji od bolida na vlasti, a praćen sledbenicima (koji su naravno bili naivni, uplašeni ili glupavi, kao oni s početka priče), shvati da nema šale i smisli fenomenalan plan. Nađe VEOMA LAKO dobrovoljca koji liči na njega, ispriča mu priču tipa ''bićeš poznat, imaćeš svoju ulicu i Trg, možda za koju godinu i spomenik na istom'', ubedi ga da se predstavlja par dana kao on i da fasuje umesto njega. ''A možda se i izvučeš, sredićemo mi to, ne brini''. Tada su svi onako neuhranjeni i neobrijani ličili kao jaje jajetu. Možda mu je i nekako zbrinuo snajku i decu. Ovaj, sav srećan, prihvati. I naravno fasuje. Isus ode u ilegalu neko vreme, i pojavi se na nekom brdašcetu iza zapaljenog žbunića. Dalju priču manje-više znamo od lokalnog sveštenika ili baba i deda. I UĐE ČOVEK U LEGENDU!!!!!
Koa što rekoh, izuzetno pametan i dalekovid čovek.
Sve u svemu, simpatična bajkica.
Indijanci, slična priča. Vrač plemanski, malo bistriji od drugih, shvati da kad vetar duva sa recimo neke planine ili vidi oblake crne sa reke, biće kiše. Čovek prati te stvari neko vreme i vidi da je to tako. Priroda. I pomisli: daj da ja to iskoristim. Sledeći put kad dune vetrić, on počne da skače i peva dva sata (trudi se), i, eto kiše tog dana! A naivni,....... uuuuuuuu, al' ovaj zna posao! Mislim, stvarno??? Ili ono: zapali neku travku, duva u bolesnika i ako ovaj ozdravi, eto bod u gostima. A ako ''lupi krilima'', bude ono – nije mu bilo spasa. Naravno pre toga se već proslavio sa kišom.
Slažem se da bi možda trebalo verovati u nešto, ali u jednog čoveka, koji je povremeno kao svi mi bio bolestan, imao prolive i zubobolje, spavao sa snajkama svađao se, psovao itd., pa malo je naivno.
Ljudi verujte u bilo šta, ne namećite drugima. Molite se stolici, flaši, ormanu, drvetu,... Svejedno. Ako morate da verujete da vas je nešto spasilo nečega, zašto mislite da je to neko živo biće od pre ko zna koliko godina? Priroda, sticaj okolnosti, medicina, neka nepoznata još sila (ali ne onakva kao prethodne). Sve se objašnjava logočno i naukom. A ako nešto ima nepoznato, zasigurno nije čudo, već jednostavno još niko nije provalio.
Neko ne shvata kako to da avion poleti i leti, kako brod od ko zna koliko hiljada tona ne potone uprkos vazduhu u njemu. A sve ima tako jednostavno i logično objašnjenje. ili Bermudski trougao. 100% prosto i jednostavno objašnjenje, ali pošto ga niko još ne zna (ili možda zna), odma je čudo.
Toliko. Sad mišljenja, ali MOLIM VAS, potkrepite logikom i smislom to što napišete!
Nisam mislio da vređam, unapred izvinjenje, samo sam realan. Pokušavam.

Pobunjenik, veronauka i evolucija su kao dupe i oko! Pazi, ti kažeš materijalni dokazi nisu potrebni jer oni VERUJU!?!? Pa zašto svi (velika većina) veruju u Boga, Isusa,...?
Sve masovne samoubice i ubice ove planete su utripovani bili pričom o nečem nadljudskom, (Bog mi se obratio i sl. shit).
MATERIJALNO DOKAZI SU OBAVEZNI ZA SVAKI TIP TVRDNJE ILI VEROVANJA! Inače, svako može da priča svašta i skriva se iza dobre priče.
A Jevanđelje...? Zar to iko realan može da uzme kao dokaz da se nešto desilo ili ne? Smešno!
A evolucija jeste teorija, ali ima naučnu osnovu i moguće je da se stvarno tako nešto i zbilo. Pa to se dešava i danas i nauka još nema objašnjenje zašto (kako dete nastaje – šta natera prvu ćeliju na prostu deobu?). Ali veronauka ima rešenje: BOŽIJE DELO!?!? Strašno! Naivčine jedne!

