Da li sebe smatraš za uspešnu osobu?

Da li sebe smatraš za uspešnu osobu?

• Da, ja sam uspešan

glasova: 12 32,4%
  • Onako, srednje uspešan

glasova: 14 37,8%
  • Ne, ja sam luzer

glasova: 11 29,7%

• Ukupno glasova
    37
A sta to uopste "znaci" uspesan ?
Mislim pod tim pojmom se danas podrazumva neko ko je uspeo da avanzuje i da se pozicionira u okviru korporativnog sistema ili ko je finansjski situiran i sad svako ko ne zeli da igra po njihovim pravilima, pristane da ga ubace u masinu i da prihvati njihov sistem vrednosti taj je kao satro klosar, luzer, idiot, propalitet ili kakvim ga sve epitetima cascavaju.

Mislim da li je zaista uspesan neko ko ne znam ima love i vise nego sto mu treba, zivi u penthausu, vozi se u kolima od 50-100 soma evra i sta ja znam a koji recimo nema vremena nizasta (a posebno ne za ono sto voli i stavbi zaista radio), koji je stalno nesto opterecen, trese se da ne zakasni na posao 15 minuta jer ima nekog sefa idiota koju mu stalno visi nad glavom, mora da nosi neko kretensko odelo u kome se oseca glupavo, ima za zenu neku dronfulju i neku sponzorusu koja bi ga momentalno otkacila cim bi ostao bez tih para, lazne prijatelje koji samo gledaju kako da se ogrebu za nesto i da se okoriste, stalno je pod nekim stresom a onda to sto je stekao uglavnom trosi na lekare i lekove nakon sto se razboli od tog stresa i korporativnog nacina zivota i da li je on zaista "uspesniji" od nekog ko nema nista od toga a ko je uglavnomn kul i opusten (jer nema neka narocita ocekivanja od zivota pa samim tim ni tu vrstu pritiska), ko nema mnogo ali zna da uziva u sitnim stvarima i zna sa to malo sto ima da si ugodi, ko uglavnom zivi nekim tempom koji mu odgovara, ko ima zenu koja ga voli i bez para i takvog kakav jeste, ko nema lazne prijatelje i grebatore oko sebe jer znaju svi da je dekintos kao i oni i ko tako jednim relativno jednostavnim nacinom zivota provede zivot u zdravlju i umre takoreci zdrav u 90 i nekoj godini.

Mislim "uspesan" je relativan pojam i uglavnom stvar samo licne percepcije i subjektivnog dozivljaja, mislim primera radi imamo politicare koji ne znam kao imaju funkcije, situirani su, imaju svoje poltrone, ne znam kafe kuvarice, sluzbene automobile i vozace koji ih vozikaju gde god pozele pa sad u biti niko ih uglavnom ne smatra nekakvim ostvarenim i uspesnim osobama vec vise za nekakvo ruglo, doduse neki ih mozda i smatraju ali ta vecinu ljudi su nekakvo ruglo ili samo predmet sprdnje.
Mislim recimo imamo i naseg preCednika koji u svojoj glavi misli da se svet vrti oko njega ili njegove sendvicare i poltrone koji mu se dive do imbecilnosti (jer ipak he kao na najvisoj drzavnoj funkciji) ali za vecinu ljudi on je samo "******i" , "*******i" i predmet nekakve sprdnje.

Tako da u principu uspesni ili neuspesni ljudi ni ne postoje, posebno ne u smislu da to sad definisalo nekog kao osobu, ono svi mi imamo neku svoju svrhu, svako od nas ima neki svoj put sto delimicno onaj koji smo sami izabrali sto delimicno koji nam je Onaj gore predodredio i svako od nas ima neke svoje vrline i mane, stvari u kojima je dobar, stvari u kojima nije i koje mu bas ne idu i to je tako i u principu nema tu sad mesta a ni potrebe ni za kakvim takmicenjem, egom i sujeti, ravnanjem prema nekom drugom ili jurnjavom za ispunjavanjem nekih normi koje je neko drugi nametnuo (ne pitavsi nas nista).

Tako da generalno uspesan je covek jedino onaj koji je srecan, spokojan i koji zivi nacinom i tempom zivota koji prvenstveno njemu odgovara.
Uspes se ne meri novcem bar ne u normalnom mozgu i kako ga drugi ocenjuju

Naci najuspesniji i najsrecniji jer mi uspeva da ceo zivot cesem muda u debeloj ladovini,ne znam sta bih vise od toga pozeleo osim da mi razne ribe cesu ta muda

E slazem se sa ovim, mislim i ja sam isto ono teski jebivetar (wind-fucker 😅), ne volim bas da se cimam, stresiram i jako cenim neki svoj licni komfor i slobodu (nekad i svesno zrtvujuci neke lepe ili bitne stvari zarad toga) ali povremeno i ponekad su coveku potrebni malo neki izazovi i izlazak iz zone komfora kako se ne bi degenerisao ili upao u neku melahholiju ili depresiju i kako bi malo napredovao (u bilo kom smislu) i kako bi na kraju dana taj svoj licni komfor znao da ceni i uziva u njemu i kako bi ga cenio jos vise.

Не сматрам и нисам. Нити сам амбициозна нити ми је то битно.
Али када затворим врата стана јесам интимно задовољна. Не постоји особа са којом бих се мењала. Ни за дуже ноге, ни за више новца, ни за утицајнијег партнера. Окружена сам људима са којима делим исти систем вредности и са којима могу и да се смејем и да ћутим. Можемо да се ослонимо једни на друге. У животу нисам попила таблету за смирење или спавање и до сада нисам поклекла под утицајима разним и пристала на уцену. Дете ми је здраво и прилично разумно. Осетила сам шта значи бити вољена као жена, сутра да то нестане моја глад је намирена. Мени доста.

Али када затворим врата стана јесам интимно задовољна. Не постоји особа са којом бих се мењала. Ни за дуже ноге, ни за више новца, ни за утицајнијег партнера. Окружена сам људима са којима делим исти систем вредности и са којима могу и да се смејем и да ћутим. Можемо да се ослонимо једни на друге. У животу нисам попила таблету за смирење или спавање и до сада нисам поклекла под утицајима разним и пристала на уцену. Дете ми је здраво и прилично разумно. Осетила сам шта значи бити вољена као жена, сутра да то нестане моја глад је намирена. Мени доста.

E bravo to je to. ;)

Ja iskreno isto ne zelim uticajnu partnerku ali zelim partnerku koja je optuzena za trgovinu uticajem. :) 🤭

Upravo to i jeste definicija uspeha

Pada mi na pamet jedna o kojoj smo ne tako davno ćaskali na pp. ;)

Pa ti mislis da je ona jedina koja je pod optuzbama za trgovinu uticajem ? :)

Ah nemojmo sad opet o njoj ona je jedna tragicna licnost i napacena dusa i ona je zapravo dokaz kako te pitome, nezne, postene i previse lepo vaspitane uvek najlakse najebu, sirotica. :(

Znao sam ja cim mi je poslala ona srcelunca na instagramu da ni jedno dobro delo ne sme ostati nekaznjeno, verovatno je zato i "pala" dusica jedna. :(

Poslednja izmena:
Motivisan anketom na jednom drugom mestu postavljam je i ovde.

Da vidimo kako sebe vidimo!

Anonimnost zagarantovana.
Screenshot_20230617-175128_Twitter.jpg

Back