Da li se stidite da se skinete?

Pa ako se ne osećaš lepim i zgodnim, valjda...
ako ti je netko partner ili novi partner znači da si njemu lijep, poželjan i sve ostalo inače ti ne bi bio partner :)
kako su ljudi postali egocentrični i samoživi. Umjesto da razmišljaš o tome da li se stidiš sebe svojega tijela i skidanja mislim da je ljepše da razmišljaš kako da svaki tren koji provedeš s osobom koja ti se sviđa učiniš najljepšim mogućim za oboje i da uživate u tim zajedničkim trenucima

ako ti je netko partner ili novi partner znači da si njemu lijep, poželjan i sve ostalo inače ti ne bi bio partner :)
Ako me je neko upoznao dok sam imao 80 kg i tako sam joj se svideo fizički za početak, jer se gleda fizički izgled, bilo površno ili ne ali neće da ti se svidi neko ko ti se ne sviđa, prosto i jednostavno. Haha Nećeš stići iznutra da ga upoznaš. Hehe Posle kad se ugojim, na 111kg sa tom visinom od 180cm, ostaće sa mnom samo ako me je zavolela posle zaljubljenosti. Ali neki ili mnogi odu jer im se fizički više ne sviđa, da ne kažem da im postanu odvratni. Ako su površni i ako nije prava ljubav. Ako nema veze sa parama. Ako su pare u pitanju, a 99% jesu, pošto niko neće u bedi da živi što je i delimično normalno, onda će ostati zajedno i neće biti debeo nego bucko. Da li bi ti bila sa nekim od 111kg bez para na tu visinu od 180cm, kao ja, ako voliš muškarce i ako nisi zauzeta. Evo prelep sam i dobar i pametan. Ali imam višak kilograma.
kako su ljudi postali egocentrični i samoživi. Umjesto da razmišljaš o tome da li se stidiš sebe svojega tijela i skidanja mislim da je ljepše da razmišljaš kako da svaki tren koji provedeš s osobom koja ti se sviđa učiniš najljepšim mogućim za oboje i da uživate u tim zajedničkim trenucima
Mene je sramota ako sam sebi nisam lep, ali ako njoj ne smeta onda bih se opustio. Ako ni ona nije "debela"/krupnija pa da joj ne smeta. Ja volim i debele. Hehe i naravno da je važnije da je lepo i da uživamo. Ljudi su inače egocentrični i to je najveća bolest čovečanstva oduvek. Ja sam altruista ili anti - egoista. Ako njoj smeta što sam debeo, ne želim da joj budem ružan pa se sklonim. To nije egoistično. Ako joj ne smeta kao što ne bi trebalo ako me voli a treba da me voli ako joj je lepo i ako ja nju volim onda izgled više nema veze sa vezom. Možda se ne vidi stomak toliko, koliko kad se čovek skine, kao šminka što je laž i prevara pa kad se skine, skandal. Haha

Ako me je neko upoznao dok sam imao 80 kg i tako sam joj se svideo fizički za početak, jer se gleda fizički izgled, bilo površno ili ne ali neće da ti se svidi neko ko ti se ne sviđa, prosto i jednostavno. Haha Nećeš stići iznutra da ga upoznaš. Hehe Posle kad se ugojim, na 111kg sa tom visinom od 180cm, ostaće sa mnom samo ako me je zavolela posle zaljubljenosti. Ali neki ili mnogi odu jer im se fizički više ne sviđa, da ne kažem da im postanu odvratni. Ako su površni i ako nije prava ljubav. Ako nema veze sa parama. Ako su pare u pitanju, a 99% jesu, pošto niko neće u bedi da živi što je i delimično normalno, onda će ostati zajedno i neće biti debeo nego bucko. Da li bi ti bila sa nekim od 111kg bez para na tu visinu od 180cm, kao ja, ako voliš muškarce i ako nisi zauzeta. Evo prelep sam i dobar i pametan. Ali imam višak kilograma.

