Da li ste duzni da pokazete licni dokument popisivacu?

Šta ćeš im odgovoriti kad te budu pitali za partijsku pripadnost
Pravoslavni dzedaj. Svi dzedaji prate svog velikog vodju, Jodu. Iako ih to ne zanima , obrazlozicu im plan i program partije u 200 tacaka. Kafe i soka mi nestalo, i nazalost imam samo jednu stolicu na rasklapanje, a kako me boli koleno,ja cu sesti i da pocnem. morace da istrpe malo. Ipak je to u interesu drzave.

Ako jedan deo stanovništva bojkotuje popis 2022 u Srbiji (kao što su Šiptari iz opština Bujanovac i Preševo na istočnom jugu centralne Srbije u Vranjskoj kotlini bojkotovali popis stanovništva 2011 u Srbiji), onda taj deo stanovništva zbog toga više ne može da glasa na izborima u Srbiji je na izborima mogu da glasaju samo oni koji zvanično postoje u svim državnim evidencijama Srbije! CCCC
:rtfm: 👀 👂 👂

Screenshot_20220927-163637.png

Ako jedan deo stanovništva bojkotuje popis 2022 u Srbiji (kao što su Šiptari iz opština Bujanovac i Preševo na istočnom jugu centralne Srbije u Vranjskoj kotlini bojkotovali popis stanovništva 2011 u Srbiji), onda taj deo stanovništva zbog toga više ne može da glasa na izborima u Srbiji je na izborima mogu da glasaju samo oni koji zvanično postoje u svim državnim evidencijama Srbije! CCCC
Moze da glasa svako ko je upisan u biracki spisak.
Cak I ako je u zatvoru.
Popis je statistika i niko te nece izbrisati iz birackog spiska zbog neodazivanja ili davanja netacnih podataka

Popis stanovništva Republike Srbije počinje sutra, u subotu 1. oktobra, u 8.00, kada popisivači kreću na teren, od vrata do vrata i sprovode intervjue.

Svakome će postaviti 69 pitanja.

Zakonska obaveza je da se odgovori tačno popisivaču na postavljena pitanja. Ako neko ne želi, postoje tri pitanja na koja ne mora da se dâ odgovor – o nacionalnoj pripadnosti, veroispovesti i maternjem jeziku.

Postoje pitanja koja su naizgled neobična, a utisak je da je najveću buru podiglo ono koje se postavlja samo muškarcima: Koliko biološke dece imaju?

https://www.kurir.rs/vesti/drustvo/...h_notification&utm_campaign=push_notification

Zašto bi te neko puštao u stan?? Završi šta imaš ispred vrata.

Ja ću za sebe da iznesem stolicu i sednem, a ti stoj i radi. Plaćen si, ja nisam.

Da ali ti moras da shvatis da na taj nacin ti ne prkosis drzavi ili Vucicu ili ne znam ni ja kome (zabole nekog bas za tebe) vec si samo nepristojan prema tom popisivacu koji nema veze sa drzavom i koji je tu samo da zaradi neki dinar (i koji bi verovatno bio srecniji da ni ne mora to da radi uopste vec samo da mu uplate te pare na racun).

Inace ko kaze da popisivac uopste i zeli da udje u neki stan, mislim ja sam to radio i prosli put i secam se nekih slucajeva ono u kakvim stracarama ljudi zive i kako su aljkavi to je strasno, prosto ti se gadi da udjes, ono sve strokavo, fazon tapete koje nisu menjane 40 godina, razni mirisi koji su se tu akumulirali u stanu vec godinama i decenijama, neki ljudi uopste nemaju naviku nikad prozor da otvore i da malo provetravaju stan, ono strasno, neki ljudi bas nikakvu kulturu zivljenja nemaju (ono kao da su juce sisli sa Vrske cuke, mada tako neke stvari je vec i tamo sve teze videti ) , ono u neke stanove ti se maltene gadi da udjes ili ulazis sa zapusenim nosom, pa i kad ti neko otvori vrata i vidis iza gde zivi kazes mu ono , ajde ako nije problem ispred cemo, sescu ja ovde na stepenice pa cemo to brzo da obavimo, inace pvaj put radim sve novije zgrade i manje-vise novogradnju pa kontam da takvih situacija nece biti mnogo. ; )

