Da li se drugačije ponašate kad je dijamant na ruci

?:
a kako ih je keva zaradila, ej l za svaku god braka po jedan..ili dva

a ti nishta, ti samo nosish ove staklice s ulice

eee mama mama..

Носим само сребро и злато.

Мислим да мама има 4 прстена са брилијантом, од којих је један био веренички. Нису ти брилијанти баш тако скупи као што се мисли, бар нису били седамдесетих и осамдесетих. Има их и мањих, таман за просветарску плату и на рате. :razz:

Kvalitetni dijamanti nikada nisu bili jeftini, vec samo oni koji draguljari nazivaju i 'dijamantska prasina'. Dijamanti se razlikuju u boji, rezu, cistoci (jedna od najbitnijih stavki) i tezini. Najcistiji dijamant nosi oznaku IF. Ne bih ni sama sve ovo znala da uz svoj certifikat dijamanata nisam dobila i tabelu po kojoj se ocenjuje vrednost dijamanata.

@Nina...:)...Da, cuvena 4C - Cut, Clarity, Color and Carat...IF (Internally Flawless) su zaista izuzetno retki i naravno, skupi - od njih su 'cistiji' samo F1 (Flawless) - ekstremno retki i dragoceni, nemoguce ih je pronaci u 'slobodnoj prodaji'...Verujem da se kod nas (SCG) tesko moze pronaci cistoca iznad VS1/VS2 (Very Slightly Included)...Koji rez i boja su u pitanju? :)...

...:)...Cenim da gotovo uopste nemas potrebu za dodatnim osvetljenjem u vecernjim casovima...:D ;)...Da, zaista, bila sam uverena da brilliant cut iskljucivo prati round shape, da bih 'iluminaciju' dozivela, doduse samo na jednom mestu - te pretpostavljam da se radi o novim trendovima - kada mi je juvelir, videvsi moj zacudjeni pogled u obliku upitnika :lol:, objasnio da se radi o 'fancy shaped brilliant cut stones'...:shock: :)

divlja u srcu:
.
Al' cinjenica je da se lepse osecam u kvalitetnijim stvarima, koje su obicno i skuplje. To jeste trip, al' deluje. :-D Al' to opet nisu stvari od ogromne vrednosti. I opet vise volim da se vozim boljim kolima, nego krsem starim 20 godina i da se stalno pitam hoce li da upali na -10. A opet mogu da se vozim i krsem, a i gradskim prevozom, nije problem, necu da placem zbog toga.:lol:
I opet ne znam sta je patak hteo da pita.:|

divlja, otkako smo se ono ljubile u snu, počela sam da se pomalo slažem sa tobom8-) :lol:

Back