Mene je sramota ako sam sebi nisam lep, ali ako njoj ne smeta onda bih se opustio. Ako ni ona nije "debela"/krupnija pa da joj ne smeta. Ja volim i debele. Hehe i naravno da je važnije da je lepo i da uživamo. Ljudi su inače egocentrični i to je najveća bolest čovečanstva oduvek. Ja sam altruista ili anti - egoista. Ako njoj smeta što sam debeo, ne želim da joj budem ružan pa se sklonim. To nije egoistično. Ako joj ne smeta kao što ne bi trebalo ako me voli a treba da me voli ako joj je lepo i ako ja nju volim onda izgled više nema veze sa vezom. Možda se ne vidi stomak toliko, koliko kad se čovek skine, kao šminka što je laž i prevara pa kad se skine, skandal. Haha

Mene je sramota ako sam sebi nisam lep
:fdlan:

opet egoizam, sliku svoju ljubim i kada se vidim u ogledalu pozdravim se :lol:
A reci koji je tvoj nivo obrazovanja, čime se baviš :ceka:

Ma nisi me razumela, nisam lepo rekao, hehe
Ne volim da ističem nešto što nije lepo, što predstavlja bolest, a gojaznost je bolest. Nisam kriv što sam takav. Ne mogu više da promenim...
Nije mi prijatno. Ne utežem se, nego obučem nešto šire i komotnije. Ne želim da dajem loš primer svojim izgledom.
Ali me ne zanima da li me ljudi gledaju, ni ja ne gledam u druge ljude, ne zanima me šta ko misli. Živim opušteno i slobodno.
Ne skidam se, ne krećem se među ljudima, ne vozim se javnim prevozom.
Vozim bajs. Problem je što znam da drugi zagledaju, osuđuju...živimo u bolesnom društvu, misleći na ceo balkan.
Ne mislim da postojim za druge, ustupam svima sve. Ja skoro da nemam ni zdrav ego a ne egoizam. Možda ti previše pričaš o tome i osuđuješ, presuđuješ. Pogotovo na osnovu tvog laičkog, nekompetentnog, nestručnog mišljenja i pretpostavke. Možda baš preteranog ega čim misliš da si u pravu i da znaš. Pošto sam ja rođeni altruista, ne znam kako da ti objasnim da shvatiš ili još bolje da osećaš što ja osećam. Jer čim pričaš tako, nisi takva i ne osećaš. Nemaš empatije. Jedini egoizam koji imam ako toliko želiš da ga imam je rafinisan ili rafiniran. A to je da sam srećan kad drugog usrećim. Ali često i na svoju štetu. Što se zove altruizam. A to je najviši nivo svesti koji treba da dostigneš. Inače ne volim ogledala. Čim se ti zoveš mačka i to se poistovećuješ sa nekom iluzijom zvanom grad zagreb, jasno mi je sa kim pričam, na kom si nivou svesti i intelekta.
Ja inače imam završen čak 8. - i stepen osnovne škole. Ne treba meni škola niti je merodavna. Nisam ja moj posao. Ja sam pre svega dobar čovek sa dobrim namerama i dobrim osobinama, kulturom, vaspitanjem, pristojnošću, human, empatičan, tolerantan, itd...koje su tvoje dobre osobine, ako ih imaš, da li pomažeš drugima. Da li si čovek pre svega? Da li si čojstvena? Preispitaj se malo. Ili se kriješ iza svog ega i licemerja. Mislim, meni je jasno sve ali možda možeš da se promeniš na bolje. Ja sam radio na sebi. Mada sam rođen kao anima candida. Ja se time ponosim. Ne hvalim se. Nešto je ružna ta nadmenost i arogancija koju imaš, samo da znaš. Moje mišljenje, imam pravo...Ne ide se đonom kroz život.

A reci koji je tvoj nivo obrazovanja, čime se baviš :ceka:

razumjela sam onako kako si napisao i kako sam boldala
I slažem se u potpunosti. Gojaznost jeste bolest a nikada nisam i neću osuđivala nekoga zbog bolesti. Čak štoviše, gojaznost je bolest koja se ne liječi snagom volje kako mnogi danas misle ali kao što sam rekla zato je uz fizički vanjski izgled važan i nivo obrazovanja jer obrazovan čvijek puno lakše shvati neke stvari i puno manje osuđuje ono što (ne)razumije.

Ne sviđa mi se ovo što pišeš i mislim da nema tu previše istine i zato poradi na sebi, ne toliko naizgledu koliko na nekim stavovima.
Ne želim da dajem loš primer svojim izgledom.
Vozim bajs.
Problem je što znam da drugi zagledaju, osuđuju...živimo u bolesnom društvu, misleći na ceo balkan.
To bi trebao biti problem drugih a ne tvoj!

