Да ли се стидите предака који су били у партизанима ?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Мој ђед је бар остао да почива у српској земљи у поносној Републици Српској, а твоја баба у усташкој Туђмановој НДХ.
Је л држиш слику усташког комаданта Јосипа у соби ?

Наш је Дража и Милорад Поповић, а твој Јосип Броз Тито.

Можеш ти да поштујеш четнике колико год хоћеш, али ми ћемо вас сматрати издајницима увек.
Znaci od vas da naplatim izdaju mojih predaka? Nediceva drzava je izrucila svoje cinovnike nemcima da ih odvedu u zarobljenistvo, znaci izdaja ili ako ti je draze plati stetu od 4 godine oduzimanja slobode i nematerijalnu stetu sto nekoliko dece nije imao ko da hrani te 4 godine.
vi sluzite nemcima, a moji u nemacku na rad?

Zanimljivo pitanje. Teško je tu reći.

Stidim se onoga što su radili i borbe koju su vodili i stidim se onoga na šta su ih naterali. Njih samih da se stidim... Pazite, predratni jugoslovenski sistem je bio duboko nepravedan, nije prazna fraza da su radnici bili izrabljivani (rad po 10h od ponedeljka do subote), da je narod bio nepismen, da je vlast bila surova... ideja o pravednom društvu, klasnoj jednakosti i jednakim mogućnostima za sve je plemenita ideja. Nisu ljudi znali da će se, boreći se za to, zapravo boriti za surovu partijsku birokratsku diktaturu i nacionalne države Hrvata i Slovenaca i za čerupanje i komadanje one Srbije za koju su izginuli naši preci u Prvom svetskom ratu i oslobodilačkim ratovima pre njega.

...
Да ли се стидите предака који су били у партизанима ?

Не,
али сам давно схватио једну другу ствар:

Ја лично сигурно не бих био у партизанима,
зато што сам лојалиста,
подржавам сваку постојећу власт
не волим промене
јер знам колико коштају ...

Тада је Југа била краљевина,
и ако не бих био у заробљеништву - вероватно бих био у Четницима
(иако су ми сада, овако издоктринираном, потпуно несимпатични).

Познајем разне Србе, али никада нисам чуо некога да се поноси дедом који је био у партизанима. Такође никада нисам чуо да на неким прославама неки Срби певају партизанске песме.
Да ли ти Срби просто игноришу чињеницу да су њихови преци били у партизанима или се стиде тога. Или су поносни на неког претка који је био у четницима и тако оправдавају чињеницу да су њихови преци насилно били одвођени у партизане.

Да ли се стидите предака који су били у партизанима или сматрате да су присилно били део тог покрета ? Како објаснити чињеницу да нема тог партизанског поноса код њихових потомака ?
Остао је само спортски клуб, који је легло српског десног сектора, као и онај други.

лупаш за медаљу....

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back