Da li ste ikada skrivali...

Incognito:
Kakve okolnosti, kakva okolina? Okolnosti i okolinu ljudi sami sebi stvaraju... Nije to fu*king elementarna nepogoda pa da sad ti nemas nikakve veze s' tim i da na to ne mozes da utices... Ako neko sebi dozvoli da zavisi od drugih, to je njegov problem i gledam da sa takvim osobama nemam ista ozbiljno jer u tom slucaju oni su dozvolili da sami ne odlucuju o svom zivotu vec neko umesto njih...

Svako moze da se ogradi, nema tu neko moze - neko ne moze... Oni koji misle da ne mogu su lenje i plasljive osobe koje ne smeju da uzmu svoj zivot u svoje ruke, a ja od takvih bezim na kilometar...

A tiho neodobravanje 'ljudi koji me vole ili koje ja volim' ne postoji... Ne moze neko ko mene voli da ne odobrava moje zelje i moje izbore - takva osoba onda mene ne voli, vec voli to sto ima kontrolu nadamnom, a kako ja to smatram jednim jako ruznim pokusajem ataka na moju individualnost takvu osobu cu uvek drzati sto dalje od mene i ne bi mi palo na pamet da doticnu volim.

Tudja ocekivanja me ne interesuju...

Ne vidim što onda ovako burno reaguješ, kada je tebi tako lako da raskrstiš i sa okolinom koja se buni i sa osobama koji su takvim uticajima podložni. Opet kažem, blago tebi kad možeš da budeš tako isključiv. Mislim, ako ti je dobro tako. To što ti ne želiš da imaš posla sa takvim ljudima, ne znači da oni ne postoje i šta sad treba da se ubiju zato što su sugestibilni? Svako ima neku manu i nosi se s njom kako zna i ume. Ima nas raznih, svako bira šta mu odgovara, ja recimo ne mogu da zamislim da budem sa osobom koju uopšte ne interesuje šta mu drugi govore i šta misle o njemu, po mom mišljenu, takve osobe su bezosećajni i sebični osobenjaci.

U tom slucaju, ja sam jedan 'bezosecajan i sebican osobenjak' jer me zabole sta ce drugi misliti o meni. Meni je vazno da osobe koje meni nesto znace imaju dobro misljenje o meni, a za ostale mi se trese ona stvar...

A sto se tice ljudi koji zele da uticu na moj zivot - ne treba ih pobiti, ali meni nije nuzno da zivim ruzno pa da se mesam sa takvima - my life, my problem - nikog drugog to ne treba da interesuje... I da, ljudi koji to pokusaju za mene ne postoje, a neka oni slobodno zive svoje paramecijumsko-sugestitivno-autoritivne bedne zivote - mene uopste ne doticu i ne bih uopste imao lepo misljenje o sebi kad bih to dozvolio...

Ma sve je to u redu, ali ne živiš na pustom ostrvu (valjda :P ), ako možeš da se ogradiš od takvog društva, imaš valjda porodicu, neko te rodio i podigao na noge. Zamisli da ti se porodica meša u vezu, a pritom te još izdržavaju, tj. zavisiš od njih. Šta onda? E to su recimo objektivne "okolnosti" koje ti ne priznaješ.

yusatch:
Kazu da se kašalj, sirotinja i ljubav ne mogu sakriti. Dakle situacija je sledeća: jasno vam je da se volite i sve je to lepo, ali iz nekog razloga nemate hertza ili mogućnosti da to pokažete u javnosti. I oboma vam je dobro sto ste skriveni, niko nikome ne prebacuje misleći da ga se partner stidi niti... Ipak, neki razlog je tu i ne usuđujete se da obelodanite vezu. Da, znam, ako je to prava ljubav, onda bla, bla, bla...
Da li ste ikada, i pored logike i hrabrosti, zbog nečega bili u situaciji da skrivate svoju ljubav od očiju drugih? Je li vam to i uspelo?
:roll:

Jedino ako se radi o incestualnoj vezi, ili si sodomista, pa ti ljubav nije uzvraćena od strane labuda npr. ili kako labuda da izvedeš u pozorište, frka jeste. Možda je reč o nekrofiliji? Koja bi situacija zahtevala da imam skrivenu ljubav.... Ako imaš ljubavnicu, pa želiš "sledeći nivo" veze, potrudi se, ne skrivaj se.

storm cloud:
Ma sve je to u redu, ali ne živiš na pustom ostrvu (valjda :P ), ako možeš da se ogradiš od takvog društva, imaš valjda porodicu, neko te rodio i podigao na noge. Zamisli da ti se porodica meša u vezu, a pritom te još izdržavaju, tj. zavisiš od njih. Šta onda? E to su recimo objektivne "okolnosti" koje ti ne priznaješ.

Ne zivim na pustom ostrvu... Ali kakve to veze ima... Boli me dupe sta moj komsija ili neko drugi misli o meni. Kod mene je tako - ili me podrzi, ili mi se sklanjaj s' puta, treceg nema... E osobe koje pokusaju da uticu na moj zivot ignorisem u potpunosti i za mene su nevidljivi poput svezeg planinskog vazduha.

Imam porodicu, doduse ono sto je ostalo od iste, ali kakve veze oni imaju samnom? Mogu da ih postujem i to je maksimum koji mogu i smeju ocekivati od mene.