I slažem se u potpunosti. Gojaznost jeste bolest a nikada nisam i neću osuđivala nekoga zbog bolesti. Čak štoviše, gojaznost je bolest koja se ne liječi snagom volje kako mnogi danas misle ali kao što sam rekla zato je uz fizički vanjski izgled važan i nivo obrazovanja jer obrazovan čvijek puno lakše shvati neke stvari i puno manje osuđuje ono što (ne)razumije.

Ne sviđa mi se ovo što pišeš i mislim da nema tu previše istine i zato poradi na sebi, ne toliko naizgledu koliko na nekim stavovima.
Loš primer bi davao deci da je dobro da budu gojazna, isto kao što je loš primer tetoviranje, pušenje, pljuvanje, psovanje, alkohol, droga i sve ostalo. Ja umesto da mislim samo na sebe kao egoista mislim više na druge kao altruista. Ali ti imaš neku izopačenu ili iskrivljenu sliku. Misliš da skrećem pažnju na sebe.
Ne skidam se je nije kulturno, pristojno, nije lepo, čak i da sam mišićav, definisan, tek to bi bio egoizam. Ne krećem se među ljudima ne zato što sam debeo nego kažem da ne volim gužvu i javnost inače kao introvert. Ne vozim se javnim prevozom gde ima prostih ljudi. Samo kažem gde se krećem ili ne krećem a ne zato što su oni takvi.
Vozim bajs.
Problem je što znam da drugi zagledaju, osuđuju...živimo u bolesnom društvu, misleći na ceo balkan.
Vozim bajs jer obožavam. Problem je i moj i celog društva ako mi nije prijatno u takvoj prostoj, primitivnoj i nekulturnoj sredini. Ne moram ja da izgledam drugačije ali ne osećam se prijatno ako neko bulji, to je nekulturno, nepristojno, nevaspitano, bezobrazno, ružno...nisam ja bitan što gledaju u mene nego treba da sprečimo. Moj je problem ako su mi čula ugrožena jer mi smeta, zajednički problem. Ne znam koliko još da nacrtam da bi shvatila. Ako su otvoreni kontejneri, ljudi se ne kupaju, smrdi, čoveče, puše, i milion drugih stvari. Nije civilizovano.

:fdlan:

Da utvrdimo gradivo:

Moja rečenica: "Mene je sramota ako sam sebi nisam lep" ne znači da sam zaljubljen u sebe, niti da tražim pažnju. Naprotiv – znači da imam svoj unutrašnji kriterijum. Ako sam sebi nisam dovoljno dobar, ako se zapustim ili izgledam loše, meni je neprijatno. To je samokritika, a ne narcizam. Egoista bi, recimo, uvek mislio da je lep i savršen i nikada ne bi osetio stid, bez obzira na realno stanje. Ja upravo obrnuto – priznajem sebi kad nisam zadovoljan sobom i osećam nelagodnost. To pokazuje svest i o sebi i o drugima, jer ako nisam prihvatljiv sebi, kako bih mogao očekivati da budem drugima? Dakle, moja rečenica je izraz odgovornosti i samosvesti, a ne egoizma.

