Da li se isplati kupovati na veliko?

Evo pred istek roka trajanja bude 30% nize malo li je,kupim one najskuplje prsute na akciji duplo jeftinije,sad neko nek kaze da je mala usteda tipa 1000din po kilogramu,ko ume da ucari za tu razliku moze par dana da se hrani,mislim uporedite cene istog proizvoda u par radnji i kad je negde na akciji,sto je to problem da samo obidjete tih par radnji i kupite gde je najjeftinije,to moze bukvalno da bude u krugu od 1km lidl,idea,maxi,vero itd,juce uzeo mocarelu 30din jeftinije na 3 kom jedna gratis,koja je logika da se ne uzme 3 onda

Meni su prehrambeni proizvodi na akciji uvijek sumnjivi,narocito oni sa kratkim rokom trajanja i nikad ne kupujem.
Te skupe prsute takodje nikad ne kupujem,posto ili imam domace ili ne jedem nikako.
Zapravo,ne kupujem uopste velike kolicine nicega,niti mi trebaju,tako da i nemam neku veliku ustedu ni na cemu.
A nisam od onih koji za dva dinara jeftinije obidju pola grada.Svejedno,negdje dobijes na mostu,a izgubis na cupriji.
Naravno ako vec znam gdje nesto jeftinije ici cu tamo,ali sad bas da cu proucavati cijene i mnogo kalkulisati,necu.

Mozak pamti,nikakav digitron se ne nosi i ne kalkulise,ali znam takve osobe kao moj burazer nema pojma koliko sta kosta,takva mi je i keva bila,al zato ceo zivot kukaju kako nemaju,znaci uzmemo njegusku prsutu koja je juce bila 2500 ,od danas na akciji 1250,sad ti meni objasni sta bi tu trebalo da bude sumnjivo,ista radnja,isto pakovanje,onda idea recimo uz karticu isto bude 20/30/50% akcija,sta je tu sumnjivo,ili penzioneri vikendom 10%,pa ionako se potrosi 5-10 000 tebi je mala usteda samo tad 500-1000din,pa ko je lud da to ne iskoristi samo povrsni koje nikad nijedna cena nije zanimala i da ustedi koji dinar,ili odes u grcku ne kupis kantu maslinovog ulja duplo jeftinijeg nego ovde i duplo boljeg

Mozak pamti,nikakav digitron se ne nosi i ne kalkulise,ali znam takve osobe kao moj burazer nema pojma koliko sta kosta,takva mi je i keva bila,al zato ceo zivot kukaju kako nemaju,znaci uzmemo njegusku prsutu koja je juce bila 2500 ,od danas na akciji 1250,sad ti meni objasni sta bi tu trebalo da bude sumnjivo,ista radnja,isto pakovanje,onda idea recimo uz karticu isto bude 20/30/50% akcija,sta je tu sumnjivo,ili penzioneri vikendom 10%,pa ionako se potrosi 5-10 000 tebi je mala usteda samo tad 500-1000din,pa ko je lud da to ne iskoristi samo povrsni koje nikad nijedna cena nije zanimala i da ustedi koji dinar,ili odes u grcku ne kupis kantu maslinovog ulja duplo jeftinijeg nego ovde i duplo boljeg
Iskreno da ti kazem,skoro nikad nisam vidjela da je nesto jeftinije 50%.
Obično ti bude 10,maksimalno 20%.
Kod nas ima jedan mega market koji vazi za najjeftiniji i svi tamo hrle.
Ali caka je u tome da on prodaje kojekakvo "smece",kao npr.konzerva skuse iz Kine ,tri puta jeftinija nego ove domace.A ostali nasi klasicni proizvodi su po istoj cijeni.A narod ne gleda sta je i odakle je,nego samo da je jeftinije.
Zamisli ti sta je u toj konzervi koja je dosla iz Kine,a tri puta jeftinija od trzisne cijene ostalih.
U redu mi je stediti ako je neki market jeftiniji sa vecinom proizvoda koje kupujem...a sad da pojedinacno trazim gdje sta jeftinije,to je vec danguba.

