Da li ste introverti ili ekstroverti ili neka sredina izmedju to dvoje

Vi ste...

• Ukupno glasova
    13
Svaki introvert kad popije alkohol postaje ekstrovert. Hehe
Pošto povremeno kao introvert uživam u alkoholnim pićima, mogu to i da potvrdim. Pod dejstvom alkohola mi se češće dešava deljenje intimnih ideja, dok to nije slučaj ni pod razno kad pijem samo limunadu.
Ekstroverti, što me bolje poznaju, me obavezno smatraju asocijalnom, ali nisam.
Pronalazim ja svoje društvo lako, i čak je to veoma zabavno-samo nije po merilima nekog suštog ekstroverta.
Ne prihvatam epitet asocijalnosti. Volim razgovor i druženje, ali više jedan na jedan. Ne kao neko kome treba npr. roštilj i 25 ljudi-prijatelja da bi se osećao super.

covek se ne radja svojom voljom, ne zivi svojom voljom i ne umire svojom voljom. Svi ljudi su razliciti tako da niko nije dobio nikakvu priliku, nego se rodio takav kakav je, sto je ujedno najveci pokazatelj da ne postoji nikakva "sloboda", niko ne bira svoju pamet, svoje mogucnosti, svoje sposobnosti nego nam je sve nametnuto, predodredjeno kreacijom nase DNK strukture

Poslednja izmena od moderatora:
covek se ne radja svojom voljom, ne zivi svojom voljom i ne umire svojom voljom. Svi ljudi su razliciti tako da niko nije dobio nikakvu priliku, nego se rodio takav kakav je, sto je ujedno najveci pokazatelj da ne postoji nikakva "sloboda", niko ne bira svoju pamet, svoje mogucnosti, svoje sposobnosti nego nam je sve nametnuto, predodredjeno kreacijom nase DNK strukture
I da i ne, delimično. Mislim da se neki delovi ličnosti kreiraju tokom života pored naslednih faktora. Sad si me uhvatio u nesigurnosti. Hehe
Ali ovaj put nisi loše rekao. Hehe

I da i ne, delimično. Mislim da se neki delovi ličnosti kreiraju tokom života pored naslednih faktora. Sad si me uhvatio u nesigurnosti. Hehe
Ali ovaj put nisi loše rekao. Hehe
Kao što rekoh:

Tip ličnosti je rezultat i nasleđa i iskustva. Nauka pokazuje da je deo našeg temperamenta i načina reagovanja urođen – recimo, koliko smo osetljivi, skloni introspekciji ili brzi na reakcijama, to se vidi već kod beba. To znači da genetika i biologija daju osnovni „temelj“.

Međutim, način na koji taj temelj gradimo zavisi od okruženja i iskustava. Porodica, društvo, kultura, trauma ili podrška oblikuju kako ćemo koristiti svoje urođene osobine. Neko sa istim temperamentom može postati vrlo različita osoba u zavisnosti od životnog puta.

Dakle, tip ličnosti je kao seme – urođeno je, ali to kakvo će drvo izrasti zavisi od „zemlje i klime“ u kojima raste: od vaspitanja, okruženja i životnih iskustava.

Back