Da li sebe smatraš za uspešnu osobu?

Da li sebe smatraš za uspešnu osobu?

• Da, ja sam uspešan

glasova: 12 32,4%
  • Onako, srednje uspešan

glasova: 14 37,8%
  • Ne, ja sam luzer

glasova: 11 29,7%

• Ukupno glasova
    37
Par godina se ne bavim profesijom koju sam izabrao, viša sila me zadesila, ali mislim da niko ne treba o sebi razmišljati kao o luzeru. Nekom ide malo bolje nekom malo lošije u životu, ne može svima jednako. Onako, ništa specijalno, ali sam u suštini zadovoljan.
U teoriji luzer ne treba da postoji makar bio čistač ulice ili invalid u kolicima budi srećan i zadovoljan svojim životom takvim kakav je.
Ali realnost je da kod većine ljudi postoji glad za svim i svačim u životu i retko ko je stoički pribran, samosvestan, skroman i zadovoljan.
Mentalna sirotinja je daleko veća i opasnija od materijalne.

Što kaže Šopenhauer ljudi se trkaju da steknu materijalno iako je posve sasvim sigurno da nas daleko više usrećuje i ispunjva duhovno negoli materijalno.

šefa terati u kuuurac po potrebi, čim nešto prisere
Ниси ти без седа јер си флегматичан, него ти је таква генетика.
činiti sve što ti je volja i ne obazirati se šta ko misli, pod uslovom da to što činiš nekoga ne povređuje
viđati samo ljude koji ti pasuju, nikada ne imati posla sa debilima i lošima
ništa ne raditi na silu da bi drugom učinio
Слажем се.

Srednje uspešan. Pre rata '91 imao sam neke planove, a onda, kad sam došao u Srbiju, jedno vreme sam se borio samo za preživljavanje. Danas nije tako loše, imam svoj stan, posao, donekle stabilne prijateljske veze. U ranim pedesetim još sam u dobroj formi, tako da nije loše. Kad razmišljam o stvarima koje nemam najviše mi na pamet pada porodica, ali sam se već odavno pomirio s tim da je neću imati pa onda pokušavam iz svog slobodnog statusa izvući najviše što mogu.

Па када ти је до нечега стало ти се нервираш због тога. Нико се не нервира око нечега што му није срцу мило.
znaš kako, i na mene i na tebe jednako utiče situacija u zemlji. ja se ipak ne nerviram, ili bar ne mnogo
na primer volim da gledam av kod marića i na konferencijama
neko se nervira a on je meni razonoda onako debilan i naplašen i rašrafljen
probaj nekako da promeniš ugao

Srednje uspešan. Pre rata '91 imao sam neke planove, a onda, kad sam došao u Srbiju, jedno vreme sam se borio samo za preživljavanje. Danas nije tako loše, imam svoj stan, posao, donekle stabilne prijateljske veze. U ranim pedesetim još sam u dobroj formi, tako da nije loše. Kad razmišljam o stvarima koje nemam najviše mi na pamet pada porodica, ali sam se već odavno pomirio s tim da je neću imati pa onda pokušavam iz svog slobodnog statusa izvući najviše što mogu.
a pa vidi kolega, još si ti mlad
nekolicina mojih školskih se oženilo i oporodičilo u kasnim četrdesetim, nemoj sebe da ubeđuješ da se to neće desiti
ja sam hvala bogu još stamen u ranim sedamdesetim :malav:

znaš kako, i na mene i na tebe jednako utiče situacija u zemlji. ja se ipak ne nerviram, ili bar ne mnogo
na primer volim da gledam av kod marića i na konferencijama
neko se nervira a on je meni razonoda onako debilan i naplašen i rašrafljen
probaj nekako da promeniš ugao
Па боли те уво за све, занима те само твоја судбина, мало се занимаш информативно за свет око себе. Такви најбоље пролазе у животу.

Back