Da li smo mi kao potrošači naivni ili samo neobavešteni?

sigma man

Domaćin
Poruka
4.005
Ja sam verovao da Tempo CC 04 Autoput za Zagreb 35 daje popust subotom i nedeljom od deset posto na robu koja nije na akciji.

Na moje iznenađenje, nisam dobio popust mada sam po kasi platio račun u subotu u 00:56, 01.09.2012. g..

račun broj 309047 ... kasa ...

Ne budem lenj pa nazovet telefonom broj 2091300 i prijatan i ljubazan glas mi objasni da popust stvarno postoji ali od 06 h ujutro u subotu do 22 h u nedelju.

Ja to tako na njihovom sajtu nisam shvatio.

http://www.tempocentar.com/code/navigate.php?Id=413

Možda mi neko objasni kako sam ja to trebao da čitam?

Uzgred budi rečeno kasa skoro petinu proizvoda nije mogla da pročita, pa je možda i zbog toga došlo do sledećih grešaka: u tempu je izmeren i upakovan badem po jednoj ceni, nešto niže od hiljadu dinara, a na kasi je tačno učitana količina samo po ceni od 1200 dinara za kilogram, ista priča se ponovila i kod izmerenih semenki bundeve cifra je uvećana za oko 100 dinara po kilogramu... Naravno da se ne slažu samim tim i ukupne cene proizvoda jer sa tačnom gramažom i uvećanom cenom po kilogramu nikako se ne može dobiti cena koja piše na proizvodu. Kako je u pitanju manja količina to je i cifra relativno mala ali postoji.

Kakva su vaša iskustva sa prodavnicama i uopšte sa cenama?

:rtfm:

donet je, relativno noviji, zakon o zaštiti potrošača, a udruženje potrošača je organizovanije i mislim da nude i besplatnu pravnu pomoć. sve što ti uvale da ne odgovara deklaraciji ili onome kako ti je prodavac objasnio možeš da vratiš. ljudi su neobavešteni i slabo koriste svoja prava, a i većina ljudi kad kupi npr. neke bajate namirnice ne vrati, nego ili pojede ili baci u kantu.

Ja sam verovao da Tempo CC 04 Autoput za Zagreb 35 daje popust subotom i nedeljom od deset posto na robu koja nije na akciji.

Na moje iznenađenje, nisam dobio popust mada sam po kasi platio račun u subotu u 00:56, 01.09.2012. g..

Ne budem lenj pa nazovet telefonom broj 2091300 i prijatan i ljubazan glas mi objasni da popust stvarno postoji ali od 06 h ujutro u subotu do 22 h u nedelju.

Uzgred budi rečeno kasa skoro petinu proizvoda nije mogla da pročita, pa je možda i zbog toga došlo do sledećih grešaka: u tempu je izmeren i upakovan badem po jednoj ceni, nešto niže od hiljadu dinara, a na kasi je tačno učitana količina samo po ceni od 1200 dinara za kilogram, ista priča se ponovila i kod izmerenih semenki bundeve cifra je uvećana za oko 100 dinara po kilogramu... Naravno da se ne slažu samim tim i ukupne cene proizvoda jer sa tačnom gramažom i uvećanom cenom po kilogramu nikako se ne može dobiti cena koja piše na proizvodu. Kako je u pitanju manja količina to je i cifra relativno mala ali postoji.

pitanje je skandalozno lose koncipirano...mi,radnicka ili niza srednja klasa smo robovi modernog vremena.
konzumenti njihovih experimentalnih GMO AVANTURA...

Велики маркети су најбоље место за највеће крађе јер сви купују већу количину робе.
Наравоученије: НЕ СНАБДЕВАЈ СЕ У ВЕЛИКИМ МАРКЕТИМА........

donet je, relativno noviji, zakon o zaštiti potrošača, a udruženje potrošača je organizovanije i mislim da nude i besplatnu pravnu pomoć. sve što ti uvale da ne odgovara deklaraciji ili onome kako ti je prodavac objasnio možeš da vratiš. ljudi su neobavešteni i slabo koriste svoja prava, a i većina ljudi kad kupi npr. neke bajate namirnice ne vrati, nego ili pojede ili baci u kantu.

Da odem do Tempa sa Voždovca sa računom i pokažem im da na računu piše ista gramaža a različita cena i da dobijem oko dvesta dinara, ma ko zna koliko takvih paketića oni imaju...nemam volje da tačno izračunam gledajući u račun i ambalažu na četiri paketića od po približno sto grama, ne isplati se, benzin, vreme, nerviranje, ne nikako se ne isplati. Ali hiljadu i nešto dinara popusta plusa, ne ni za to se ne isplati zvati inspekciju...

Trgovci na sve moguće načine nastoje da prevare potrošača.
Naročito u marketima sa ishranom.
Jedna od varijanti je kucanje pakovane robe po 2 x.
Ako primetiš, izvinu se i guraj dalje !

Da i mi se ne bunimo, nego smo srećni što smo izbegli duplo plaćanje.

Standardna varijanta sa vraćanjem kusura, daš veću novčanicu nego sto je neophodno, na primer 200 din a račun je 103 din (na primer) i dok tražiš tih 3 din otkucan je račun koji kad daš te kovanice dobiješ uz hvala i doviđenja, pa ako se setiš da treba da dobiješ još 100 dinara setio si se a ako ne, onda, dobio si hvala i doviđenja.

Велики маркети су најбоље место за највеће крађе јер сви купују већу количину робе.
Наравоученије: НЕ СНАБДЕВАЈ СЕ У ВЕЛИКИМ МАРКЕТИМА........

A put u Evropu i zapadni način života. Pa oni su pozatvarali sve male prodavnice jer mogu da ponude znatno nižu cenu uz osmeh, koji je obavezan, osmeh ili otkaz. Kupiti u Maksiju Tempu ili...

na kasi moraju da naplate onu cenu koja je izlozena unutar prodavnice

trzisni inspektori ne postoje. nema kome da se zalis. mene su uputili bili na udruzenje potrosaca, ima ih nekoliko, ali ij je nemoguce dobiti telefonom ili imejlom

pod hitno da se vrate trzisni inspektori, previse je potkradanja potrosaca. stta ako svako uzme pravdu u svoje ruke, ne bi tempo dobro prosao

na kasi moraju da naplate onu cenu koja je izlozena unutar prodavnice

trzisni inspektori ne postoje. nema kome da se zalis. mene su uputili bili na udruzenje potrosaca, ima ih nekoliko, ali ij je nemoguce dobiti telefonom ili imejlom

pod hitno da se vrate trzisni inspektori, previse je potkradanja potrosaca. stta ako svako uzme pravdu u svoje ruke, ne bi tempo dobro prosao

Jeste ali kad imaš punu korpu proizvoda baš ćeš da gledaš da li je dobro pročitana cena na nečemu što vredi 120 din, ma savim slučajno sam to kod kuće video, hteo sam u stvari da vidim da li sam dobio popust subotom, kad ono iznenađenje na proizvodu jedna cena a na računu druga. imaju oni toga još par stotina komada izloženog... Naravno da se ne sećam cena mnogih proizvoda, a na donetim ih nema... pa da ih i ima da li su iste sa prikazanim u prodavnici?

danas je obican gradjanin na meti svih. sve zele da mu otmu i to malo sto ima. a niko ga ne stiti.

treba zauzeti jez stav.

hedgehog_jez_shutter.jpg

Back