Da li se isplati izrada suvenira?

Sensei

Master
Moderator
Poruka
91.475
Videh ovo

suvenir.jpg

i pitam se koliko se to isplati? Ne znam da li su ovo unikatni radovi ili neko štancuje "gole" glinene fIgure spremne za bojenje?

Ako se radi o zanimanju "Izrada suvenira " je jedan aspekt proracuna da li se isplati ili ako se izradjuju suveniri prvo nastali iz emocija, licnog zadovoljstva pa zarada na krajnjem mestu.
Najcesce su to unikatni radovi , onda.A ako su namenjeni iskljucivo kao zanimanje a za prodaju onda budu " tipski ".
Iz bilo kog razloga da se izradjuju,suveniri mogu od najrazlicitijih materijala,glina,staklo,kanap...
26029.jpg

I naravno iz bilo kog razloga da se izradjuju isplativo je...​

Recimo Suvenir Beograda
suvenir-300x210.jpg
toliko sam se zaprepastio da sam pogledao na internetu i vidim da su to zvanični suveniri Beograda!?!

Zvanični suveniri Beograda

Zvanično, Beograd ima 23 suvenira. Ovi suveniri su promovisani nakon konkursa u organizaciji Turističke organizacije Beograda. Ovo su „Beogradski suveniri“. Svi suveniri imaju potvrdu autentičnosti, tj. nalepnicu sa pečatom. VRABAC, figure iz Vinče, neolitska lampa i kućice – postali su zvanični beogradski suveniri koji će se prodavati, čak, i putem Interneta.

suvenir-300x210.jpg

Turistička organizacija Beograda izabrala je šest od 95 radova koji su se prijavili na konkurs za beogradski suvenir. Komisija se odlučila za poskurnik (pečat za otiskivanje ornamenta u testo), neolitsku lampu i mirisno ulje **Kišni dan u Vinči**, antropomorfne figurine, dekorativne marame i ešarpe, vrapca i beogradske kuće (Manakova, konak Knjeginje LJubice, Milošev konak, Vukov i Dositejev muzej i Zavod za zaštitu spomenika kulture Beograda).

23201-suvenirnica-modene12.jpg

Ovi suveniri su vrhunac gluposti, prituposti, kratkovidosti i apsolutnog ne razumevanja svrhe suvenira.

Srbin je klempa, opuštenog stomaka... LUZER. To ove figure predstavljaju. I mi ih sa ponosomn prodajemo i još je i zvanični suvenir Beograda?
(kud sam i pitao za suvenire, samo sam se iznervirao...)

Pogledajte prilog 922651
Ovi suveniri su vrhunac gluposti, prituposti, kratkovidosti i apsolutnog ne razumevanja svrhe suvenira.

Srbin je klempa, opuštenog stomaka... LUZER. To ove figure predstavljaju. I mi ih sa ponosomn prodajemo i još je i zvanični suvenir Beograda?
(kud sam i pitao za suvenire, samo sam se iznervirao...)
Meni su ipak lepsi od onih bastenskih patuljaka ili onih kupastih Lala koje si ti kacio... sa vise su detalja i mnogo tezi za izradu :heart:

Back