Ne mogu da zamislim da se oni mesaju u moj zivot i moje odluke jer bih sve njih oterao u tri lepe kad bi pokusali i to jako dobro znaju (i ne samo porodica vec i prijatelji). Jos manje mogu da zamislim da zavisim od nekoga, ukljucujuci i moju porodicu, a da imam dovoljno godina da mogu sam sebe da izdrzavam... To sto su ovde dzabalebarosi navikli da do 30-te godine, pa i vise, zive na roditeljskoj grbaci to je njihov problem... Ja sebi nikako ne bih mogao da dozvolim da zavisim od nekoga.

To nisu objektivne vec subjektivne okolnosti... Objektivne bi bile da imas 10 godina pa da se generalno nista ne pitas u vezi sopstvenog zivota... A sa 10 godina i ne mozes da imas ne znam kakvu ljubav niti da ti se neko tu nesto mesa...

Incognito:
To nisu objektivne vec subjektivne okolnosti... Objektivne bi bile da imas 10 godina pa da se generalno nista ne pitas u vezi sopstvenog zivota... A sa 10 godina i ne mozes da imas ne znam kakvu ljubav niti da ti se neko tu nesto mesa...

Iz ovog bi sad neko mogao da zaključi da je po tebi džabalebaroš svako ko se u jedanaestoj sam ne izdržava i donosi odluke potpuno samostalno. :lol:

Incognito je potpuno u pravu (bar kako ja gledam na stvari u drustvu), samo ono o cemu on ovde prica podrazumeva velike psiho-fizicke pripreme jer roditelji uglavnom nisu spremni da prihvate da "dete" ima svoje licno JA, u koje oni vise nemaju pravo da se mesaju... Tu spadaju i prijatelji, rodjaci, komsije... svi oni kojima dopustite da njihov sud o vasim delima utice na vase odluke ili nervno stanje...
Njihov uticaj se sada sve cesce odrazava kao gusenje i sputavanje, treba postati indiferentan (koliko i ako je to moguce), i UVEK donositi svoje odluke, zaista mislim da svi znamo sta zelimo samo je potrebno da o tome i razmislimo...
Takodje, problem je jer dosta ljudi osecaju u psihicku zavisnost prema roditeljima i zele da im udovolje, valjda zbog sigurnosti koju osecamo u detinjstvu...
Sto se same teme tice... To je dosadno, cim si postavio temu znaci da postoji zelja da se izajde medj' svet :) bar sa jedne strana ali da iz nekog razloga nemate Hz-a da to i uradite... Mislim da tako ne moze da potraje, kad je neko ne zadovoljan sve polako pocinje da smara...

Daj Incognito, o cemu ti to?
Slazem se da ovde dosta ljudi ocekuje da ih roditelji izdrzavaju do 4. decenije, ali zar ti zaista mislis da je pravilo da mlad covek od 20 i kusur, u ovoj drzavi moze da postane finansijski nezavisan samo ako to zeli i radi na tome?
A pod potpunom finansijskom nezavisnoscu od roditelja podrazumevam i reseno stambeno pitanje, jer dok god stanujes sa njima, zavistan si od njih. Neki strucni profili to i mogu ali vecinom mladi ne mogu da zarade dovoljno za stan, komunalije i normalan zivot.
Ako si ti mogao, svaka cast...ali ima gro ljudi koji nisu nista manje vredni od tebe a ne uspeva im...ne budi tako iskljuciv...o.k. si po mom misljenju ali mnoooogo si iskljuciv.

S_K_V_O:
Daj Incognito, o cemu ti to?
Slazem se da ovde dosta ljudi ocekuje da ih roditelji izdrzavaju do 4. decenije, ali zar ti zaista mislis da je pravilo da mlad covek od 20 i kusur, u ovoj drzavi moze da postane finansijski nezavisan samo ako to zeli i radi na tome?
A pod potpunom finansijskom nezavisnoscu od roditelja podrazumevam i reseno stambeno pitanje, jer dok god stanujes sa njima, zavistan si od njih. Neki strucni profili to i mogu ali vecinom mladi ne mogu da zarade dovoljno za stan, komunalije i normalan zivot.
Ako si ti mogao, svaka cast...ali ima gro ljudi koji nisu nista manje vredni od tebe a ne uspeva im...ne budi tako iskljuciv.

Hvala, S_K_V_O, uštedela si mi vreme.

Incognito, da li smatraš za samostalne one koji žive u "svom" stanu koji su dobili od roditelja? :lol:

I da, kaže se EGZEMPLAR, a ne egzampler, kad već više voliš strane reči nego naše, bar ih koristi pravilno. :arrow: Vujaklija

Da skrivao sam ljubav...negde u srednjoj skoli. :lol:

Ako je to neka ljubav ili veza..nema tu sta da se skriva.

Ako je sema...onda vec kako se dogovore. Nekad njemu ne odgovara da se zna, nekad njoj. Razloga milion.

Ne znam kako ste dosli na pricu o materijalnoj situaciji u drzavi ali svako i sa pola mozga moze da napise svoju neto zaradu na papir pa pomnozi sa 12 i uporedi sa cenom stana ili kola pa ce mu neke stvari biti jasnije. I uvek me iznenade takvi nesvesni likovi koji ne mogu dve cifre da pomnoze.

Back