Ma nisi me razumela, nisam lepo rekao, hehe
Ne volim da ističem nešto što nije lepo, što predstavlja bolest, a gojaznost je bolest. Nisam kriv što sam takav. Ne mogu više da promenim...
Nije mi prijatno. Ne utežem se, nego obučem nešto šire i komotnije. Ne želim da dajem loš primer svojim izgledom.
Ali me ne zanima da li me ljudi gledaju, ni ja ne gledam u druge ljude, ne zanima me šta ko misli. Živim opušteno i slobodno.
Vozim bajs. Problem je što znam da drugi zagledaju, osuđuju...živimo u bolesnom društvu, misleći na ceo balkan.
Ne mislim da postojim za druge, ustupam svima sve. Ja skoro da nemam ni zdrav ego a ne egoizam. Možda ti previše pričaš o tome i osuđuješ, presuđuješ. Pogotovo na osnovu tvog laičkog, nekompetentnog, nestručnog mišljenja i pretpostavke. Možda baš preteranog ega čim misliš da si u pravu i da znaš. Pošto sam ja rođeni altruista, ne znam kako da ti objasnim da shvatiš ili još bolje da osećaš što ja osećam. Jer čim pričaš tako, nisi takva i ne osećaš. Nemaš empatije. Jedini egoizam koji imam ako toliko želiš da ga imam je rafinisan ili rafiniran. A to je da sam srećan kad drugog usrećim. Ali često i na svoju štetu. Što se zove altruizam. A to je najviši nivo svesti koji treba da dostigneš. Inače ne volim ogledala. Čim se ti zoveš mačka i to se poistovećuješ sa nekom iluzijom zvanom grad zagreb, jasno mi je sa kim pričam, na kom si nivou svesti i intelekta.
Ja inače imam završen čak 8. - i stepen osnovne škole. Ne treba meni škola niti je merodavna. Nisam ja moj posao. Ja sam pre svega dobar čovek sa dobrim namerama i dobrim osobinama, kulturom, vaspitanjem, pristojnošću, human, empatičan, tolerantan, itd...koje su tvoje dobre osobine, ako ih imaš, da li pomažeš drugima. Da li si čovek pre svega? Da li si čojstvena? Preispitaj se malo. Ili se kriješ iza svog ega i licemerja. Mislim, meni je jasno sve ali možda možeš da se promeniš na bolje. Ja sam radio na sebi. Mada sam rođen kao anima candida. Ja se time ponosim. Ne hvalim se. Nešto je ružna ta nadmenost i arogancija koju imaš, samo da znaš. Moje mišljenje, imam pravo...Ne ide se đonom kroz život.

Unutrašnja samosvest.

Kada kažem da me je sramota ako nisam sebi lep, ne mislim na egoizam niti traženje pažnje. To je unutrašnji kriterijum – ja ne želim da budem loš primer sam sebi ni drugima. Osećam odgovornost prema sebi i svetu oko sebe, jer ne želim da se ponašam nepromišljeno ili da prenosim loše stanje, kao što je gojaznost, koja je bolest.

Odgledanje tuđih reakcija.

Ne živim da bih udovoljavao drugima, niti stalno gledam kako me drugi posmatraju. Vozim bicikl, ne koristim javni prevoz, ne ističem se u društvu – ne zato što sam opsednut sopstvenim izgledom, već zato što je društvo bolesno, osuđuje i gleda tuđe živote. Moje ponašanje je izraz slobode i opuštenosti, a ne egoizma.

Razlika između egoizma i altruizma.

Ako bi neko nazvao egoizmom moju brigu o sopstvenoj samokritičnosti, onda je egoista onaj koji uvek misli da je savršen i kome je sve drugo problem. Ja sam rođeni altruista – srećan sam kada drugima pomognem ili ih usrećim, čak i na svoju štetu. To je prava suština visokog nivoa svesti, a ne hvalisanje.

Odnos prema tuđem mišljenju.

Nisam tu da bih se dokazivao, niti me zanima da li me drugi gledaju ili osuđuju. Moje odluke i moj izgled su moje unutrašnje pitanje odgovornosti i samopoštovanja. Egoizam je traženje pažnje, samohvala i nametanje sebe drugima; ono što ja radim je suprotno – odgovornost i skromnost, sa brigom za sebe i druge.

Kontekst obrazovanja i integriteta.

Možda moj formalni nivo obrazovanja nije visok, ali moje kvalitete – dobrotu, humanost, kulturu, empatiju – ne meri škola nego delo. Moj fokus nije na sopstvenoj veličini, već na tome da budem dobar čovek. To što govorim i kako postupam proizilazi iz tog principa, a ne iz egoizma.

Vozim bajs.
U cemu vozis bajs na 35+ stepeni, u ronilackom odelu?
Sport i vrucina jednako prilicno skidanje. Vezbas odnos prema svom telu.
Takodje debeo ruzan, tanka lepa, nisu obavezno tautologije.
Mit je da ce svi smrsani da procvetaju prosto lepotom.

Ја се не стидим. Више се стидим свог лица него свог голог тела, кад је била Корона мени тад свануло због маски (али зато имам six-pack !! ), или се стидим тога што немам стан, што немам ауто, посао итд.

Back