Da li se moze promeniti advokat u toku razvoda braka?

Da se menja advokat može kad god poželiš dok traje suđenje tj iznošenje dokaza bilo koje strane, u principu ne kad je sve završeno i ostalo je samo donošenje presude, ali povratak novca je nešto sasvim drugo, to nema veze sa samim procesom za razvod braka, nego sa ugovorom između dve strane o zastupanju, za to je možda čak potrebna i parnica.

Gde se to daje unapred.... Sa njima kao sa majstorima, prvo 'posao' pa pare.
Trebalo bi da moze, ali pitanje je koliko ce taj da zateze da vrati, odugovlaci...
Ни један адвокат не прихвата тако. Сви траже унапред.
Што се тиче адвоката и развода, у опште није потребан. Трба ти адвокат за поделу имовине а и ту мала вајда од њега. Наши судови су лоши, држе се клишеа 50:50 а парнице су само фора за мужу. Гро судија и адвоката су у дилу. Ако осете да могу да извуку више, то ће и урадити. Зато, свака варијанта која може без тих лешинара много је боља.

Што се тиче адвоката и развода, у опште није потребан.
Znam da je za sporazuman razvod advokat visak, ali ako jedno pokrece tuzbu, pitanje je da li moze sam /sama da sve to uradi, osim ako je pravnik. Nisam se sretao sa ljudima koji su se tako razvodili pa ne znam sta bih mu rekao. Ali svejedno je 1000e mnogo, za te pare treba da ih i iseli iz stana ili kuce i jos kuva kafu pride.

Ја сам се тако развео. Чак сам код поделе имовине отпустио адвоката пошто сам брзо схватио шему. Сваки излазак на рочиште 100€ а судија мало мало одлаже се рочиште. Како сам отпустио адвоката ни једном није одложено рочиште?
Случајност? Па нешто нисам уверен?

Moze mu se otkazati punomoc prakticki kada te volja, tj. dok god traje postupak.
U vezi povrata novca logicno je da ide zasebna tuzba uperena protiv njega, iako cisto sumnjam da se u startu nije ogradio od tako necega.
Pretpostavljam da se radi o jednom od onih advokata koji "jajare i svastare", tj. bave se svim granama prava, a u nijednoj nisu dobri.
Stvarno dobar advokat nikada ne uzima pare unaprijed i radi za postotak.
Ako procjeni da izgledi nisu dobri, odbije te u startu (iako ne bi smio, ali svi to rade).
Isto tako nikada ne bi preuzeo slucaj koji je neki drugi advokat vec zapoceo.

Nece da vrati, dao joj je priznanicu bez iznosa koliko je para uzeo i kaze da nece da joj vrati ni dinar ako promeni advokada ili povuce tuzbu.
Ostaje samo jedno, da saceka rociste pa da dodje sa dvojicom 'drugara' i da se lepo obracuna- zna se koliko kosta pisanje tuzbe, dva izlaska na rociste, ostatak na sunce. Njima pola ako treba, uz 'drugarski' pozdrav da ako pisne ode glava ili Mercedes.

Moze mu se otkazati punomoc prakticki kada te volja, tj. dok god traje postupak.
U vezi povrata novca logicno je da ide zasebna tuzba uperena protiv njega, iako cisto sumnjam da se u startu nije ogradio od tako necega.
Pretpostavljam da se radi o jednom od onih advokata koji "jajare i svastare", tj. bave se svim granama prava, a u nijednoj nisu dobri.
Stvarno dobar advokat nikada ne uzima pare unaprijed i radi za postotak.
Ako procjeni da izgledi nisu dobri, odbije te u startu (iako ne bi smio, ali svi to rade).
Isto tako nikada ne bi preuzeo slucaj koji je neki drugi advokat vec zapoceo.
Hvala na odgovoru, da vas uputim u pricu jedna bliska osoba je podnela tuzbu za razvod zato sto nije mogla vise da zivi sa muzem koji je psihicki zlostavlja i onda joj je jedna drugarica predlozila nekog advokada koji ili ne zna zakone ili je dobio mito od njenog muza. Taj advokad joj je pre nego sto je podnela tuzbu rekao da moze da dobije dozvolu dok jos nije razvedena da vodi dete u Bg da tamo zive zato sto ovde u ovom gradu joj je muz visi sef i stalno joj smanjuje platu i zeli da joj da odkaz a ona ima puno kredita... I plus njegova sestra od strica je glavni sudija i naravno da ce da radi u njegovu korist. Svakako je taj advokat slagao, i ona je pitala drugog advokada i rekao je da ne moze dok se ne zavrsi sudjenje da vodi dete u Bg i za jos po nesto je slagao taj advokat za ts aje mogla da izgubi dete na sudu zato sto taj advokad nije rekao da li je zakonski ili ne.

I plus njegova sestra od strica je glavni sudija i naravno da ce da radi u njegovu korist.
Nisam advokat pa ne znam, ali ako je ovo istina, to je jedna od procesnih smetnji za koje se moze traziti izuzece suca.
Najbolje bi bilo otici nekon skroz desetom advokatu, ispricati sta se tocno dogodilo i kod njega potraziti pravnicki savjet.
To je sat dva vremena, ne bi trebalo bitri toliko skupo.