Poslednja izmena:
Da ali ti moras da shvatis da na taj nacin ti ne prkosis drzavi ili Vucicu ili ne znam ni ja kome (zabole nekog bas za tebe) vec si samo nepristojan prema tom popisivacu koji nema veze sa drzavom i koji je tu samo da zaradi neki dinar (i koji bi verovatno bio srecniji da ni ne mora to da radi uopste vec samo da mu uplate te pare na racun).

Inace ko kaze da popisivac uopste i zeli da udje u neki stan, mislim ja sam to radio i prosli put i secam se nekih slucajeva ono u kakvim stracarama ljudi zive i kako su aljkavi to je strasno, prosto ti se gadi da udjes, ono sve strokavo, fazon tapete koje nisu menjane 40 godina, razni mirisi koji su se tu akumulirali u stanu vec godinama i decenijama, neki ljudi uopste nemaju naviku nikad prozor da otvore i da malo provetravaju stan, ono strasno, neki ljudi bas nikakvu kulturu zivljenja nemaju (ono kao da su juce sisli sa Vrske cuke, mada tako neke stvari je vec i tamo sve teze videti ) , ono u neke stanove ti se maltene gadi da udjes ili ulazis sa zapusenim nosom, pa i kad ti neko otvori vrata i vidis iza gde zivi kazes mu ono , ajde ako nije problem ispred cemo, sescu ja ovde na stepenice pa cemo to brzo da obavimo, inace pvaj put radim sve novije zgrade i manje-vise novogradnju pa kontam da takvih situacija nece biti mnogo. ; )

Moraš da shvatiš da je tvoje poimanje pristojnosti i/li gostoprimstva samo tvoje lično i da si drzak i neinteligentan kad ga uopštavaš i projektuješ na druge.

Koga ću ja da primam u svoj dom ili neću se tebe apsolutno ne tiče, to važi i za prijatelje i komšije a tek nikakve obaveze nemam da budem gostoprimljiv prema paćenicima koji služe državi -- BILO KOJOJ državi, pa i Srbiji -- koja je po definiciji opresivni aparat. Možeš i da okopavaš kukuruz ako želiš da te poštujem, a ne da radiš za državu, jer te onda sasvims igurno NEĆU poštovati (važi i za policiju, državnu upravu, sve poslanike, članove vlade i vladinih agencija, medicinare i ogromnu većinu edukatora).

Zato je vrlo glupo da mi tobož skrećeš pažnju na svoje sopstveno besmisleno mišljenje o ulasku potpunih stranaca u moj prostor, a koje mišljenje nisam tražio.

Konstatovao sam da po zakonu niko nije dužan da popisivače prima u stan. To je prosto fakat, šta god ti o tome mislio.

Ali opet gradjanskom neposlusnoscu kome ?

Mislim primera radi i ja radim taj popis (radio sam ga i prosli put 2011) i ja sam se prijavio za to cisto da zaradim neki dinar (i u interesu mi je kao i ostalim popisivacima da popisem sto vise ljudii stanova jer se placa po formularu), tako da to sto ce neko mozda da izigrava neki kvazi-gradjansku neposlusnost nece bas nikog dotaci (osim mozda tih popisivaca kojima si zakinuo koji formular i koji dinar vise) niti ce se iko nesto potresti zbog toga.

A opet primera radi mozda ti popisivac bude i neka slatka devojka , pa ono lepo sto da je ne primis,ono ponudis je kafom ili necim, malo se mozda ispricate, upoznate, itd.
Ne odbijajte popis doćiće vam slatka devojka LOL

El idu po grobljima da evidentiraju one prosle glasace

Back