Sve si pomešao! Ne tražim ja dokaz da li treba verovati u nešto ili ne, to bi bilo kao raspravljati o ukusima. Kao što rekoh, treba verovati u nešto, u neko osećanje, jer je jednostavno tu. (A i to je hemija i biologija: nešto lepo izgleda, odmah se u čoveku pokrene neki hormon, enzim ili slično i daje osećaj zadovoljstva i spokoja).
Ja insistiram da se dokaže vaskrsnuće i takve stvari. Nije problem ako se veruje u Peru Petrovića i njemu se molimo za sreću, već ako to radimo jer je isti Pera navodno pao sa skele od 20 metara na glavu i ustao kao da se ništa nije desilo. A mi ZATO sledimo njega??!! Ma dajte! Ponavljam, treba verovati, potrebno je tako nešto radi unutrašnjeg mira nekim ljudima, ali naći neku svoju stvar, ličnu, i tome se, da kažem, moliti ili šta već ako baš mora.
Ljubav, pravda i nada su osećanja koja POSTOJE. Volimo nekog (oni enzimi i hormoni od malo pre), i to je tako. Želimo da kad nekog zagrlimo, da i taj nas zagrli, a ne da nas otera – pravda. Očekujemo da će biti lepše, recimo vreme, i iščekujemo nestrpljivo – nada. Sve su to samo stanja. I to je tako, kao aksiomi u matematici.
Meni je najteže dokazati da su jedan i jedan – dva. To je nemoguće, jar ako neko sam to ne razume, niko živ mu ne može objasniti, zar ne?
Biti realan, i nema nam kraja!!!

P.S.
U Novom Sadu je u poslednjih 10-ak godina izgradilo toliko crkava (ne samo pravoslavne) i uložilo u iste, da je za te pare moglo da se renovira (ali u pravom smislu reči) porodilište ili kupi mnooooogo opreme za bolnice koje su čemer kakav ne zaslužuje svetlost dana. Zatražite dokaz i za ovo, stiže prvim mailom. Mnogi bi bili spašeni bolesti, mnogi ne bi oplakali svoje. ALI NE! Mi ćemo upaliti sveću, prekrstiti se kako ko zna, odrecitovati iz Očenaša stih koji još pamtimo (da ne pričam o ostalim molitvama) i otići kući i zaspati kao da smo nekom život spasili!!!!!! Eee, to je čudo!!!! Bez dokaza! Ko ne shvata – neće nikad.

Ljudi, nemojte se ljutiti! Slažem se za potrebu u verovanje u nešto, ali kad pričamo o uskrsnuću i sličnom, to kvari sliku. Neka veruje ko hoće i u šte hoće. Mora se verovati, ali razumno naći u šta. Pa u Indiji je krava sveta stvar, ali ne zato što je uskrsla ili zbog neke njene magije. Jednostavno je odabrana, a motiv zaista ne znam. Problem je motiv zašto verujemo u Peru, Isusa ili kravu. Što se tiče onog o roditeljima, njihovo ubeđenje je bilo da rade pravu stvar. Nema problema. Ja sam kršten sa 6 meseci. Venčao se u crkvi. Krstio dete na prvom rođendanu. Lepi su to običaji, ali motiv je čudan za većinu vera. Pa Islam je agresivna vera, zar treba da se slažemo s njim, ili da kažemo kako su ti ljudi naivni kad im vera nalaže kojekakve ratove, mržnju prema drugim verama,... Motiv i pravu stvar odabrati i verovati. To ja želim da kažem.

Strašno! Telo Božije, SPC, pravoslavlje,...?
Daj opusti se čoveče. Ti si zaljubljen u sve ovo navedeno, opčinjen, šta?
Srbija,..? Ma daj.

Е и ја се слажем ОВО ЈЕ СТРАШНО

Човек поби хришћанство,поби веру ,поби цркву

Стварно некада неко даје себи за право да је његова мисао једина исправна а продаје толеранцију,екстремизам је ову у најгорем могућем облику

Е и ја се слажем ОВО ЈЕ СТРАШНО

Човек поби хришћанство,поби веру ,поби цркву

Стварно некада неко даје себи за право да је његова мисао једина исправна а продаје толеранцију,екстремизам је ову у најгорем могућем облику
Sve bez ijednog leša:klap:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back