Hvala na odgovoru, da vas uputim u pricu jedna bliska osoba je podnela tuzbu za razvod zato sto nije mogla vise da zivi sa muzem koji je psihicki zlostavlja i onda joj je jedna drugarica predlozila nekog advokada koji ili ne zna zakone ili je dobio mito od njenog muza. Taj advokad joj je pre nego sto je podnela tuzbu rekao da moze da dobije dozvolu dok jos nije razvedena da vodi dete u Bg da tamo zive zato sto ovde u ovom gradu joj je muz visi sef i stalno joj smanjuje platu i zeli da joj da odkaz a ona ima puno kredita... I plus njegova sestra od strica je glavni sudija i naravno da ce da radi u njegovu korist. Svakako je taj advokat slagao, i ona je pitala drugog advokada i rekao je da ne moze dok se ne zavrsi sudjenje da vodi dete u Bg i za jos po nesto je slagao taj advokat za ts aje mogla da izgubi dete na sudu zato sto taj advokad nije rekao da li je zakonski ili ne.
Moze da trazi izuzece svog advokata i da uzme drugog.

Ostaje samo jedno, da saceka rociste pa da dodje sa dvojicom 'drugara' i da se lepo obracuna- zna se koliko kosta pisanje tuzbe, dva izlaska na rociste, ostatak na sunce. Njima pola ako treba, uz 'drugarski' pozdrav da ako pisne ode glava ili Mercedes.
to je poslednje sto treba da uradi ..neka ide zakonskim putem..

А онда адвокат доведе своја четири другара па мало по породици...
Баш добар савет.

To jeste vec problem.nece joj vratiti sigurno.Neka proba da mu zapreti advokatskom komorom.na taj nacin advokat moze biti diskreditovan i mislim da mora vratiti novac,samo i taj postupak traje.
Hvala na odgovoru, a da li biste znali da mi kazete koliko odprilike bi trajalo 1 mesec ili vise?? Zato sto je toj osobi u interesu da se sto pre razvede da bi mogla da ode sa detetom u drugi grad da se zaposli zato sto joj je muz visi sef pa joj smanjuje platu i zeli da joj da otkaz.

Jedna moja bliska osoba je podnela razvod braka i uzela je jednog advokada koji je podkrao, sav novac trazio je u napred i za razvod braka je uzeo 1000€. 15. Septembra je drugo rociste i zanima me da li postoji mogucnost da ta osoba dobije novac nazad bar deo novca ( da advokad zadrzi novac za tuzbe i rociste a ostalo da vrati) ili ne?
I kazu izlecise ti pacijenta?

Nista tu nije ni lako ni jednostavno....Prvo ona nema dokaz da je dala pare, drugo njoj taj postupak vredi 1000e cim je toliko dala unapred misleci da time zavrsava razvod i uzima dete. Sa tim advokatom ne treba ni da zateze odnose vec da trazi ono sto je obecao za te pare.
Dakle, ne zanima je sta i kako ce on da zavrsi posao, vec da ga zavrsi kada je poceo.
Ako ne zavrsi tek onda je moguce i opravdano svaki drugi nacin.

I kazu izlecise ti pacijenta?

Nista tu nije ni lako ni jednostavno....Prvo ona nema dokaz da je dala pare, drugo njoj taj postupak vredi 1000e cim je toliko dala unapred misleci da time zavrsava razvod i uzima dete. Sa tim advokatom ne treba ni da zateze odnose vec da trazi ono sto je obecao za te pare.
Dakle, ne zanima je sta i kako ce on da zavrsi posao, vec da ga zavrsi kada je poceo.
Ako ne zavrsi tek onda je moguce i opravdano svaki drugi nacin.
On za te pare treba da radi ko ne znam ni ja sta a on ne zna ni zakon obecava kao nesto pa posle to ne moze i ne javlja joj se na telefon. Ima dokaz 2 osobe su tom advokatu dale po nekoliko stotina € umesto nje zato sto je jedno vreme bila bolesna a on (advokad) je insistirao da da novac zato sto je "hitno".

Znam da je za sporazuman razvod advokat visak, ali ako jedno pokrece tuzbu, pitanje je da li moze sam /sama da sve to uradi, osim ako je pravnik. Nisam se sretao sa ljudima koji su se tako razvodili pa ne znam sta bih mu rekao. Ali svejedno je 1000e mnogo, za te pare treba da ih i iseli iz stana ili kuce i jos kuva kafu pride.
di mnogo, to je samo cetvrtina mesecne plate onih srednjaka sto u Beogradu rade za americke firme.

On za te pare treba da radi ko ne znam ni ja sta a on ne zna ni zakon obecava kao nesto pa posle to ne moze i ne javlja joj se na telefon. Ima dokaz 2 osobe su tom advokatu dale po nekoliko stotina € umesto nje zato sto je jedno vreme bila bolesna a on (advokad) je insistirao da da novac zato sto je "hitno".
Nesto se ne secam kako se normira rad advokata, po kubiku ili radnom satu?

Ok to je dobra okolnost i ne mora da se vodi parnica za poveacaj novca ( koji je potrosio na vreme) dakle nevazno da li laze ili je los covek, vec da se zavrsi posao. A taj posao po tarifi kosta ( koliko se dogovori sa sudijom.) Osim zahteva da se razvede i dobije starateljstvo, koji su jos zahtevi?

Back