Da li srčani bolesnici smeju da jedu slaninu i mast?

Sensei

Master
Moderator
Poruka
92.870
Da ne bude da vas ja nešto nagovaram ili odgovoram, da se odmah ogradim da ovo prenosim iz najučenijeg portala na svetu, Kurira

Mast sadrži oko 48 odsto nezasićenih masnih kiselina, istih onih koje ima i maslinovo ulje!

U njoj se nalazi i 11 odsto polunezasićenih masnih kiselina, koje se uspešno kombinuju sa omega-3 i omega-6 masnim kiselinama, pa se mnogi pacijenti oboleli od srčanih bolesti s pravom pitaju da li hranu naše mladosti treba da izbrišu iz jelovnika?

bn.jpg

Odgovor je: NE TREBA!

Ima još u tom članku, ako vas baš interesuje, zapratite link
https://www.kurir.rs/zabava/zdravlje/3910793/da-li-srcani-bolesnici-smeju-da-jedu-slaninu-i-mast

ja samo mogu da se pohvalim da im nikad nisam verovao da mas ne valja...

sada su ustanovili da ne samo da mast ne šteti nego je i neophodna za dobro zdravlje
То су људи од памтивека знали али, у 20 веку, када се видело да фармацеутска индустрија може донети енормни профит, кренуло се са забранама и проглашавањем свега што је било природно корисно болесним.
Најупечатљивији пример су канабис и дуван. Канабис, који је од памтивека коришћен у здравствене сврхе проглашен је опасним и забрањен а дуван, доказано штетан чак се до недавно и рекламирао.
Тако је и са многим другим стварима. Сећам се, за путер се говорило да је штетан а маргарин здрав?!
О рафинисаном уљу и свињској масти да не причам. Могу само навести оно што лично знам са неких војвођанских гробаља. Раније, док су људи користили свињску маст, чварке, путер, мак.....животни век је био дужи. Данас, данас све више умиру млади од болести које су раније биле ретке!
Све што нас више убеђују шта је за нас здраво нама све горе.

Најупечатљивији пример су канабис и дуван. Канабис, који је од памтивека коришћен у здравствене сврхе проглашен је опасним и забрањен а дуван, доказано штетан чак се до недавно и рекламирао.
Pusenje kanapa zdravije od duvana? Pleaseeee.
To je samo propaganda, gde ono sto urnise pluca, biva zdravije od onog sto je sluzilo Indijancima za odrzavanje viseg stanja svesti.
Kanabis je mnoge mlade odveo na 3 meseca na lecenje u Lazi. Duvan nijednog...

Pusenje kanapa zdravije od duvana? Pleaseeee.
To je samo propaganda, gde ono sto urnise pluca, biva zdravije od onog sto je sluzilo Indijancima za odrzavanje viseg stanja svesti.
Kanabis je mnoge mlade odveo na 3 meseca na lecenje u Lazi. Duvan nijednog...
Нигде нисам навео пушење! Очигледно је да је пропаганда била добра чим је твоја прва асоцијација пушење?
Дуван није одвео у Лазу никога али јесте на онкологију, кардиологију...?!
Од зависности се да излечити а од рака плућа тешко!

Нигде нисам навео пушење! Очигледно је да је пропаганда била добра чим је твоја прва асоцијација пушење?
Дуван није одвео у Лазу никога али јесте на онкологију, кардиологију...?!
Од зависности се да излечити а од рака плућа тешко!
Znas ko je prvi doveo u vezu pusenje sa rakom pluca bez ikakvog dokaza? Hitler. I to iz specoificnog razloga.
Racunaj da za to nema ni danas dokaza, i da se radi o nastavku te propagande. Kanabis je stetan po psihu
i to mnogostruko, a ako duvan izaziva rak izaziva ga i kanabis.

Znas ko je prvi doveo u vezu pusenje sa rakom pluca bez ikakvog dokaza? Hitler. I to iz specoificnog razloga.
Racunaj da za to nema ni danas dokaza, i da se radi o nastavku te propagande. Kanabis je stetan po psihu
i to mnogostruko, a ako duvan izaziva rak izaziva ga i kanabis.
Ако могу да погађам, ти си пушач?
Нико као пушачи негирају рак плућа као последицу пушења.
Данас готово да нема чистог дувана. Да би род био што већи, прскају га немилице разном хемијом јер и инсекти боле никотин.
По брању дувана, исти иде на сушење. Нема прања и та хемија остаје на њему. Пепео од чистог дувана је беле боје и не смрди. Пепео цигарета које се купују је готово црн и смрди!
Млад дуван:
IMG_20220510_053723.jpg

Дуван после бербе на сушењу:
IMG_20220510_053847.jpg

Ако могу да погађам, ти си пушач?
Нико као пушачи негирају рак плућа као последицу пушења.
Данас готово да нема чистог дувана. Да би род био што већи, прскају га немилице разном хемијом јер и инсекти боле никотин.
По брању дувана, исти иде на сушење. Нема прања и та хемија остаје на њему. Пепео од чистог дувана је беле боје и не смрди. Пепео цигарета које се купују је готово црн и смрди!
Млад дуван:
Pogledajte prilog 1151088
Дуван после бербе на сушењу:
Pogledajte prilog 1151089
Pa elektronska cigareta je otrovna za razliku od duvana koji nije, pa opet reklamiraju to zato sto ne smrdi. A tek kanabis sto smrdi :P
No pre ce slati omladinu u ludnice i to zataskavati... nadji mi jednog ko je umro od duvana pre poznih godina? Sve su to bajke...

Pa elektronska cigareta je otrovna za razliku od duvana koji nije, pa opet reklamiraju to zato sto ne smrdi. A tek kanabis sto smrdi :P
No pre ce slati omladinu u ludnice i to zataskavati... nadji mi jednog ko je umro od duvana pre poznih godina? Sve su to bajke...
Не рече ми, да ли сам погодио, ти си пушач?

Naravno da sam pusac i to od 16. Sad imam 53. Jos nisam umro od raka, kad ce?
Наравно, само пушачи имају такав гард према истини. Нико никада није ни рекао да сви пушачи умиру од рака плућа али чињеница је да им пушење сигурно нешто нарушава. Ти, као пушач, сигурно да не можеш да претрчиш више од 50 метара а да ти душа не буде у носу?
Старији сам од тебе и ја ћу за разлику од тебе да претрчим много више. Станујем на 7 спрату и без проблема могу да се пешице попнем на 7 спрат а ти?

Pokojnog druga devojka, 3 kutije na dan, rak pluca <50god, komsija isto tako, rak pluca - pokojan pre 60te, stric..... Svi koje znam a imali ili rak pluca ili neki drugi bili/jesu pusaci...

Naravno da sam pusac i to od 16. Sad imam 53. Jos nisam umro od raka, kad ce?
Jel imas kapacitet pluca da se popnes trceci 10 spratova I da sides a da se ne zadises? Da vozis bicikli bez prestanka 2 sata, koliko mozes da za drzis dah... Kada si poslednji put isao na pregled istih?

Back