Da li ste izabrali zanimanje koji volite?

Ja sam je tek izabrala, tek je studiram, a mislim da se isto ne pronalazim bas u toj izreci. Tesko je u ovoj zemlji izabrati ono sto zelis i volis da radis, jer uvek se mora gledati da to bude profitabilno. Pa tako ja odoh na prava, umesto na moj san arhitekturu. Ne kazem da ne volim prava, ali videcemo, zavisi i gde cu se zaposliti AKO zavrsim, a nadam se da hocu :)

"Izaberi posao koji volis i neces morati da radis nijedan dan u zivotu"
Konfucije

Da li se prepoznajete u tome? Da li ste izabrali bas takav posao/zanimanje ili mislite da ste mogli da izaberete nesto sto vam vise lezi?

Slažem se, više manje. :lol:

U početku nisam i mnogo sam patila zbog toga i prebacivala sebi. Međutim, promenila sam posao i već 2 godine zaista uživam u onom što radim.

Blago vama. Ja sam izabrao ono od čega, kako su rekli, može da se živi.

civil_engineering.jpg

Mmmm da, izabrala sam ono sto sam zelela jos kao mala - arhitekturu. Doduse, jos uvek sam samo arhitekta u pokusaju :D Zelela sam arhitekturu jer sjedinjuje egzaktne nauke i kreativnost, a ja prosto ne znam sta vise volim. Ipak posle nekoliko godina studiranja... mozda mi ona umetnicka strana ipak vise lezi :D

Наравно...доста људи тврде да је у животу најбитније радити оно што волиш...само има доста занимања од којих у људи не могу да живе па се одлуче за оне профитабилније углавном за оне за које су у младости тврдили како никако неће радити...Ја има ту срећу да је моје занимање одлично плаћено али питање је хоће ли бити док ја завршим факултет...

Back