DA LI SRBIMA TREBA POSAO

I vlasnici firmi i radnici su srbi, pa im se mentalitet ne razlikuje, a o tome kako se radi na zapadu uglavnom su samo culi i jedni i drugi.
Ovi prvi bi da podele rizik i troskove sa radnikom, ali ne bi da podele dobit kad je i ako je bude, a ovi drugi bi da imaju garantovanu platu, garantovani procenat, garantovane kupce i garantovan zivot, uz naravno, kabinet, sekretaricu, vozilo, vozaca i avans od bar pet iljada evra na ime trosenja njihovog dragocenog vremena i njihovih zamasnih potencijala

Komunizam i socijalizam, samo sto su prosli, stiglo robovlasnicko drustvo! Sta ce mo sad?:think:

Pre šest sedam dana sam postavio oglas da trazim komercijaliste za podrucje Srbije moj oglas je pregledan 138 puta a niko pozvao nije da pita o cemu se radi.Pa sad sebe pitam da li nekom treba posao ili svi lepo žive?

Ljudi sada traže posao češće nego ranije i ako ti je oglas bio šemiran tj. kao i svi ostali onda nemoj da se čudiš što je to tako.Jer ako ti navedeš da taj mora da poseduje svoj automobil to ti je prva stavka koja će ih odbiti jer svako razmišlja ovako ‚‚zašto bih ja recimo arčila svoja kola da bi ti zarađivao a plaćaš samo za gorivo a meni ako se pokvari auto to mi nećeš platiti i mora da se da pola plate da bi se ta kola popravila...Ovako ti većina ljudi razmišlja i to je ok ako mene pitaš.:aha:

Ljudi sada traže posao češće nego ranije i ako ti je oglas bio šemiran tj. kao i svi ostali onda nemoj da se čudiš što je to tako.Jer ako ti navedeš da taj mora da poseduje svoj automobil to ti je prva stavka koja će ih odbiti jer svako razmišlja ovako ‚‚zašto bih ja recimo arčila svoja kola da bi ti zarađivao a plaćaš samo za gorivo a meni ako se pokvari auto to mi nećeš platiti i mora da se da pola plate da bi se ta kola popravila...Ovako ti većina ljudi razmišlja i to je ok ako mene pitaš.:aha:

ooo pa ponuda ima milion. ali retko koji je realan ;)
uglavnom se trazi da se zrtvujes za...za nista ili za mizeriju koja nije dovoljna ni za egzistenciju...

ooo pa ponuda ima milion. ali retko koji je realan ;)
uglavnom se trazi da se zrtvujes za...za nista ili za mizeriju koja nije dovoljna ni za egzistenciju...

Pa nije... radi se na procenat, sto znaci da mozes da zaradis pesto evra mesecno samo ako si dovoljno sposoban i zaradis vlasniku firme jos 5000.
(Ko ume da napravi 5k mesecno, vec vodi svoj posao i ne javlja se na sumnjive i nejasne oglase.)

Evo ja se nudim, da svakom ko uspe da zaradi bilo koju sumu, na primer 100e, ustupim pola te svote, zarada neverovatnih 50% !!!. Meni kao samozvanom direktoru ide skromnih 50%.
Fer?
Zaboravih da kazem: on ce morati da ulozi (investira ;) ) pocetnu sumu, u visini nabavne cene robe koju treba okrenuti. Nema zarade 50% bez ulaganja, normalno.

Pa nije... radi se na procenat, sto znaci da mozes da zaradis pesto evra mesecno samo ako si dovoljno sposoban i zaradis vlasniku firme jos 5000.
(Ko ume da napravi 5k mesecno, vec vodi svoj posao i ne javlja se na sumnjive i nejasne oglase.)

Evo ja se nudim, da svakom ko uspe da zaradi bilo koju sumu, na primer 100e, ustupim pola te svote, zarada neverovatnih 50% !!!. Meni kao samozvanom direktoru ide skromnih 50%.
Fer?
Zaboravih da kazem: on ce morati da ulozi (investira ;) ) pocetnu sumu, u visini nabavne cene robe koju treba okrenuti. Nema zarade 50% bez ulaganja, normalno.

o tome ti pricam ;)
coek oce da radi,a ovamo ga ogulje i za tu sicu koju je imao

ne kazem ja da je to ovde slucaj...ali ni da nije ;)

Super sto je ova tema otvorena!!!!
Pre par meseci sam otvorila veoma atraktivnu ponudu za posao na forumu Krstarice, bilo je preko 550 pregleda a javila su se samo dva kandidata????!!!!
Detaljno sam objasnila o kakvom se poslu radi, koliko se radi i zaradjuje. Ovde ocigledno nije pozeljan posao ako trazis od nekoga da na kraju radnog vremena pokaze produktivnost.
Uvek ide ona cuvena recenica "necu ja da rmbacim za drugaga a on da uzima pare"!
Ako mene pitate,neka neko otvori firmu,osmisli dobar plan napredovanja i neka me dobro plati, rado cu raditi za njega. Ali u nasoj drzavi vlada ljubomora i nerad, bolje da nas izdrzavaju mama i tata do 40-e godine, ipak je to sudbina sine sto ne mozes da nadjes posao......sedi bolje kod nas.....da te mi cuvamo od penzije....
Zivela DRZAVNA SLUZBA, da mi bolje igramo igrice na poslu, prepricavamo traceve i pijemo kaficu. Ovde ce ljudi pre da plate radno mesto i da se zavuku na neku fotelju da ne moraju da rade, pa o kakvom napretku mi pricamo kad postajemo moralni i intelektualni invalidi za koju godinu ?????

@ivanas82 Nisam video da ste igde stavili koliki je fiksni deo plate. Takvih oglasa za "terenske komercijaliste" aka trgovacke putnike ima na kilo.

PS: Cuvena recenica "necu ja da rmbacim za drugaga a on da uzima pare", je u slucaju Vaseg i slicnih oglasa je potpuno logicna, jer su ovde daleko vazniji poslovni kontakti potencijalnog "saradnika" nego sam rad. A poslovni kontakti se kao resurs u civilizovanom svetu debelo placaju, a ljude koji ih imaju vucete za rukav i molite za malo njihovog vremena.

hakim bej i kosta1703 su objasnili, treba pročitati prve 3 strane. Svinjarija, koliko tih igara treba prodati za platu od recimo 250 evra , a da ne spominjem poniženje danas kada većinu čine obespravljeni i živčani. Samo ti širi svoj posao, što dalje !

Koliko se ja razumem u potraznju poslova, ljudi izbegavaju oglase koji nisu precizirani, tj. ljud moraju da znaju sta je posao? Na oglase koji nisu sa odgovarajucim podatcima ljudi nece da se javljaju jer misle da je verovatno u pitanju prevara

Da neophodno je navesti o kom se poslu radi sta su konkretni zadaci i koje vestine ,obrazovanje se ocekuju .
Posao prodaj ovo ili ono ,uvaljivanje .ws domena,prodaja lekovitih klinicki neispitanih preparata (zdravstveno ispravnih),kliktanja po stranicama izdavanje i prodaja nekretnina ,uclanjivanje,piramidalni i MLM sistemi,rad na brodovima,inostranstvu ,avionima i sl ,su sistemi davno prevazidjeni i kao prevara su jadni u pokusaju .Pitanje da li Srbima treba posao da ako imas nesto da nije deo navedenog imas bar 100000 kandidata u toku ovog meseca

Back