Da li spremate polugotova jela?

Umri_muski

Legenda
Poruka
72.443
To se radi u avio industriji, ali moze da se radi i u kuhinji..
Npr umesto da ostavite pola grudi od pileta, vi i tu drugu polovinu , ubacite na 3 min na kljuc , u vodu i dobijete samo da koagulise, pobeli meso i bice trajnije za 3 dana sigurno...ali je polukuvano kao , nije sveze...

Ili dzigerica...uzmete pa vude previse za jedno jelo, samo da se pretvori u komad i dobijate na trajnosti , poluspremljena, ne razmisljate toliko....

Ili pecenje moze biti polupeceno....ustvari sve sto se pravi u avionu , to se radi polupeceno...
Punjene paprike su cesto polupecene...ali cesto ih spreme pa zamrznu jer one dobro podnose mrznjenje...

Ja sam nesto eksperimentisao , ne temeljito kao sto je proka, ali ne znam gde je njegova tema o tome, ali izgleda da se isplati , bilo 40 ili 10...
Ne isplati se kod pirinca, a tu ljudi najvise to zele da rade, sudeci po postojecim aparatima, znaci postoje aparati za kafu , za spremanje pirinca, za kuvanje jaja, za vafle, ...
Mada Tajlandjani svi jedu poluspremljen pirinac, mada se moze reci i spremljen...3 min u mikrotalanoj ili 5 u obicnoj ...cak se prodaje u termostabilnim posudama...nisu sve..

Back