Da li se vredi truditi?!

Poruka
22.606
Koliko puta ste čuli ili da su vam se ljudi požalili da su na nekom mestu požrtvovano radili i na kraju dobili otkaz?!

Nemojte sad sa onom pričom ‚‚da su bili dobri radnici ne bi ga dobili‚‚... ja lično poznajem par njih koji su posvetili život poslu koji su radili (a radili su za drugog a ne za sebe) i na kraju dobili pedalu jer su bili isuviše savesni ili je neko trebalo da dođe na to mesto ko se možda ni 5% neće truditi koliko su ovi pre njih.
I jednostavno ne razumem poslodavca koji ne vidi ko mu je dobar radnik i na koga može uvek da računa,koji ima ideja i kreativnosti da se taj posao razvija, koji jednostavno razmišljaju o tome šta rade.... već ga odhebe na najgori način.
Istina je i ta da u većini slučajeva ovde u Srbiji preduzetnici ne razmišljaju dugoročno kada vode neki posao nego je politika ‚‚ma dok traje traje‚‚ i ‚‚ja sam gazda‚‚.:roll:

Možda je pravo pitanje vredi li biti poslušan, nego vredi li se truditi. U svakoj poslovnoj hijerarhiji poslušni su se više cenili od onih koji imaju znanje, jer kada imaš znanje ti si potencijalna opasnost za svog nadredjenog. Ujedno eto i recepta za uspeh u karijeri. Imaš znanje, čuvaš ga za sebe, ne ističeš se puno a slušaš druge. Kada se popneš koji stepenik u karijeri i dodješ do pozicije da odlučuješ onda aktiviraš znanje i iskustvo koje imaš, pod uslovom da je isto u medjuvremenu redovno održavano i da ga prethodno ispoljena poslušnost nije otupela

Od tih sam i bas juce pricam s ortakom da cu uvek najebati jer se drugi osecaju ugrozeno..i zvezde mi kazu da moram nesto individualno raditi:lol:ybg samo preko veze uspevaju opstati u firmama koje same po sebi rade bez obzira na hvatace krivina

Možda je pravo pitanje vredi li biti poslušan, nego vredi li se truditi. U svakoj poslovnoj hijerarhiji poslušni su se više cenili od onih koji imaju znanje, jer kada imaš znanje ti si potencijalna opasnost za svog nadredjenog. Ujedno eto i recepta za uspeh u karijeri. Imaš znanje, čuvaš ga za sebe, ne ističeš se puno a slušaš druge. Kada se popneš koji stepenik u karijeri i dodješ do pozicije da odlučuješ onda aktiviraš znanje i iskustvo koje imaš, pod uslovom da je isto u medjuvremenu redovno održavano i da ga prethodno ispoljena poslušnost nije otupela

Ma jasan je meni taj sistem ‚‚mlati glavom ko konj na prazne jasle i budi tupadžija‚‚ nagledala sam se ja takvih koliko hoćeš ali je problem što ti stvarno nisu imali znanja pa su tom poslušnošću pokušavali sebe da održe što duže mogu.

Naravno da se vrijedi truditi, uz taj trud ćeš naučiti nešto novo i biti vrijedniji na tržištu rada.:)
Ne treba slijepo slušati šta ti govore, tad si sluga, ali fino je posao raditi najbolje što možeš, čisto radi sebe.
Svaki trud se isplati.

Ma jasan je meni taj sistem ‚‚mlati glavom ko konj na prazne jasle i budi tupadžija‚‚ nagledala sam se ja takvih koliko hoćeš ali je problem što ti stvarno nisu imali znanja pa su tom poslušnošću pokušavali sebe da održe što duže mogu.

I sigurno si primetila da su konjići što mašu glavom uvek bolje prolazili od pčelica, koje se narade, a drugi uživaju u njihovim produktima

Svugde gde sam radio poslu sam pristupao odgovorno i profesionalno. Trudio se max. da odgovorim na postavljene mi zadatke.Nikad nisam dobio otkaz,sva tri posla sam sam napustio zbog neslaganja oko nekih ideja za unapredjivanje efijasnosti u radu i tolerancije neradnika od strane gazdi.I danas sam dobar prijatelj sa njima, a neki su priznali da sam bio u pravu i da su prihvatili ono za sta sam se ja borio dok sam radio kod njih. Nazalost karakter mi je takav da danas ne mogu prihvatiti njihove ponude da se vratim.

Back