Ja mislim da bi se ovdje trebalo prvo objasniti što se podrazumijeva "pod veliko". Naravno da neću kupiti 20 kila mesa, ili nekog voća ili nešto što se lako kvari. Ali kao što sam već napisao kupiti ću 4, 5, 6 kartona mlijeka po 12 litara kad je na akciji (npr. 25%). Nas je 4 u obitelji. Naravno da netko tko je sam ili bez djece da će taj kupiti možda 1 ili 2 pakiranja a ne 4-5. Moje mišljenje je da to smatram isplativim. Ili recimo jaja u Lidlu XXL pakiranje (10+5 gratis). To ću uzeti možda 2 pakiranja, ali neću 5.

Roba na akciji u srbiji zavisi od drugih .
Dakle dok se kalio oportunizam dresura je bila kulturna , sad moze I bezobrazno .
To znaci da je sve manje postovanje prema potrosacu .
Zakon o zastiti I udruzenja su teska obmana. Sa druge strane trziste odredjuje koja roba ce ici na akciju . Zato sad nema italijanskih koznih cipela na akciji 70% .

Da kad je moja procena da su cipele lepe I dobre kupujem na veliko . Tj 2x I 3,4,5x kosulje .

Hrana je negde pipava , a negde nije . Isto I ostalo . Npr tip je svakih 40 Dana pravio akciju toalet papira I ja to primetim I da se poklapa sa mojom potrosnjom , te bukvalno sacekam na jednoj rolni sledeci ciklus 60% popust , 2 Dana razlike .
Svi znaju da su najveci popusti za katolicki bozic jer tada najveci kupci u srbiji najvise kupuju , tada je cena mesa najniza zbog njihovog posta . Jaja nisu zgodna za zongliranje , ako su osobe osetljive .
Bukvalno moras da znas razlog nize cene . Danas je retko bulk snizenje. Npr ovo wc papir je bulk snizenje . Vode , gazirani rade bulk akcije , dok meso nikad nije bulk akcija . Promocija je drugi razlog .
Otvaranje je treci .
Kvar hladnjace je 4ti.
Rok trajanja 5ti.
Lazna usteda je 6ti.
Gusenje konkurenta je 7mi.
Potreba za kesom proizvodjaca je 8mi.

Roba na akciji u srbiji zavisi od drugih .
Dakle dok se kalio oportunizam dresura je bila kulturna , sad moze I bezobrazno .
To znaci da je sve manje postovanje prema potrosacu .
Zakon o zastiti I udruzenja su teska obmana. Sa druge strane trziste odredjuje koja roba ce ici na akciju . Zato sad nema italijanskih koznih cipela na akciji 70% .

Da kad je moja procena da su cipele lepe I dobre kupujem na veliko . Tj 2x I 3,4,5x kosulje .
Kad su to italijanske cipele bile na akciji 70%?
Kad su bilo kakve cipele bile na akciji 70%?
Ja se ne sjecam.

Hrana je negde pipava , a negde nije . Isto I ostalo . Npr tip je svakih 40 Dana pravio akciju toalet papira I ja to primetim I da se poklapa sa mojom potrosnjom , te bukvalno sacekam na jednoj rolni sledeci ciklus 60% popust , 2 Dana razlike .
Svi znaju da su najveci popusti za katolicki bozic jer tada najveci kupci u srbiji najvise kupuju , tada je cena mesa najniza zbog njihovog posta . Jaja nisu zgodna za zongliranje , ako su osobe osetljive .
Bukvalno moras da znas razlog nize cene . Danas je retko bulk snizenje. Npr ovo wc papir je bulk snizenje . Vode , gazirani rade bulk akcije , dok meso nikad nije bulk akcija . Promocija je drugi razlog .
Otvaranje je treci .
Kvar hladnjace je 4ti.
Rok trajanja 5ti.
Lazna usteda je 6ti.
Gusenje konkurenta je 7mi.
Potreba za kesom proizvodjaca je 8mi.
Za hranu...ja uvijek mislim da je razlog 4 i 5.

Upravo to je i moje iskustvo. Kupiš neko meso koje ne možeš da izedeš i baciš pola. Gde je tu ušteda?
Kupi i zamrzivač pa istranžiraj na porcije i pripremaj koliko ti treba. Niko ne peče celog vola samo za jedan ručak. Isto važi i za sve ostalo, ja kupim po 2 paketa dugotrajnog mleka a to je oko 24 litra i to mi traje skoro ceo mesec. Da je kratkotrajno bacio bih sve.
Povrće nešto zamrzavaš a nešto ne može pa kupuješ na malo. Sve ima svoje nauči se sa godinama šta kako. Pitaš starije ja imam drugara kuvara pa ga cimam i za pripremu svega i svačega.

Back