Da li smo mi kao potrošači naivni ili samo neobavešteni?

Možda na lični zahtev. Ja nikad nisam imala tu ponudu. Doduše, ne znam jel to nude samo kad se radi o popravci zuba ili jednostavno - zameni plombe na već popravljenom zubu.. :lol: Ali u svakom slučaju ne bih popravku radila pod anestezijom.

p.s. možda glupo zvuči, ali "dopada" mi se ta vrsta bola - bušenje i brušenje :lol:

meni je otisao zub, jer sam ga vukla mesecima. imala sma stvarno u tom trenutku precih problema od zuba i zubara. i konacno kada sam otisla ispostavilo se da je tezi kvar. tj. meni je ispala posle 10 godina plomba iz tog zuba, a posto sam u to vreme lecila koleno i trpela bolove od toga nije mi bilo do zubara dok djavo nije dosao po svoje. doduse, teta zuba je pokusala da radi bez anestezije, ali ne znam kako da objasnim....ja sam se previse koprcala :lol: i na kraju mi je dala anesteziju.

p.s. bez komentara. :lol: dovoljno je da cujem one zujalice u blizini moje glave i samo pocne da mi pada na pamet kako ce se neka omaci ili kako cu se ja nalglo trznuti zbog bola i sve nesto tako. :lol:

meni je otisao zub, jer sam ga vukla mesecima. imala sma stvarno u tom trenutku precih problema od zuba i zubara. i konacno kada sam otisla ispostavilo se da je tezi kvar. tj. meni je ispala posle 10 godina plomba iz tog zuba, a posto sam u to vreme lecila koleno i trpela bolove od toga nije mi bilo do zubara dok djavo nije dosao po svoje. doduse, teta zuba je pokusala da radi bez anestezije, ali ne znam kako da objasnim....ja sam se previse koprcala :lol: i na kraju mi je dala anesteziju.

p.s. bez komentara. :lol: dovoljno je da cujem one zujalice u blizini moje glave i samo pocne da mi pada na pamet kako ce se neka omaci ili kako cu se ja nalglo trznuti zbog bola i sve nesto tako. :lol:

Odem ja davno kod zubara u državnu ustanovu jer je moj privatni bio na odmoru. Tamo mi zubarka kaže kako imam sreće, uh, što sam došao kod nje jer je ona imala sličan problem i kolega joj je izbušio pet zuba dok nije našao kod kojeg je zuba kvar, uh, uh. Kažem ja njoj da je nemam nameru više dolaziti nego samo da se pripomognem za neko vreme, te mi ona napisa koji lek je stavila i reče da godinu dana treba da dolazim svake nedelje da menjam lek, ne sećam se baš tačno ali tako nekako, beše davno. U to vreme komšinica je upravo tako lečila zub da bi joj posle "uspešne" terapije rekli da je zub toliko propao da mora da se izvadi. Odem ja kod mog zubara čim se vratio sa odmora, objasnim što sam mogao, a on mi reče da dođem za nedelju dana, pri tom je samo konstatovao da je lek u redu. Posle tih nedelju dana sednem na tu zubarsku stolicu, on časom odradi posao i kaže gotovo. Ja pitam kad treba ponovo da dođem zbog tog zuba a on opet, gotovo. Ma ja ponovo, nije mi jasno, a on me upita da li ja više verujem njemu ili toj lekarki što je rekla da treba milion puta da menjam lek...

Stvarno je bilo gotovo, prođoše silne godine, a zub se drži i dalje... Nije to onaj zubar o kom sam nešto ranije pisao...

Stomatološki fakultet otkazuje zakazana snimanja, jer je nekom u ministarstvu palo na pamet da im zabrani da to rade, da snimaju... Ono jes i ja sam se u prvi mah čudio da se tamo snima stomak, ali kad razmisliš, imaju aparate i stručna lica, mogu ih i honorarno angažovati, za tumačenje snimaka, što da ne...

Ljudi čekaju mesecima na snimanja, upućeni na Stomatološki fakultet jer se tu najmanje čekalo i sad moraju ponovo na novo čekanje u neku drugu ustanovu, minimum 5 meseci...

Ja sam svojevremeno čekao u bolnici na Bežanijskoj kosi dva meseca da bi mi kad sam došao na snimanje rekli su mi da aparat ne radi. Ma i kad sam zakazivao čuo sam kako sestre, koje su mislile da ih ne čujem, međusobno razgovaraju, i kaže jedna drugoj, što mi je uopšte zakazivala. Razumeo sam šta su pričale tek posle tih dva meseca....

Šta sad? Kod privatnika ili čekati?

Ma što više umre onih što čekaju, to bolje, manji trošak...

Back